Dorian Curcanu: „USR a depus un proiect care ar stopa corupția silvică”

img 0558 1 scaled
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Într-o Românie în care se strigă în gura mare, în diverse discursuri politice, de importanța păstrării mediului într-un mod sănătos, sub ochii acelorași politicieni care țin morala se fură mii și mii de camioane de lemne tăiate ilegal, dezgolind pădurile de care avem nevoie în mod vital.

Datele arată că în anul 2019, parchetele au fost sesizate cu 24.934 de cauze având ca obiect infracțiuni silvice. Din toate acestea, puțin peste 5.000 au fost soluționate (nu în toate cazurile sfârșind-se cu condamnări).

Indignați de corupția silvică dusă la cote maxime și lipsa de respect pentru mediu a politicii naționale, USR a depus un proiect legislativ privind înființarea și organizarea unei Direcţii de Investigare a Infracţiunilor de Mediu.

Este vorba de o structură autonomă, în cadrul Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu personalitate juridică, specializată în combaterea infracţiunilor silvice, care ar putea avea până la 195 de procurori care să acopere cazurile de infracționalitate de mediu din toate județele.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Mediu se va ocupa nu doar de investigarea infracțiunilor silvice, dar și a altor infracțiuni de mediu, precum infracțiunile de arderi ilegale de deșeuri, importul ilegal de deșeuri, vânătoarea fără permis de vânătoare, evacuarea în ape de deșeuri sau ape uzate etc.

USR speră că anul acesta, contrar refuzului proiectului similar depus în 2020,, ceilalți membrii din alte partide politice să voteze această inițiativă, care până la urmă, este pentru sănătatea lor, a copiilor lor și a tuturor cetățenilor din această țară.

Categorie: Politice
Distribuie:
Articolul anterior
Universitatea Politehnică Timișoara aduce în fața publicului personalități din cultură, cercetăre și tehnologie
Articolul următor
Fata peste care a fost împins de pe o rulotă un tânăr de 16 ani la „Festivalul Berii” este elevă în clasa a XI-a la „Moise Nicoară”. Are piciorul fracturat și vacanța distrusă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie