Hackathonul „România fără dosar” îi provoacă pe studenți să digitalizeze sistemul public de administrație

hackathonul românia fără dosar
Distribuie:

S-au deschis înscrierile pentru Hackathonul studențesc „România fără dosar”, competiție dedicată studenților, care-și propune să aducă soluții pentru digitalizarea sistemului românesc de administrație. 

Competiția este deschisă atât pentru studenții la IT, cât și la Comunicare

Tema din acest an  a competiției este „Funcționarul public virtual cu ajutorul inteligenței artificiale”, iar tinerii sunt provocați să creeze „Funcționarul public virtual inteligent”, adică un program care să ofere asistență 24/7, pentru ca cetățenii să poată obține informații de la instituțiile publice atunci când au nevoie, chiar și în afara orelor de lucru; o interfață ușor de folosit pentru cetățenii de rând, care să poată găsi ușor informații punctuale, clare și concise; cunoștințe legislative la zi, care să fie conforme cu legile și regulamentele în vigoare, asistență în completarea documentelor astfel încât cetățenii să poată fi îndrumați în completarea unor formulare sau documente;

Cetățenii au nevoie de asemenea de o aplicație care să le poată oferi răspunsuri personalizate, în funcție de situațiile lor, așadar programul ar trebui să aibe capacitatea de a oferi asistență personalizată, în funcție de problemele fiecărui cetățean.

De asemenea, programul trebuie să fie securizat, pentru ca datele personale, cu caracter sensibil ale cetățenilor să fie protejate.

La hackathon se pot înscrie studenți, indiferent de universitatea la care studiază

Hackhaton-ul va fi pe echipe de 2-4 membri, iar aceștia se pot înscrie online, pe site-ul româniafărădosar.ro. Acolo aceștia vor completa un formular de înscriere, însoțit de un document care să includă o descriere personală, dar și un text despre modul în care inteligența artificială poate ajuta administrația publică din România.

Înscrierile se pot face până în 1 Octombrie

Participanții vor primi răspun pe mail, în data de 6 noiembrie. Din toți cei înscriși se va forma un total de 10 echipe a câte 4 membri, din echipe mixte (IT și Comunicare), care vor colabora împreună în crearea aplicației, atât pe partea tehnică (software) cât și cea de comunicare, de text.

Competiția propriu zisă începe din 10 – 22 decembrie, timp în care cei înscriși vor avea sesiuni de întâlniri cu Bogdan Ivan, ministrul Inovării și Digitalizării, Alina Gorgiu, ministrul Justiției, dar și cu un reprezentant al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Tinerii vor fi mentorați așadar de miniștri. Vor avea parte și de un training despre abordarea „Desin Thinking”, unde vor învăța un concept modern și interactiv de a rezolva probleme, în funcție de modul în care ei gândesc, dar și un training pentru partea tehnică, susținut de HumansAi, Google și Microsoft.

Finala va avea loc în 24 noiembrie la Cluj Napoca, acolo unde concurenții își vor prezenta proiectele finale.

Câștigătorii vor fi premiați

Ministerul nu a dezvăluit premiile de anul acesta, însă anul trecut echipele câștigătoare au primit vouchere eMAG pentru fiecare membru, dar și cadouri.


 

Categorie: Știri
Etichete: comunicare, Hackathon, IT, România fără dosar
Distribuie:
Articolul anterior
„Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia” ediția 2023 ajunge și la Filarmonica Arad
Articolul următor
„Povestea incredibilă a lui Enzo”, la Cinema Arta în 20 octombrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

tigari - contrabanda

Prins în trafic burdușit de țigări, un contrabandist notoriu din Sântana n-a mai scăpat ca la alte flagrante: 13.400 de pachete de țigarete netimbrate și două autoturisme i-au confiscat polițiștii de la SICE

[COMUNICAT DE PRESĂ] CONTRABANDĂ, PERCHEZIȚIE DOMICILIARĂ ȘI REȚINERE În cadrul cercetărilor desfășurate într-un dosar penal, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul…