O altă dezinsecție va avea loc în perioada 4-8 septembrie. Cetățenii sunt atenționați să evite zona de acțiune a utilajelor care pulverizează soluții

dezinsectie poza 4 scaled
Distribuie:
[COMUNICAT DE PRESĂ]

În intervalul 04 – 08 septembrie 2023 va avea loc o nouă acțiune de dezinsecție în municipiul Arad.  În cazul în care condițiile meteorologice sunt favorabile, tratamentele respective vor fi aplicate miercuri, 06.09.2023, în intervalul orar 21:15 – 03:30, respectiv joi, 07.09.2023, începând cu ora 06:30 cel antilarvar, iar în aceeași zi, dar de la ora 21:00 până la finalizare va fi aplicat tratamentul terestru împotriva țânțarilor adulți.

Tratamentul terestru (spațial) împotriva țânțarilor adulți se va desfășura numai pe timp de noapte în zonele cu vegetație:  spațiile deschise din domeniul public și privat al municipiului (parcuri, spații verzi, maluri de lac și alte asemenea) precum și cele ale persoanelor fizice și juridice, de pe toate aliniamentele stradale, adiacent acestor spații.

Tratament terestru antilarvar (delarvizare), mai exact acţiunea privind distrugerea şi prevenirea dezvoltării stadiilor larvare ale insectelor (în special ţânţari) se va desfășura pe timp de zi, începând cu ora 06:30 până la finalizare. Acest tratament se va aplica pe zonele/fâșiile de pe malurile Râului Mureș, de la malul lacurilor (Pădurice – Lac), a habitatelor naturale de dezvoltare a larvelor generate de bălțile temporare și/sau permanente, a canalelor deschise (Mureșel, Ier, Țiganca), parcuri și zone de agrement cu vegetație, terenuri virane și în general toate zonele umede cu vegetație de pe raza Municipiului Arad.

În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, data/durata prevăzută se va decala/prelungi.

Produsele biocide folosite în tratamentele de dezinsecție precizate sunt Biopren® și Cymina® Ultra şi sunt avizate de Ministerul Sănătăţii – Comisia Naţională pentru Produse Biocide şi se regăsesc în Registrul Naţional al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Rugăm cetăţenii să evite să treacă sau să stea în zona de acţiune a utilajelor (având în funcțiune semnale speciale de avertizare luminoase emise intermitent) în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor adulți pentru a evita eventualele incidente neplăcute.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile ce se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Arad şi S.C. DD Chim S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecție trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spaţii deschise ale persoanelor fizice şi juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de dezinsecție în spaţii deschise pe malurile apelor, în depozite de anvelope uzate, subsoluri de la blocuri etc. în perioada de desfăşurare a acţiunilor de dezinsecție efectuate pe domeniul public şi privat.


 

Categorie: Comunicate de presă
Etichete: Byopren, Cymina, parcuri
Distribuie:
Articolul anterior
Instrumentiști de top și soliști de calibru, la Concertul Regal Vienez 2023 din Arad
Articolul următor
Restricții de circulație pe „Praporgescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

baqcalaureat 2024 large

Încep probele de la BACALAUREAT 2024

Luni, 17 iunie, Bacalaureatul 2024 începe cu probele de competenţe. În județul Arad, un sfert dintre elevii care au terminat clasa a XII-a nu s-au înscris la Bacalaureat. Potrivit declarațiilor…