După 13 ani, avem PASAJ RUTIER în MICĂLACA. Toți se laudă cu asta…

pasaj micalaca
Distribuie:

Aproape 13 ani au trecut de când „pasajul din Micălaca” a-nceput să fie laitmotivul politico-administrativ, temă de campanie electorală, motiv de contre și dispute politice. Într-un final, cu greu, circulația a fost deschisă chiar dacă lucrările nu sunt finalizate. 


Lucrările au început în 2011, primul contractor fiind Confort SA Timișoara. Un an mai târziu, Guvernul a tăiat finanțarea pasajului de pe DN7, iar în 2014 contractul a fost reziliat, la un stadiu de realizare de doar 20%. Patru ani mai târziu a fost semnat un nou contract, cu firma austriacă Implenia, durata de execuție fiind de 12 luni, iar valoarea de 25 de milioane de lei. În 2019, lucrările ajunseseră la 39%, însă Ministerul Transporturilor și-a dat seama că nu a expropriat terenurile necesare realocării liniilor de înaltă tensiune din zona podului. Ultimul contract a fost semnat cu SPIC SRL, care a tot depășit termenele anunțate de DRDP Timișoara pentru finalizarea lucrărilor.

Începând de joi, 21.12.2023, a fost deschisă circulația pe pasajul denivelat de pe centura de ocolire Arad (DN 7, km 540+248) peste linia de cale ferată Arad – Bucureşti. „Lucrările pentru finalizarea pasajului vor continua în prima parte a anului viitor fără a afecta traficul”, conform  DRDP Timișoara.


S-a deschis circulația rutieră pe pasajul Micălaca!

După lungi aşteptări, în urmă cu puțin timp s-a dat drumul circulației în zona pasajului Micălaca:

„La aproape 13 ani de când  au început lucrările la pasaj, iată cã de astăzi este funcțional, iar şoferii au o alternativă care le scurtează considerabil timpii de deplasare.” a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

Lucrările pentru finalizarea pasajului vor continua în prima parte a anului viitor fără a afecta traficul. Menționăm faptul că pasajul are o lungime de 722 de metri, cu tot cu rampele de acces, și o lățime a părții carosabile de 7 metri.

Biroul de presă al PMA


Călin Bibarț – rondul de pe pasaj:


Mihai Fifor: Ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a ținut de cuvânt: PASAJUL MICĂLACA, așa cum este el cunoscut, a fost deschis traficului rutier începând de azi. (n.red. joi, 21 decembrie 2023)

Lucrările care mai sunt necesare vor fi finalizate anul viitor, fără însă a afecta traficul rutier pe pasaj. Nu cred că e arădean care să nu cunoască faptul că cele două pasaje peste calea ferată de la Arad au avut o lungă istorie de așteptări, promisiuni și ani de zile de tergiversări în spate. Primul pasaj, început de alții și lăsat de izbeliște, a fost finalizat de PSD.

Pasajul Micălaca, în schimb, a așteptat ani de zile pentru găsirea unor soluții, care erau clare, previzibile și realizabile încă de la început. Odată cu intrarea PSD la guvernare, în decembrie 2021, lucrurile au intrat din nou în linie dreapta, iar ministrul Sorin Grindeanu s-a ținut de promisiunea că pasajul fi deschis traficului rutier înainte de Crăciun, anul acesta.

În numele arădenilor, vreau să îi mulțumesc domnului ministru Sorin Grindeanu pentru promisiunea ținută și pentru ordinul dat astăzi, de a deschide pasajul Micălaca pentru traficul rutier. Și, sunt convins că, așa cum am discutat cu domnia sa, nici vechiul drum peste calea ferată nu va fi închis.


pasaj micalaca


Este o realizare a echipei PSD de la conducerea Ministerului Transporturilor, care a reușit să ducă la capăt ceea ce conducătorii de mult prea mulți ani ai Aradului nu au făcut, deși au avut mulți ani de partea lor conducerea Guvernului României.

Contractul pentru restul de execuție la acest obiectiv a fost demarat în luna iulie 2022, antreprenorul lucrării fiind SPIC SRL. Pasajul are o lungime de 722 de metri, cu tot cu rampele de acces, și o lățime a părții carosabile de 7 metri.

Au fost executate lucrări de curățare și protejare a grinzilor existente pe șantier din contractul anterior, au fost montate grinzi noi, s-a lucrat la infrastructura pasajului și s-a executat suprastructura, s-au relocat rețele electrice de medie și înaltă tensiune și rețele de apă, s-a așternut asfalt pe rampe și pe pasaj, s-a amenajat trotuarul, s-a montat parapet și rosturile de dilatație, s-a montat semnalizarea rutieră verticală și s-au aplicat marcajele rutiere. Valoarea contractului este de 37.064.924,03 lei, inclusiv TVA. – Deputat Mihai Fifor
Președinte PSD Arad

 

Biroul de Presă al PSD Arad


 

Categorie: Politice, Administrație
Etichete: Calin Bibart, Mihai Fifor, Pasaj rutier Micălaca, Sorin Grindeanu
Distribuie:
Articolul anterior
Accident cu 8 pasageri implicați, la ieșirea din Mocrea. O femeie este transportată la spital
Articolul următor
[email protected]. Episodul 31 | Maria Tudor – crezul unei luptătoare pentru drepturile animalelor care a făcut mai mult bine pentru cățeii din Arad decât toate administrațiile la un loc… iar acest lucru o face fericită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…