Garda de Mediu a fost la Apateu și a dispus salubrizarea zonei până în data de 01.04.2021. În cazul nerespectării măsurilor dispuse se va aplica amendă

gm4
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

O echipă de comisari ai Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Arad, în urma unei sesizări și apariției în presa locala a unui articol privind existența unor depozitări neautorizate în UAT Apateu, s-au deplasat în data de 16.03.2021 în locurile menționate.
Au fost identificate 2 (două) terenuri, unul dintre ele fiind verificat și în cursul anului 2020.
Pe primul amplasament, într-o fostă groapă de împrumut (groapa rezultată în urma excavării și folosirii pământului la alte proiecte edilitare) au fost abandonate deșeuri de plastic aprox.1,5 mc, 4 anvelope uzate și deșeuri vegetale circa 5 mc.
Pe cel de-al doilea amplasament, tot într-o fostă groapă de împrumut s-au constatat deșeuri abandonate din plastic- circa 0.3 mc, PET-uri 0,2 mc, 2 anvelope uzate, deșeuri vegetale circa 2 mc și deșeuri inerte circa 3 mc.
In acest loc, în cursul anului 2020, a mai avut loc un control cu aceeași tematică, iar la controlul efectuat în luna august 2020 pentru verificarea îndeplinirii măsurilor dispuse s-a constatat că UAT Apateu salubrizase zona respectivă.
Din relatarea primarului din Apateu și din documentele puse la dispoziția echipei de comisari a reieșit că periodic se efectuează salubrizarea zonelor, dar după câteva zile cetățenii aruncă din nou ilegal deșeuri.
S-a dispus salubrizarea zonei până în data de 01.04.2021 și luarea măsurilor necesare (supraveghere video, paza umană, panouri de avertizare, etc) de prevenire a abandonului deșeurilor în zonele respective.
Sancțiunea prevăzută de legislația specifică, respectiv amenda între 50.000-100.000, va fi aplicată în cazul nerespectării măsurilor dispuse.
Articol asociat:
Categorie: Știri
Etichete: apateu, deseuri, gunoaie, salubrizare, zona 3 salubrizare, zona protejata
Distribuie:
Articolul anterior
„La dosarul profesional al domnului director Toma Adrian NU se află certificatul de absolvire”… dar ilegalitatea asta nu-l împiedică să rămână pe funcție
Articolul următor
Protocol de cercetare a sitului arheologic „Cetățuie” SĂVÂRȘIN: Complexul Muzeal Arad și Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” din București

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie