Un bărbat din Vaslui a pus poartă unui drum public supărându-și consătenii: „Nimic nu le convine“

vaslui
Distribuie:

În satul Tanacu din județul Vaslui, un conflict aparent banal a escaladat într-o dispută între un localnic și restul comunității. Un bărbat a decis să-și protejeze intimitatea blocând un drum public cu o poartă de metal, ceea ce a generat nemulțumiri în rândul celor care foloseau acea rută.


vaslui
Sursă foto : Vremea Nouă

Situația conflictuală a luat naștere acum mai bine de două decenii, când bărbatul a cumpărat o a doua casă și a decis să unească cele două proprietăți prin transformarea străzii în curte. Astfel, a blocat drumul cu un gard și o poartă, impunând localnicilor să găsească alternative.

Gheorghe Hurbaia, unul dintre locuitorii afectați, a decis să ducă problema în instanță, dar a avut un șoc când a pierdut procesul. Motivul a fost că drumul aparținea primăriei, iar instituția trebuia să inițieze acțiunea legală.

„Suntem patru proprietari de terenuri pe care nu le mai putem folosi din cauza acestei porți. Nimeni parcă nu vrea să se respecte legea în țara asta.” declară Hurbaia.


Cel care a blocat drumul, nu se arată dispus să renunțe la poarta sa.

Argumentul său este că strada face acum parte din curtea lui, iar ceilalți localnici ar trebui să găsească alternative.

„Mie nu-mi convine sã treacã lumea cu tractoarele prin curtea mea. Eu le-am lãsat o ulitã pe care sã o foloseascã, dar nu vor, cautã numaidecât sã foloseascã drumul ãsta. Ei mai au o variantã, sã meargã pe terenurile lor pe la vale de casa mea, sã ocoleascã, dar nici asa nu le convine. Eu poarta de aici nu o mut pentru cã asta ar însemna sã nu mai am curte”, a spus Constantin Hurdubaia.


Primăria Tanacu recunoaște că situația este un abuz, însă se confruntă cu limite legale în a interveni. Reprezentanții primăriei au declarat că au întreprins toate demersurile pentru a debloca drumul, inclusiv amendarea individului în cauză. Cu toate acestea, acesta nu pare dispus să cedeze.

Un reprezentant al Primăriei a precizat: „L-a blocat în mod abuziv. Am făcut tot ce a depins de noi ca acel drum să fie deblocat. Domnul primar a încercat să găsească o cale de mijloc, însă nu se vrea.”

În timp ce comunitatea se confruntă cu această problemă, rămâne de văzut cum se va soluționa conflictul și dacă vor exista măsuri legale care să aducă o rezolvare echitabilă pentru toți localnicii implicați.


Sursa: Vremea Nouă


 

Categorie: Național
Etichete: poarta la drum public, tanacu, Vaslui
Distribuie:
Articolul anterior
Ministerul Sănătății ne-a răspuns că „nu poate să ne răspundă” cu privire la situația din DSP Arad
Articolul următor
Noi vulnerabilități descoperite în QNAP și Kyocera Device Manager

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta la voluntari

Când Fabry lucrează (mai) bine în schimbul doi

FC VOLUNTARI – UTA 0-1 (0-0) A marcat: Fabry (77) 17.02.2024, ora: 14,00, stadion: ,,Anghel Iordănescu”, temperatura: 8°C, spectatori: 670. Voluntari (antrenor Nicolae Dică): Fernandez – Ricardinho, Turda, Matricardi, Boboc…
uta botosani

CÂND ANDONE ÎI PUNE PIEDICĂ LUI REDNIC

UTA – FC BOTOȘANI 2-2 (1-0) Au marcat: Căpușă (32), A. Lopez (90) – E. Lopez (51), G. David (56)   12.02.2024, ora: 17,00, stadion: „Francisc Neuman”, temperatura10°C:  spectatori: 8000. UTA…