Expediție Arădeană pe vârful Chimborazo

img 2363 scaled
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

Expediția Arădeană de pe vârful Chimborazo (6263m) va începe pe data de 1 septembrie și va lua sfârșit spre finalul lunii.


Chimborazo este un vulcan inactiv, situat în Cordilera Occidentala din munții Anzi. Este cel mai înalt vârf din Ecuador, cu o înălțime de 6263m și considerat cel mai înalt munte de pe Pământ dacă măsurătorile sunt făcute din centrul Pământului.

Bazându-se pe experiența acumulată, cei doi alpinișiti vor aborda ruta Castillo (dificultate PD+) a vârfului Chimborazo. Acest gen de ascensiune se face la fel ca în toate expedițiile de altitudine, prin aclimatizare pe unul sau mai multe vârfuri mai mici.


În capitala Quito va fi organizată logistica ascensiunii iar primele vârfuri vor fi de 4500mt.


Un alt vârf pe care se dorește ascensiunea este vârful Cotopaxi (5897m), fiind clasificat printre cei mai înalți stratovulcani activi din lume, situat în vestul Cordilierei Orientale a munților Anzi și este al doilea ca înălțime din Ecuador.

„Această ascensiune pe care o organizăm în acest an necesită o pregătire fizică cât și
psihică unde trebuie să te informezi foarte bine de ruta pe care o vei urma, de zonele expuse ale traseului cât și logistica sus pe munte deoarece la altitudini de peste 6000m lipsește oxigenul’’, ne informează Sebastian Marțian Sbircea.


Cei doi alpiniști au o experiență acumulată prin escaladarea mai multor vârfuri de diferite tipuri și dificultăți. Au participat la expediții și ascensiuni atât în munții Europei (Matterhorn), Himalaya (Ama Dablam, Kala Patthar), Caucaz (Elbrus, Kazbek), Anzi (Patagonia, Alpamayo).

Partenerii care au sprijinit organizarea acestei ascensiunie sunt: Astreea, Arsat, Hennlich, Vechiul Cazinou, Adora Park, si Asociația Exploratorilor „Pușcatii”. 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Chimborazo, Expediție Arădeană
Distribuie:
Articolul anterior
Investigația imagistică de tip „Angio CT coronarian” se poate efectua și la Spitalul Județean Arad
Articolul următor
Instrumentiști de top și soliști de calibru, la Concertul Regal Vienez 2023 din Arad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

whatsapp image 2024 06 20 at 14.05.29 large

Incendiu la o casă din Tauț

În această dimineață, în jurul orei 10:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Tauț. Pentru misiune,…