„Focarul Covid de la Sâmbăteni” – prilej de contre politice penibile între primarul PSD al comunei și conducerea PNL a județului

cioncavsturcin
Distribuie:

 

În cursul săptămânii trecute conducerea Consiliului Județean Arad anunța că „există 20 cazuri active de bolnavi Covid în județ, dintre care aproape jumătate sunt din satul Sâmbăteni și că la Arad au refuzat internarea 8 pacienți, 7 dintre ei fiind tot din Sâmbăteni”. Inclusiv singurul medic de familie care deservea localitatea Sâmbăteni a fost depistat pozitiv, iar până la această oră nu a fost desemnat un alt medic care să-l suplinească. Evident, este vorba de o situație îngrijorătoare atât pentru populație cât și pentru autorități. Sau, ar trebui să fie și pentru autorități. Doar că, se pare, colaborarea pentru rezolvarea unei probleme a unei întregi comunități depinde exclusiv de culoarea politică a celor care trebuie să conlucreze și se traduce, mioritic,  prin contre politice din registrul PNL vs PSD, problema rămânând tot nerezolvată și asta în detrimentul comunității și a sănătății publice.  Primarul comunei Păuliș a transmis solicitări către Prefectura Arad și către DSP Arad de a i se acorda sprijinul în gestionarea acestei crize medicale, solicitări care au fost ignorate și asupra cărora a tot revenit și anume:

adresa dsp

 

adresa prefecturaarad

Despre situația focarului de la Sâmbăteni dar și despre abordarea defectuoasă a acesteia de către autoritățile județene a fost informat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Dacă încă vă mai plac picanteriile politice în detrimentul soluțiilor concrete, lecturați contrele politice din comunicatele de presă de mai jos:

[COMUNICAT DE PRESĂ – 15 iulie]

Ioan Turcin (primar Păuliș): Cionca să lase politica deoparte și să rezolve problema COVID-19, din județul Arad

Cel mai slab președinte din istoria Consiliului județean Arad, Iustin Cionca, încearcă să scape de răspundere, pentru noul val de infectări din județul Arad, aruncând vina pe primarii din județ. După ce a declarat Aradul liber de COVID-19, Cionca s-a trezit că minciuna îl ajunge din urmă.

„Am citit că domnul Cionca face apel la autoritățile din Păuliș să rezolve problema cetățenilor infectați cu COVID-19 din Sâmbăteni. Îi solicit public lui Iustin Cionca să lase politica deoparte și să se ocupe de problema răspândirii noului coronavirus la nivelul județului Arad, alături de celelalte autorități competente conduse de șefi numiți de PNL.  Domnul Cionca, cel care răspunde direct de spitalele arădene, să nu uite că cele mai multe cazuri au fost generate în ultimele luni de incompetența managerială PNL, Spitalul județean devenind un focar de infecție, care a generat sute de cazuri în municipiu și județ. Domnul Cionca să vină să explice cetățenilor cum o clinică apropiată PNL a adus COVID-19 și în comuna noastră. De ce angajata clinicii respective nu a fost izolată, domnule Cionca? Ați acoperit focarul din clinica cu pricina? De ce nu ați anunțat autoritățile locale din timp că o persoană din comuna noastră are acest virus, ca cetățenii să-și poată lua măsurile necesare? Îi solicit public lui Cionca să prezinte public măsurile pe care le-a dispus alături de Comitetul pentru Situații de Urgență, pentru ca acest virus să nu se răspândească în Sâmbăteni și Păuliș. Fiți responsabil, domnule Cionca, lăsați politica deoparte. Cetățenii au nevoie de
protecție, nu de gargara electorală. Nu vă mai bateți joc de comuna Păuliș. Dacă vă pasă, vă așteptăm astăzi, de la ora 15, la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, unde puteți să vă aduceți contribuția la rezolvarea acestei probleme” declară Ioan Turcin, primarul comunei Păuliș.

Biroul de Presă al PSD Arad

***

Răspunsul președintelui Consiliului Județean, transmis pe facebook și  printr-un comunicat de presă,  exclusiv politic:

[COMUNICAT DE PRESĂ – 15 iulie, CJA]

Iustin Cionca: „Primarul din Păuliș să muncească pentru sănătatea localnicilor, să nu aștepte tot timpul să lucreze alții în locul lui”

Localitatea Sâmbăteni, din comuna Păuliș, a ajuns un focar de Covid-19. Președintele Consiliului Județean Arad a solicitat, imediat ce s-a aflat de focarul de la Sâmbăteni, în cursul zilei de marți, administrației comunei, comandanților Poliției și Jandarmeriei Arad, să ia măsurile necesare pentru izolarea focarului și prevenirea răspândirii bolii. Ca urmare a acestei
solicitări, în loc să ia imediat măsurile care să protejeze comunitatea, primarul comunei Păuliș, Ioan Turcin, s-a lansat într-o serie de atacuri politice inutile, care nu ajută nici pacienții bolnavi și nici locuitorii din Sâmbăteni expuși riscului infectării.
În urma ședinței operative de la Consiliul Județean, de marți după-amiază, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, Horia Timiș, împreună cu alți specialiști din DSP, s-au deplasat la Păuliș pentru verificarea în teren a situației. Concluzia a fost că nici măcar în Primăria Păuliș nu s-au luat toate măsurile corespunzătoare pentru prevenirea bolii. De exemplu, măștile sunt
purtate necorespunzător. Pentru prevenirea răspândirii bolii, conducerea Direcției de Sănătate Publică Arad a recomandat bisericilor din comuna Păuliș să suspende activitățile cu caracter religios timp de o lună, iar primarului Ioan Turcin i s-a recomandat ca, prin autoritatea cu care a fost investit în calitate de primar, să convingă pacienții pozitivi să revină în spital.

„Nu deschidem polemici cu Ioan Turcin despre situația Covid-19, pentru că nu înțelege. În calitate de primar, trebuie să își protejeze cetățenii, nu să aștepte tot timpul să vină alții să muncească în locul lui. Faptul că primarul Turcin duce totul spre politic și se lansează într-o serie de acuzații nefondate și unele chiar dezonorante și pentru el, ca primar, nu ajută niciun cetățean. Domnul Turcin trebuie să facă ceea ce i-au indicat specialiștii Direcției de Sănătate Publică și să muncească și el pentru sănătatea localnicilor din comuna Păuliș, așa cum la nivel județean noi muncim, la rândul nostru, pentru fiecare arădean”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

***

[COMUNICAT DE PRESĂ – 16 iulie, Ioan Turcin]

Primarul Ioan Turcin solicită Prefecturii și DSP să ia măsuri urgente pentru stingerea focarului de COVID-19 de la Sâmbăteni
Primarul comunei Păuliș, Ioan Turcin, a transmis două solicitări, Prefecturii Arad și Direcției de Sănătate Publică Arad, prin care solicită celor două instituții să intervină cât mai rapid posibil, pentru a lua măsurile necesare stingerii focarului de COVID-19 din satul Sâmbăteni.

„Am solicitat Prefecturii Arad și Direcției de Sănătate Publică Arad să dispună de urgență măsurile necesare pentru izolarea și stingerea acestui focar de COVID-19 existent în satul Sâmbăteni, aceste două instituții fiind singurele abilitate prin lege să acționeze în astfel de cazuri. Totodată, am solicitat testarea în masă a cetățenilor din Sâmbăteni, pentru a putea identifica și alte cazuri, astfel încât focarul să nu se extindă, să-l putem ține sub control, iar în cel mai scurt timp să nu mai avem cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Am încrederea că atât domnul prefect, cât și conducerea Direcției de Sănătate Publică Arad vor acționa în interesul cetățenilor și vor lua de urgență toate măsurile necesare pentru a rezolva această problemă de sănătate publică, din comuna Păuliș. Primăria Păuliș le stă la dispoziție atât celor de la Prefectură, cât și celor de la DSP Arad cu tot ce este necesar pentru rezolvarea acestei situații. Îmi pare rău că nu ne-am putut bucura de sprijinul președintelui Consiliului Județean Arad, domnul Iustin Cionca, care a preferat să transmită comunicate de presă politicianiste din biroul luxos de la CJA, în loc să vină la fața locului, să dea o mână de ajutor. E păcat că domnul Cionca e mai preocupat de politică și de alegeri, decât de sănătatea cetățenilor din județul Arad, în speță din comuna Păuliș, satul Sâmbăteni“, declară primarul comunei Păuliș, Ioan Turcin.

Biroul de Presă al PSD Arad

 

Categorie: Politice
Etichete: focar covid, ioan turcin, Iustin Cionca, PNL, Președinte CJ Arad, primar, PSD, sambateni
Distribuie:
Articolul anterior
Lipova II și Viitorul Șepreuș se pregătesc pentru prima ligă din județ
Articolul următor
Pană și tâlharii lui – cascadorii dracului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…