Fluid 2.0 / Atelier de Cianotipie cu Sabina Suru – Sun Prints & Flowing Gardens

fluid
Distribuie:

Ești gata să-ți dezlănțui artistul interior și să explorezi minunile naturii cu un atelier super fain de cianotipie ghidat de artista Sabina Suru? Vom învăța cum să transformăm frunze, flori, ferigi în imprimeuri albastre uimitoare folosind puterea soarelui!


Vom începe prin a ne aventura către fermecătorul Pod de Poveste, pentru a căuta comori botanice. Ne întâlnim la ora 10 în parcul Uzinei, lângă Podul de Poveste.

Apoi, facem o scurtă plimbare pe malul Begăi până la DIGITAL:CANVAS\, unde vom prepara o soluție specială, sensibilă la o anumită lumină pe hârtie de aquarelă (spațiul nostru de joacă). Folosind lumina soarelui, vom imprima siluetele plantelor noastre pe hârtie și vom privi cu uimire cum apar forme albastre vibrante.

Acest atelier este perfect pentru oricine dorește să devină creativ, să exploreze un pic din istoria fotografiei și să plece acasă cu o mică lucrare de artă botanică unică. 

Nu este necesară nici un fel de experiență anterioară, adu-ți doar curiozitatea și simțul de uimire!

În plus, la DIGITAL:CANVAS\ avem ocazia să descoperim și expoziția Interconnected Realms: Lumea din noi și din jurul nostru, unde ne întâlnim de această dată și cu Andrei Tudose, curatorul expoziției și cu întreaga echipă de artiști (Livia Mateiaș, Sabina Suru și 13m10j). 

Participarea la eveniment este gratuită, dar necesită înscrierea la linkul următor: https://forms.gle/qZQkv6tFEWHXNMSj9

Link: https://web.facebook.com/share/BPkraEWgpkDoy9r4/ 


Vă așteptăm în ritm fluid, alături de noi.  

Sabina Suru este artist multimedia și manager cultural, co-fondatoare a Asociațiilor Marginal, Allkimik și Qolony – Colonia pentru Artă și Știință, respectiv a hibridului artist run VAGon – spațiu in(ter)disciplinat, în cadrul Atelierelor Malmaison. În prezent trăiește și lucrează la București. 


Data: 18 iulie 2024 – între orele 10.00 și 13.00

Locație: Începem atelierul la Podul de Poveste  (Parcul Uzinei) de la ora 10 și îl finalizăm cu o plimbare pe malul Begăi până în DIGITAL:CANVAS\ (Spl. Peneș Curcanul nr.4-5, et.1, C.30) 


 Proiectul Fluid 2.0 vorbește despre curgere, diversitate și colaborare. Este o călătorie experiențială din spațiul public spre conexiunea cu arta new media. Pornind din Parcul Uzinei, locul familiar cunoscut în comunitate sub denumirea Podul de Poveste, vom implica oamenii în descoperirea unui traseu de-a lungul râului Bega, prin care să ajungă în platforma DIGITAL:CANVAS\. Aici au oportunitatea de a experimenta artă digitală, de a cunoaște diferite moduri în care artiștii folosesc tehnologia. 

Proiectul Fluid 2.0 este organizat de studioul artouching și face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Legacy Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Parteneri: Asociația Culturală Marginal, Fundația Rudolf Walther , Aquapic,  Asociația Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara, Azur

Parteneri media: Radio Timisoara, TVR Timișoara


 

Categorie: Uncategorized
Etichete: Fluid 2.0, Poul de Poveste
Distribuie:
Articolul anterior
 Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump ajunge virală
Articolul următor
Andrew Tate a urcat pe scena Festivalului Beach, Please!, la Costinești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Din aceeași categorie