Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze sărbătorește ȘAPTE ani de relații bilaterale la Arad

casa romano chineza 1 1
Distribuie:

 

Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze sărbătorește şapte ani de relaţii bilaterale la Arad. O conferinţă de presă prilejuită de acest eveniment a fost organizată luni, la sediul de pe „Revoluției”, având-o ca anfitrion pe prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze și ca invitați pe arh. Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, care s-a alăturat astfel Forumului, pe ec. dr. Aureliana Man, care s-a alăturat Asociaţiei Con Brio, Ana Maria Dragoş, preşedintele Asociaţiei Con Brio, care a veni însoțită de membrele asociaţiei Viorica Popescu, Ramona Pencea, Liliana Bran şi Tabita Cristea, dar şi Nelu Scripciuc, preşedintele Foto Club Pro Arad, autorul celor mai multe expoziţii foto despre China din Arad.

În calitate de gazdă, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ i-a prezentat pe cei doi membri ai Forumului, respectiv Asociaţiei Con Brio, după care Ana Maria Dragoş a dat citire scrisorii de felicitare transmise cu acest prilej Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze de către E.S. Jiang Yu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al R.P. Chineze în România, pe care o prezentăm integral în cele ce urmează.

„Este o scrisoare care ne onorează”, a ţinut să spună prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, care a făcut apoi o prezentare a activităţii desfăşurate în cei şapte ani de relaţii româno-chineze. „Cel mai important succes în cei şapte ani e realizat de Consiliul Judeţean Arad şi anume semnarea unui protocol cu provincia Fujian, o regiune importantă din China. De altfel, o delegaţie din Fujian urmează să vină la Arad. La şapte ani de existenţă am ţinut în mod special să-l invităm să ni se alăture pe domnul arh. Gheorghe Seculici, vicepreședinte al Camerei Naționale de Comerț, Industrie și Agricultură din România, președinte al CCIA Arad”, a continuat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Au vorbit Nelu Scripciuc, Gheorghe Seculici şi Aureliana Man. „Vă mulţumesc că m-aţi invitat la această aniversare şi îmi doresc să colaborăm şi de acum înainte”, a spus Scripciuc.  Gheorghe Seculici a povestit despre experienţele pe care le-a avut în timpul vizitelor făcute în China şi despre buna colaboare cu oamenii de afaceri chinezi, ţinând în acelaşi timp să o felicite pe prof. univ. dr. Lizica Mihuţ pentru activitatea avută în cadrul Forumului. De asemenea, a ţinut să-l felicite pe preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, pentru modul în care promovează relaţia cu China. „Sunt aproape de neimaginat sentimentele pe care le-au avut chinezii faţă de noi, căldură cu care suntem primiţi acolo. Este absolut şocant să vezi partea de industrie. Nu există niciun domeniu în care China să nu fie în top”, a spus preşedintele CCIA Arad.

La rândul său, Aureliana Man, inspector în cadrul Direcţiei Antifraudă Fiscală, fost cadru didactic la Universitatea Aurel Vlaicu, şi-a manifestat speranţa că experienţa sa va fi de folos Asociaţiei Con Brio. „Doresc să mulţumesc doamnei preşedinte Lizica Mihuţ şi celorlalte membre al Asociaţiei Con Brio şi sper că expertiza mea va fi de folos”, a afirmat Aureliana Man.

ambasada china1

ambasada china2

ambasada china3

Categorie: Știri
Etichete: Ana Maria Dragos, ec. dr. Aureliana Man, Gheorghe Seculici, Industrie și Agricultură Arad, Liliana Bran, nelu scripciuc, președintele Asociației Con Brio, președintele Camerei de Comerț, președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, preşedintele Foto Club Pro Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, Ramona Pencea, Tabita Cristea, Viorica Popescu
Distribuie:
Articolul anterior
Suliţaşii Both şi Severin, medaliaţi la Campionatul Naţional de aruncări lungi
Articolul următor
Clădirea fostei FABRICI DE AVIOANE din ARAD: un „brand local” al NEGLIJENȚEI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie