Exercițiu de alarmare-evacuare în situaţii de urgenţă la Campusul UVVG Arad

Distribuie:

În cadrul Săptămânii Protecție Civile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiș” al județului Arad împreună cu conducerea UVVG Arad, au desfăşurat o activitate de informare preventivă și un exercițiu de alarmare–evacuare în situaţii de urgenţă la Campusul Universității de Vest Vasile Goldiș Arad.


Pe timpul exercițiului a fost simulat un incendiu la parter, în laboratorul de farmacie, iar studenții și cadrele didactice au fost instruiți cu privire la organizarea și desfășurarea evacuării în situații de urgență.


De asemenea, s-a organizat și un exercițiu demonstrativ de salvare de la înălțimi, unde o persoană aflată la etajul 3 al clădirii a fost evacuată cu ajutorul autospecialei de Intervenție și salvare de la înălțimi.

Această inițiativă a inclus atât aspecte teoretice, cât și practice, concentrându-se în special pe tehnicile de prim ajutor. Astfel, voluntarii din cadrul Programului „Salvator din Pasiune” au oferit studenților informații esențiale și demonstrații practice, subliniind importanța cunoștințelor și abilităților în acordarea primului ajutor.


 

Exercițiile periodice de evacuare vin în sprijinul conducerii instituțiilor de învățământ, personalului cu atribuții specifice și au ca obiectiv pregătirea și formarea studenților precum și a personalului în ceea ce privește comportamentul adecvat în situații de urgență.

 

Biroul de presă al ISU Arad


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: exercițiu de alarmare–evacuare, ISU Arad, săptămâna Protecției Civile, similare incendiu, uvvg arad
Distribuie:
Articolul anterior
Procesul de omor al lui Alec Baldwin, programat în luna Iulie
Articolul următor
Nominalizarea la Oscar îi dă lui Bobi Wine o nouă speranță de a răsturna regimul din Uganda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie