FRF dezvoltă fotbalul în școlile din România. 340.000 DE ELEVI JUCÂND FOTBAL este obiectivul noului PROGRAM pentru 2024

frf
Distribuie:

 

Conform informării oficiale a FRF, la Ministerul Educației și Cercetării, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a participat la o întâlnire de lucru cu ministrul Monica Anisie și Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

După succesul înregistrat de FRF prin organizarea Cupei Tymbark Junior, competiție la care au participat peste 6.000 de școli și aproape 140.000 de copii, băieți și fete, Federația Română de Fotbal dorește să dubleze numărul competițiilor școlare prin acoperirea a trei noi categorii de vârstă: U14, U16 și U18.

Astfel, cu misiunea de a dezvolta competițiile fotbalistice școlare, FRF a propus organizarea în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării a tuturor competițiilor în cadrul proiectului-umbrelă Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Fotbal.

În noul format, competițiile se vor desfășura astfel:

ONSȘ Cupa Tymbark Junior

U8 (clasele 0-2)

U10 (clasele 3-4)

U12 (clasele 5-6)

ONSȘ Cupa Junior

U14 (clasele 7-8)

U16 (clasele 9-10)

U18 (clasele 11-12).

 

Un număr de 340.000 DE ELEVI JUCÂND FOTBAL PÂNĂ ÎN 2024

În sprijinul tuturor profesorilor de educație fizică și sport înscriși în competiții, FRF va oferi posibilitatea de a urma cursurile de instructor sportiv în cadrul Academiei de Fotbal a FRF. În plus, aceștia vor primi materiale didactice educative, instructaj de safeguarding și vor putea urma cursuri specializate de antrenor de fotbal.

Obiectivul FRF este ca până în 2024 să practice fotbalul un procent de 10% din copiii înscriși în școli (aproximativ 3,4 milioane în total).

„Sportul este esențial în timpul școlarizării. În același timp, mulți dintre internaționalii români de azi au început fotbalul în curtea școlii. Dorim să dezvoltăm parteneriatul pe care îl avem pentru a promova fotbalul, care ajută nu doar din punct de vedere fizic la dezvoltarea copiilor, ci și contribuie, prin valorile sale, la desăvârșirea lor”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

„Pentru anul școlar următor ne dorim ca împreună să mărim numărul de copii participanți la competiții de o mai mare anvergură, să motivăm mai mult elevii și profesorii să participe la aceste activități. Practicarea unui sport presupune dezvoltarea și învățarea unor abilități și valori esențiale: încredere, responsabiliate, cooperare, comunicare și prietenie. Împreună pentru sport suntem mai puternici!”, a fost poziția publică a Monicăi Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a punctat: „Avem planuri mari pentru ceea ce se va întâmpla la toamnă în zona aceasta a sportului şcolar pe care dorim să-l revitalizăm. Avem nevoie de competiții puternice, atractive, care să genereze emulație în rândul copiilor, dar și în rândul părinților. Dorim să avem împreună cu MEC un parteneriat care să funcționeze, să nu fie doar la nivelul scriptic și mă bucur că această serie de discuții aplicate am început-o cu Federația Română de Fotbal, reprezentată de președintele Răzvan Burleanu. Îi mulțumesc pentru deschiderea și sprijinul pe care ni l-a arătat, este important pentru noi că ne este alături. Fotbalul conform tuturor datelor și statisticilor oficiale este cel mai îndrăgit și cel mai practicat sport de copii și nu numai, în România. Planul nostru legat de competițiile școlare include mai multe sporturi, astfel în perioada următoare vom continua seria de întâlniri la care vor participa președinții federațiilor sportive naționale ce reprezintă sporturile pe care dorim să le cooptăm”.

 

Categorie: Sport
Etichete: ajf, Arad, FRF., Ionuţ Stroe, Monica Anisie, ONS, rîzvan burleanu
Distribuie:
Articolul anterior
Înfometați, torturați și înnebuniți de un (aparent) „homo sapiens”, 80 de CÂINI au fost salvați din două LAGĂRE ale ORORILOR improvizate în satul Gurba și Arad de niște oameni cu suflet [FOTO / VIDEO]
Articolul următor
Sancțiuni MEDIOCRE pentru HOȚII DE LEMNE care defrișează „Codrii Zărandului” și „Codrii Iancului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…