Interlopul Florin Duduianu împreună cu alți 47 de români, arestați în SUA pentru un jaf de sute de mii de dolari din cardurile de beneficii

florin duduianu
Distribuie:

Autoritățile americane au demarat o amplă operațiune împotriva unei rețele criminale românești, reușind arestarea a 48 de presupuși membri, inclusiv Florin Duduianu, unul dintre cei mai căutați infractori români, acuzați de furtul a sute de mii de dolari de la californienii cu venituri mici. Informațiile au fost furnizate de Procuratura din Orange County, California, care a condus o anchetă complexă.


Suspecții sunt acuzați că au instalat dispozitive de skimming în magazine pentru a fura informații de pe cardurile EBT (transfer electronic de beneficii) ale familiilor cu venituri mici. După obținerea acestor date, infractorii devalizează cardurile, cumpărând lapte praf pentru bebeluși, pe care îl transportă în Mexic pentru a face comerț cu cartelurile de droguri. Victimele, majoritatea mame singure și oameni harnici, nu realizează pierderea beneficiilor până când ajung la casă, încercând să cumpere alimente pentru familiile lor.

Procurorul districtual din Orange County, Todd Spitzer, a subliniat impactul devastator al acestor fapte asupra familiilor vulnerabile:

„Acestea nu sunt infracțiuni fără victime. Victimele sunt mame singure și oameni care au nevoie de ajutor, care se trezesc la casă cu saci plini cu alimente și se simt umiliți când constată că nu au bani în cont, pentru că un hoț a luat pe ascuns totul”.


Statul California a suferit pierderi majore, aproximativ 108 milioane de dolari anul trecut din beneficiile CalWORKS, ca urmare a acestor operațiuni de skimming. Suspecții, majoritatea provenind din România și intrând ilegal în țară, au fost reținuți în urma unui efort comun al Procuraturii Orange County și a altor 21 de agenții de aplicare a legii.

Florin Duduianu, în vârstă de 39 de ani și liderul presupusei grupări, figura deja pe lista Most Wanted a Poliției Române și a fost condamnat la peste 13 ani de închisoare cu executare în țara sa natală. De la arestare, Duduianu este acuzat de un mare juriu federal pentru acces fraudulos la fonduri de asistență guvernamentală.

Anchetatorii au recuperat peste 185.000 de dolari în numerar și 491 de carduri de asistență publică clonate, evaluându-le la 471.360 de dolari în potențiale fonduri furate. Operațiunea a scos la iveală și postările pe rețelele de socializare ale unor suspecți, care se lăudau cu mașini de lux și ceasuri Rolex, adăugând un element de sfidare la rețeaua infracțională.


În timpul perchezițiilor ofițerii de probațiune au descoperit 222 de carduri clonate, iar un suspect a fost arestat cu peste 14.000 de dolari în numerar găsiți într-o cutie de torpedo. Aceștia făceau retrageri folosind carduri EBT clonate și direcționau fondurile către organizațiile infracționale din România.

Procurorii au făcut publice numele unora dintre cei arestați, infracțiunile de care sunt acuzați și pedepsele maxime pe care le pot primi dacă sunt găsiți vinovați. Printre aceștia se numără Cristinel Dumitru, Lorenzo Zarafu, Gani Iancu, Alex Miclescu și Mihai Olaru, cu pedepse maxime cuprinse între 28 și 35 de ani de închisoare.


Sursa: Libertatea


 

Categorie: Național
Etichete: carduri beneficii, florin duduianu
Distribuie:
Articolul anterior
Mike Dickson, jurnalistul care l-a criticat drastic pe Novak Djokovic pentru că nu vrea să se vaccineze, a murit subit tocmai la Australian Open
Articolul următor
Despre fapte și oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…