Donald Trump propune rezidență permanentă pentru absolvenții străini din SUA

trump
Distribuie:

Fostul președinte american și actual candidat la alegerile prezidențiale, Donald Trump, a făcut recent o declarație neașteptată, susținând că studenții străini care obțin diplome de învățământ superior în Statele Unite ar trebui să primească automat rezidență permanentă.


Aceasta declarație reprezintă o schimbare majoră față de politica sa strictă privind imigrația din timpul primului mandat, când a construit un zid la granița cu Mexic pentru a combate imigrația ilegală.

Donald Trump își susține propunerea argumentând că mulți studenți străini de top, veniți din țări precum China și India, sunt obligați să se întoarcă acasă după finalizarea studiilor la instituții de prestigiu din SUA.

„Studenții străini care urmează studii superioare în Statele Unite și obțin diplomele corespunzătoare ar trebui să primească automat green card. Cunosc personal oameni care au absolvit instituții de renume aici și care doresc cu ardoare să rămână în SUA. Sunt studenți din China, India, care pleacă de la noi cu cunoștințele dobândite, își înființează companii în țările lor și devin multimiliardari, iar acest succes ar fi putut fi realizat aici dacă ar fi avut rezidență permanentă”, a declarat Trump.

Această declarație vine în contextul în care rivalul său democrat a anunțat o măsură similară cu câteva zile în urmă, sugerând că imigrația și politica educațională vor fi subiecte importante în campania electorală.

Deși cunoscut pentru pozițiile sale dure privind imigrația, Trump pare să adopte o abordare mai deschisă pentru a atrage votanții din mediul academic și comunitatea internațională de studenți.

Sursa: Reuters


 

Categorie: Externe
Etichete: America, donald trump, USA
Distribuie:
Articolul anterior
Restricții de tonaj pe arterele municipiului aplicabile în perioadele sub avertizări de cod portocaliu
Articolul următor
Ziua Universală a Iei și Sărbătoarea Sânzienelor la Sebiș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie