Dr. Georgiana Teohari Vidican și-a lansat cartea despre MANAGEMENTUL ORCHESTRELOR în foaierul Filarmonicii „Banatul”

lansare_carte_georgiana
Distribuie:

Vineri, 19 august, Filarmonica Banatul Timișoara a găzduit lansarea de carte a arădencei Georgiana Teohari Vidican, doctor în management cultural, colaborator al instituției de pe Bega.

„Innovative Aspects in Managing Multiple-Stakeholder Organizations: The Classic Professional Orchestra” –

Această carte își propune să identifice inovațiile în structura, sistemul, strategia, personalul, stilul, abilitățile și valorile comune ale organizației și dacă managerii de orchestre de astăzi sunt orientați către o abordare de management multistream pentru satisfacerea multiplelor forme de bunăstare.

Nivelul de performanță al muzicienilor a crescut constant în ultimii 50 de ani, ceea ce a ridicat nivelul de calitate al serviciului muzical oferit de orchestra profesionistă clasică. Având în vedere că activitatea de bază a unei orchestre nu a fost schimbată de la începuturi, cum se aplică citatul lui Gustav Mahler („Tradiția nu presupune cultivarea cenușei, ci conservarea focului”)  în managementul orchestrei de astăzi? Cum poate fi gestionată eficient și eficient activitatea mecanicistă, standardizată, specializată și centralizată a organismului sunet pentru a satisface așteptările părților interesate? Este posibil ca o organizație tradiționalistă de artă să țină pasul cu schimbările rapide ale societății de astăzi? – sunt doar câteva întrebări la care se încearcă a se răspunde în cuprinsul acestei cărți.

Ineditul acestei cărți constă în faptul că transcende domeniul muzicii, fiind un curs de management în sine, ale cărui principii pot fi aplicate în oricare alt domeniu și organizație.

Cartea este publicată în limba engleză, conține 252 de pagini și poate fi comandată AICI.

coperta carte georgiana

Un montaj video realizat de colegul Kristian-Ivan Varjasi devoalează atmosfera de la lansarea cărții arădencei:

 

Articol asociat:

Teza de DOCTORAT a pianistei Georgiana Teohari-Vidican a impresionat comisia Universității din Timișoara prin ACURATEȚE și ORIGINALITATE… pentru că „Tradiția nu presupune cultivarea cenușei, ci conservarea focului”

Categorie: Cultură
Etichete: Filarmonica Banatul Timișoara, Georgiana Teohari Vidican, Innovative Aspects in Managing Multiple-Stakeholder Organizations: The Classic Professional Orchestra
Distribuie:
Articolul anterior
Asociația „Turism Alternativ” se plânge că „Cetatea Aradului e interzisă turiștilor”… de parcă a fost vreodată accesibilă!
Articolul următor
Doamna Smaranda KAFKA – din Șofronea la Sidney: „ABC-ul unei vieți” de 1000 de pagini și 6 povestiri în ALB ȘI NEGRU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu bilcea

ATENȚIE: Cod portocaliu de proști!

E greu să-mi respect regula „nu băga în seamă un prost dacă nu vrei să-i ridici cota”… dar ți-e de-a dreptul imposibil, mai ales când prostul însuși se postează în…