Elon Musk anunță că utilizatorii X (Twitter) ar putea plăti o sumă lunară pentru a folosi platforma

musk twitter
Distribuie:

În vreme ce există un interes financiar clar pentru companie de a taxa utilizatorii, Musk a insistat că principalul scop al acestei decizii ar fi acela de a combate conturile false și roboții, scrie BBC.

Elon Musk a sugerat că toți utilizatorii X, fostul Twitter, ar putea fi nevoiți să plătească pentru a avea acces la platformă.

Într-o conversație cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, miliardarul a declarat că un sistem de plată este singura modalitate de a contracara boții, despre care a spus de mai multe ori că reprezintă o problemă pentru platformă.

„Ne îndreptăm spre a avea o mică plată lunară pentru utilizarea sistemului”, a declarat patronul Tesla și SpaceX.

Nu este clar dacă acesta a fost doar un comentariu neoficial sau un semnal al unor planuri mai ferme care nu au fost încă anunțate. X nu a făcut deocamdată un anunț oficial în acest sens.

Musk a declarat de mult timp că soluția sa pentru a scăpa de boți și conturile false pe platforma socială este taxarea pentru verificare. De când a preluat Twitter anul trecut, el a încercat să stimuleze utilizatorii să plătească pentru un serviciu îmbunătățit, care se numește acum X Premium.

Acest lucru a fost realizat prin oferirea de avantaje suplimentare abonaților plătiți, cum ar fi postări mai lungi și vizibilitate sporită pe platformă. În rest, utilizatorii pot utiliza X în continuare, gratuit.

În vreme ce există un interes financiar clar pentru companie de a taxa utilizatorii, Musk a insistat că principalul scop al acestei decizii ar fi acela de a combate conturile false și boții.

X Premium costă în prezent 8 dolari pe lună în SUA. Prețul diferă în funcție de țara în care se află un abonat.

Musk a spus că pentru taxa generală caută opțiuni mai ieftine pentru utilizatori.

„Vom veni cu un nivel de preț mai mic. Este o discuție mai lungă, dar, în opinia mea, aceasta este, de fapt, singura apărare împotriva armatelor vaste de roboți”, a adăugat Musk.

Introducerea unei taxe pentru accesarea X ar putea reduce substanțial numărul de utilizatori. Acest lucru ar putea duce, de asemenea, la scăderea veniturilor din publicitate.

Conversația lui Musk cu premierul israelian a atins și subiectul antisemitismului pe X. Asta în condițiile în care platforma a fost acuzată de Liga Anti-Defăimare (ADL) că nu face suficient pentru a opri conținutul antisemit.

De fapt, într-o declarație, organizația a afirmat că Musk „se implică și ridică în slăvi” antisemiții. În semn de răspuns, la începutul acestei luni, el a declarat că va da în judecată ADL pentru a „curăța numele platformei”.

În conversația cu Netanyahu, Musk a reiterat că este „împotriva antisemitismului”. Netanyahu a acceptat că echilibrul dintre libertatea de exprimare și moderarea conținutului reprezintă o provocare, dar l-a îndemnat pe Musk să asigure acest echilibru.

Sper că veți găsi, în limitele Primului Amendament, „capacitatea de a opri nu doar antisemitismul, ci orice ură colectivă a oamenilor”, a spus el.


Sursa: LIBERTATEA


 

Categorie: Externe
Etichete: Elon Musk, sumă, utilizatorii
Distribuie:
Articolul anterior
Cinci morți într-un accident pe A1, în apropiere de București. Un microbuz cu opt locuri a fost complet strivit între două TIR-uri
Articolul următor
Ce se întâmplă cu noi vis-a-vis de războiul de la nord

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie