Eterna problemă și prilej de dispute între părinți: „Pe luna septembrie să achităm fiecare suma de 100 de lei pentru achiziționarea consumabilelor și celor necesare copiilor, urmând ca din octombrie să contribuim lunar cu câte 50 de lei”

directoare pp 11 arad
Distribuie:

„Învățământul preșcolar de stat este gratuit” – este un mit

Nu este an școlar care să-nceapă fără probleme, în special de ordin financiar. De la grădiniță și până în ultimul an de liceu, suntem obișnuiți cu ședințele cu părinții din primele zile de școală, ședințe care se încheie, inevitabil, cu liste lungi de lipsuri și necesități care, cum altfel, trebuie susținute din buzunarul părinților. Nu contează că au sau nu au, că pot sau nu să contribuie. Unii sunt puși în situații delicate, marginalizați și chiar priviți cu superioritate de restul părinților pentru că nu contribuie din moment ce și „copilul lor” e acolo.

Nici la Grădinița Pp 12 din Grădiște (grădiniță de stat, cu program prelungit), de pe Str. Ardealului, lucrurile nu stau tocmai cum ar trebui. Meteahna de a se face ședințe cu părinții în scopul de a li se solicita bani pentru „consumabile, amenajare locuri de joacă, excursii” și alte nevoi pentru desfășurare actului didactic e atât de firească în mentalul colectiv încât nu va dispărea prea curând. Numai că părinții care „sar” imediat cu diverse contribuții, uită că această grădiniță este de stat și întreținerea ei ar trebui să se facă din bugetul local, buget la care și ei contribuie. Și responsabilitatea de a asigura cele necesare pentru desfășurarea activităților didactice este în sarcina celui/celei care conduce acea unitate.

Din mesajul pe care l-am primit de la un părinte, o frază a ieșit în evidență ca fiind, poate, și cea mai gravă:

„Doamna directoare a deschis un subiect referitor la amenajarea curții grădiniței care ar trebui „ajutată” cu tobogane, leagăne și centre de activități pentru copii, autorizate nu confecționate de către părinți; în sensul acesta unii părinți au sugerat că dacă toți din fiecare grupă am contribui cu o sumă de bani poate am reuși să facem ceva…”

Păi, doamna director, nu mai bine ați fi deschis acest subiect cu primăria Arad, care are competența pentru „amenajarea curții grădiniței care ar trebui „ajutată” cu tobogane, leagăne și centre de activități pentru copii, autorizate nu confecționate de către părinți”? Sau să apelați la un sponsor, sau chiar la partidul pe care-l îndrăgiți și pentru care munciți (sperăm) în timpul liber? Că doar politică faceți #pentrucopiicel puțin asta înțelegem din mesajul de adio din 2020.

Poate anul viitor, în campanie, puneți o condiție la partid: „mă implic în campanie, dar îmi amenajați și mie grădinița/ grădinițele”. 



Mesajul primit de pe grupul de WattsApp al părinților:

„Bună dimineața!
Pentru cei care nu au reușit să ajungă la ședința de ieri, scriu aici esențialul din ceea ce s-a discutat.
– s-a hotărât ca pe luna septembrie să achităm fiecare suma de 100 de lei pentru achiziționarea consumabilelor și celor necesare copiilor, urmând ca din octombrie să contribuim lunar cu câte 50 de lei ca și până acum
– s-a propus să se facă ieșiri cu copiii în aer liber, excursie de o zi împreună cu educatoarele, în luna octombrie, preferabil sâmbăta, după un program stabilit de către noi părinții; astfel vă rugăm pe cei doritori să veniți cu sugestii de locații nu foarte îndepărtate, atractive pentru copii (la Zooland am fost)
doamna directoare a deschis un subiect referitor la amenajarea curții grădiniței care ar trebui „ajutată” cu tobogane, leagăne și centre de activități pentru copii, autorizate nu confecționate de către părinți; în sensul acesta unii părinți au sugerat că dacă toți din fiecare grupă am contribui cu o sumă de bani poate am reuși să facem ceva, însă totul e doar la nivel de discuție momentan.
O zi frumoasă tuturor! ”



 

Categorie: Administrație
Etichete: adina dumitrean, Grădinița Pp 12 din Grădiște, grupul de părinți, preșcolari
Distribuie:
Articolul anterior
Mai bine de 4 ore a durat intervenția pompierilor pentru anihilarea unui incendiu izbucnit azi-noapte la Lipova,  la o anexă în care se aflau recipienți care conțineau diverse substanțe inflamabile, butelii de acetilenă și de gaz
Articolul următor
Universitatea de Vest din Timișoara vă invită să participați la Noaptea Cercetătorilor – ediția 2023, organizată sub genericul „U*NIGHT”

2 comentarii. Leave new

  • Ma gandesc ca pentru orice suma se da factura si chitanta…ca daca nu e asa,Anaf trebuie sa le faca o vizita,impreuna cu cei de la Curtea de Conturi…
    Ar fi interesant de facut share la articolul asta catre Secretariatul General al Guvernului…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie