Doi SOLDAȚI care au activat pe cele mai dure teatre de luptă din lume fac parte din echipa ELITE Bodyguard. Unul dintre ei tocmai s-a întors din Afganistan și a discutat cu noi despre cum se văd RĂZBOIUL și PACEA din perspectiva unui ofițer de securitate

elite bodyguard team
Distribuie:

 

ELITE Bodyguard Team este acel gen rar de firme (oare o să ne contrazică mulți?…) construite pe principiul ECHIPEI care împărtășește aceleași valori, afinități și convingeri (meta)fizice, cu o filosofie proprie nu foarte  ușor de recepționat corect de oameni care trăiesc „în bula lor” sau mai rău… deconectați de la realitate. Găsești, chiar în descrierea paginii de Facebook, matricea agentului ideal pe care îl are ca target firma de protecție și pază arădeană: „Agenții noștri, îmbinând calitățile unui fizic impunător cu calități psiho-morale și cu o bună educație, au schimbat imaginea bodyguard-ului român. Echipa noastră este receptivă la nevoile și cerințele ale fiecărui client și face totul cu dăruire și profesionalism.”

Cei care cunosc dificultățile profesiei de bodyguard din exterior, în sensul că au fost / sunt în postura financiară, socială și fizică de a apela la o firmă de pază și protecție „n-au nevoie de cățeluși care să facă frumos și să zâmbească interlocutorului, ci de dulăi care imprimă respect și frică” – vorba unuia (asta pentru cei sensibili în sens „cuvios”  la imaginea de „băieți răi” cu care se confundă oamenii ăștia).

elite caini

Cei care o cunosc din interior sunt infinit mai îndreptățiți în a vorbi despre ea și sunt mulți oameni interesanți în echipa ELITE care ar merita câte un portret separat în paginile oricărui ziar sau carte… partea și mai frumoasă a acestor „destine ascunse” e tocmai faptul că asta și preferă: să le țină ascunse.

Oamenii ăștia sunt discreți și îți impun păstrarea anonimatului în prefața oricărei discuții, așa că dacă ești ziarist și insiști să le faci public numele… nu mai are loc nicio discuție (lege, de altfel, obligatorie în orice loc în care se face schimb de informații importante).
Câțiva au niște CV-uri care te fac să uiți că „știi despre ce e vorba” când se deschide o conversație aplicată pe experiența proprie despre RĂZBOI și PACE în lumea contemporană… nu Tolstoi (deși nu strică – dimpotrivă!)… nu armata pe care (n-)ai făcut-o, ci DESPRE CUM E ACUM… dinlăuntrul străzii și până-n miezul aeroportului, pe drumurile cele mai nesigure care există la exact momentul despre care vorbim.

În componența ELITE BODDYGUARD TEAM intră doi ofițeri de securitate care au executat misiuni în cele mai dure locuri de pe planetă

Ambii sunt șefi de servicii în dispozitive de pază ale unor firme importante din Timișoara, având în spate o experiență de decenii – de la Poliție Militară până la securitatea aeroporturilor din „teatrele de război”, cu misiuni executate  în Kosovo, Kandahar, Mosul și alte asemenea.
Iată un scurt istoric de ofițer de securitate… pentru mulții care nu au văzut vreunul:

ebt1

…iată abilitățile sale:

ebt 2

…și iată cum gândește un asemenea om, care numai ce s-a întors din Afganistan, după ce a onorat un contract privind salvarea celor care au lucrat pentru armatele NATO în țara cea mai greu de cucerit din toată istoria.

skynews ramsay afghanistan 5485479

(Foto: Sky News)

Ofițerul de securitate cel mai calificat cu care am stat de vorbă vreodată a acceptat să ne răspundă în scris la câteva întrebări:

1. Cât de ușoară / grea e misiunea unui soldat aflat in slujba păcii după ce a făcut față ororilor războiului?

Nu poți spune niciodată dacă o misiune este grea și nici măcar să concluzionezi dacă a fost grea sau ușoară… Trebuie să fii pregătit psihic în primul rând și să te concentrezi exclusiv la ea, apoi să cunoști foarte bine geografia locului în care te afli,  ca să poți anticipa toate variantele de atac ale inamicul și să evaluezi corect ce variante ai tu… Asta impune să îți creezi o zona de confort sau un perimetru pe care tu îl controlezi… Numai așa vei fi TU in control!
(Cum ne învață Sun Tzu în „Arta războiului” încă din primul capitol)

2. Care ar fi, după părerea Dvs., argumentele / motivațiile unui tânăr care își dorește să activeze ca apărător al unor cauze dificile, cum sunt cele pe care le protejați?

Nu există cauze dificile… Cum nu este vorba nici de tineri…  Este vorba despre Bărbați și atât. Și despre o meserie ca oricare alta, pe care o fac cei care se simt în stare să-i apere pe alții, se simt pregătiți să facă o analiză de riscuri și, nu în ultimul rând și, desigur, cel mai greu lucru, să apese pe trăgaci!

Personal cred că o motivație pentru a face o astfel de meserie ar fi apartenența la o Castă: în cazul nostru, cea a războinicilor… A proteja înseamnă de fapt a apăra niște valori, niște oameni – or când faci asta, te regăsești la nivel mental de partea binelui și dai misiunii tale un scop nobil.

3. Formulați in câteva cuvinte „rețeta” unui om / grup de oameni care are / au nevoie de protecție și pază.

În zilele noastre nevoia de securitate a devenit primordială, e în „top 3 basic needs”… după hrană și adăpost.
Cum se creează asta?… Desigur, prin pază și protecție asigurată de oameni competenți, care în primul rând trebuie să răspundă la câteva cerințe incluse în noțiunea de profesionalism, care pleacă de la prezentarea fizică si etichetă. Există un motto în meseria asta: „look professional, be professional” – așadar prima impresie constă în cum arăți în propria ta prezentare. Fermitatea în acțiuni sau discuțiile se poarta în termeni clari și fără echivoc… Tot englezii ne învață să arătăm  „precum un pumn într-o mănușă de mătase…
Trebuie să dau dovadă de responsabilitate în orice misiune, să știu de fiecare dată ce fac și să o fac de maniera în care să nu escaladez un posibil conflict, ci să îl aplanez…

 

Categorie: Reportaje
Etichete: bodyguard arad, elite arad bodyguard, ELITE Bodyguard Team, paza arad, paza si protectie arad, protectie arad
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] POZIȚIA Lidl România față de trasarea locurilor de parcare a persoanelor cu handicap din fața noului magazin de pe „Pădurii”
Articolul următor
Răzvan Balaban, unul dintre cei mai îndrăgiți profesori-oameni din Arad, a plecat dintre noi la doar 41 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie