Duminică, în trafic: 5 dosare penale, 151 de sancțiuni contravenționale, reținute 8 permise de conducere retrase 3 certificate de înmatriculare

sancțiuni
Distribuie:
Alte infracțiuni rutiere, în ultima zi a săptămânii

În ziua de 14 aprilie a.c., polițiștii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni, pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă prevederile legale privind circulația rutieră pe drumurile publice.

Sub influența alcoolului, au fost depistați doi conducători auto: pe D.N. 79, în Zimandcuz, un bărbat de 54 de ani, din Sântana, cu o îmbibație alcoolică de 0,60 mg./l. alcool pur în aerul expirat, și cu o îmbibație alcoolică de 0,58 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistat, pe Calea Radnei, din municipiu, un arădean de 40 de ani.

Conform procedurii, în ambele cauze s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exacxtitate a alcoolemiei.


Fără permis de conducere, în timp ce conducea un autoturism cu valabilitatea numărului de înmatriculare expirată, a fost depistat, pe strada Șezătorii, din municipiu, un arădean de 34 de ani.

În Ineu, polițiștii orașului au depistat un bărbat de 37 de ani, în timp ce conducea un moped neînmatriculat și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În Semlac, polițiștii Secției 1 Rurală Arad au depistat un bărbat de 64 de ani, din Curtici, în timp ce conducea un autoturism fără de avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.


 Alte sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 151 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 68.000 de lei, din care 68 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 95 de persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri.

Au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.

 

Biroul de presă al IPJ Arad


 

Categorie: Evenimente din trafic
Etichete: Arad Traffic, contravenții, infracțiuni rutiere, politia rutiera, soferi, trafic
Distribuie:
Articolul anterior
REZULTATE DE EXCEPȚIE ALE ELEVILOR DE LA LICEUL GERMAN LA OLLR MINORITĂȚI
Articolul următor
Procurorul Pavel Palcu a încetat din viață | Cel mai longeviv magistrat al acestei țări ne-a părăsit la vârsta de 70 de ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

monitorul cultural

„Monitorul Cultural”, premiat de APLER

Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER) a decernat colectivului redacțional al revistei arădene „Monitorul Cultural” Premiul pentru Jurnalism Cultural. Distincția a fost acordată în cadrul celei de-a XXV-a…