Din 2025, europenii care vizitează Regatul Unit trebuie să plătească o taxă de 10 lire sterline

londra
Distribuie:

Europenii care vizitează Regatul Unit fără viză vor trebui în curând să plătească o taxă de 10 lire sterline (aproximativ 13 dolari), potrivit CNN. Noile norme, care vor intra în vigoare în cursul anului 2025, vor permite extinderea sistemului britanic de autorizare electronică de călătorie (ETA), introdus inițial pentru cetățenii din Qatar, pentru a include călătorii din toate celelalte țări, inclusiv cetățenii Uniunii Europene.

Taxa guvernamentală ETA pentru Regatul Unit este de 10 lire sterline pe solicitant. Această taxă nu este rambursabilă și se percepe la fiecare depunere a unei cereri. Fiecare călător care intră în Regatul Unit va trebui să plătească această taxă de solicitare în momentul depunerii formularului.


Taxa nerambursabilă se va aplica tuturor vizitatorilor în Regatul Unit, inclusiv bebelușilor și copiilor, fără viză sau permisiune de a locui, lucra sau studia, conform planurilor anunțate de ministrul britanic de interne, Yvette Cooper.

În prezent, cetățenii din Bahrain, Kuweit, Oman, Qatar, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite sunt obligați să solicite o autorizare electronică de călătorie înainte de a intra în Regatul Unit. Acest lucru va fi extins pentru a include majoritatea celorlalți cetățeni, inclusiv pe cei din SUA, Australia și Canada dar cu excepția europenilor, în noiembrie.

Până în primăvara lui 2025, programul va fi extins din nou pentru a include cetățenii europeni. Normele nu se vor aplica cetățenilor irlandezi.

Cetățenii iordanieni nu mai pot solicita o ETA pentru a intra în Regatul Unit, potrivit site-ului guvernului britanic. 

Sistemele de renunțare la viză nu sunt cu siguranță un lucru nou.

Autorizația electronică de călătorie ESTA din Statele Unite, care costă acum 21 de dolari și durează doi ani, a fost introdusă pentru prima dată în 2009. Între timp, lansarea sistemului ETIAS al Uniunii Europene, valabil timp de trei ani, care va costa călătorii 7 euro (aproximativ 7,50 dolari), a fost amânată până în 2025.


Cum va funcționa sistemul ETA din Regatul Unit

Sistemul va funcționa astfel încât, după ce solicitantul a completat cererea online, datele sale vor fi verificate în mai multe baze de date de securitate. Atunci când se primește o cerere ETA, sistemul va verifica automat dacă solicitantul este sau nu eligibil pentru ETA. Dacă persoana nu a fost niciodată găsită vinovată de comiterea unei infracțiuni sau de alte încălcări legate de imigrație, se va elibera o autorizație electronică de călătorie.

Cu toate acestea, în cazul în care, în una dintre bazele de date, figurează că a comis în trecut o infracțiune sau o încălcare a regulilor de imigrare, cererea va fi marcată pentru examinare manuală. Un ofițer uman va trebui apoi să analizeze dovezile disponibile și să decidă dacă persoana în cauză ar trebui sau nu să fie autorizată să intre în Regatul Unit.

Prin urmare, turiștii vor trebui să completeze întrebările din formularul ETA din Regatul Unit înainte de a-și părăsi țara de origine. După aceea, vor trebui să aștepte ca cererea ETA să fie aprobată și abia atunci li se va permite să își continue călătoria. Una dintre numeroasele alte implicații ale sistemului planificat este că cetățenii UE vor trebui să plătească dacă vor să viziteze Regatul Unit. Iar cetățenii britanici ar trebui să plătească dacă vor să viziteze UE.

Sistemul ETA s-ar aplica pasagerilor care tranzitează (adică schimbă avionul în) Regatul Unit sau care călătoresc în această țară pentru o scurtă ședere.

Persoanele care intenționează să rămână în Regatul Unit pentru o perioadă mai lungă de timp (de exemplu, mai mult de șase luni) sau care doresc să lucreze în această țară vor trebui să solicite o viză în locul unei ETA.


Sursa: Euronews.com


 

Categorie: Externe
Etichete: autorizare electronică de călătorie, ETA, ETIAS, europeni, Regatul Unit
Distribuie:
Articolul anterior
FÂNTÂNA ÎNLĂCRIMATĂ DIN TĂGĂDĂU
Articolul următor
Accident rutier pe A1 în apropierea Vămii Nadlac II

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie