Etapa finală și REZULTATELE CONCURSULUI „COLINDĂM, DOAMNE, COLIND” – EDIȚIA A III-A

concurs colinde
Distribuie:
După trei zile de prăznuire a Nașterii Domnului, în a patra zi de la mărețul praznic a avut loc Etapa finală a Concursului „Colindăm, Doamne, colind”, ediția a III-a, organizat de Arhiepiscopia Aradului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, Arhiepiscop al Aradului, și prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

În această etapă au participat corurile care au obținut Premiul I în prima etapă (care s-a desfășurat în mod virtual).

Etapa finală s-a desfășurat în Catedrala Veche a Aradului, începând cu ora 14:00.

Concursul a fost prezentat de către P.C. Părinte Lect. Univ. Dr. Filip Albu, de la Parohia Arad-Șega II, profesor la catedra de Omiletică și Catehetică la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad.  Evenimentul s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei. Printre cei prezenți s-a aflat și doamna prof. Veronica Sirca, Inspector școlar pentru religie, și P.O. Părinte Protopop Flavius Petcuț, protopop al Aradului.

Corurile care au participat în etapa finală au fost:

 • Categoria A – Coruri de copii (5-14 ani) – Parohii
 1. Corul de copii al Parohiei Firiteaz, coordonator Diana Biriș, preot paroh Cosmin Iordăchescu;
 2. Corul de copii al Parohiei Gurahonț, coordonator prof. Nicoleta Păiușan, preot paroh Aurelian Iulian Moț;
 3. Corul de copii al Parohiei Julița, coordonator preot paroh Lucian Gaidoș;
 4. Grupul de colindători „Sfântul Nicolae” al Parohiei Seleuș, coordonator Andra Juc, preot paroh Ștefăniță Muț;
 5. Corul de copii al Parohiei Semlac, coordonator prof. Ovidiu Căpitan, preot paroh Ciprian Tripa;
 6. Corul de copii al Parohiei Vinga, coordonator prof. înv. primar Laura Sas, preot paroh Răzvan Sas.
 • Categoria B – Coruri de tineri (15-25 ani) – Parohii
 1. Corul de tineri „Sf. Ioan Botezătorul” al Catedralei Vechi din Arad, coordonator Laura Streulea, preot paroh Flavius Petcuț;
 2. Corul de tineri al Parohiei Dezna, coordonator prof. Paul Abel Toma, preot paroh Florin Radu Bătrân;
 3. Grupul catehetic „Sfântul Stelian” al Parohiei Prunișor, coordonator Ramona Avram, preot paroh Florin Avram.
 • Categoria C – Coruri de școli gimnaziale
 1. Corul „Vivo” al Școlii Gimnaziale din Almaș, dirijor prof. Adina Mecea
 2. Corul Școlii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Arad, dirijori Tudor Eșnican și Daria Opreanu;
 3. Corul Școlii Gimnaziale „Iosif Moldovan” din Arad, dirijor prof. Ciprian Dinga.

Comisia de jurizare a fost formată din  Pr. Lect. Univ. Dr. Paul-Tiberiu Ardelean, profesor de Muzică bisericească, Ansamblu coral, Cântare corală și dirijat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad, Pr. prof. Sergiu-Alexandru Pantea, profesor de Muzică bisericească la Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara, și Prof. Ștefan-Adrian Bugyi – profesor de Muzică liniară la Seminarul Teologic Ortodox din Arad.

În timpul deliberării juriului, Corul „Sfântul Andrei Criteanul” dirijat de Diac. Prof. Marius Lăscoiu-Martin, a susținut un mic recital de colinde și cântări bisericești.

Marele Premiu al concursului a fost acordat Corului „Vivo” al Școlii Gimnaziale „Lazăr Tâmpa” din Almaș – coordonator prof. Adina Mecea.
 • La Categoria A – Coruri de copii (5-14 ani) – Parohii, Premiul I a fost acordat Corului de copii al Parohiei Semlac, coordonator prof. Ovidiu Căpitan, preot paroh Ciprian Tripa.
 • La Categoria B – Coruri de tineri (15-25 ani) – Parohii, Premiul I a fost acordat Corului de tineri „Sfântul Ioan Botezătorul” al Parohiei Arad-Centru, coordonator Laura Streulea, preot paroh Flavius Petcuț.
 • La Categoria C – Coruri de Școli Gimnaziale, Premiul I a fost acordat Corului Școlii Gimnaziale „Sfântul Ierarh Nicolae” din Arad, dirijori elevii Tudor Eșnican și Daria Opreanu.

De menționat este faptul că la acest concurs au participat un număr de 54 de coruri, însumând aproximativ 1000 de copii și tineri.

Toate corurile s-au evidențiat într-un mod minunat. S-au descoperit noi talente atât între copii și tineri, cât și între dirijori. S-au cântat colinde vechi, colinde noi, pe mai multe voci sau la unison.

La final au luat cuvântul Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei și doamna inspector Veronica Sirca, care și-au exprimat bucuria organizării și participării la acest eveniment dedicat copiilor și tinerilor care merită a fi descoperiți.

Organizatorul concursului, P.C. Părinte Gabriel Streulea, inspector eparhial misionar, a adus mulțumiri ierarhilor, preoților, profesorilor coordonatori, copiilor și tinerilor care s-au implicat în frumoasa desfășurare a acestui concurs, exprimându-și bucuria descoperirii unor copii și tineri foarte talentați.

Felicitări și mulțumiri tuturor!


GALERIE FOTO 

Categorie: Știri
Etichete: Almas, Concursul Colindam Doamne Colind, dezna, firiteaz, Gurahont, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei, Juliţa, Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, prunisor, seleus, Semlac, vinga
Distribuie:
Articolul anterior
Multinaționalele reduc numărul de angajări în IT. Care sunt domeniile mai sigure?
Articolul următor
Care au fost cele mai populare piese pentru nunțile din 2023?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie