„Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia” ediția 2023 ajunge și la Filarmonica Arad

violoncellissimo
Distribuie:
Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia 2023, ediția a V-a, ajunge la Filarmonica Arad.

Vineri, 20 octombrie, de la ora 19:00, ansamblul Violoncellissimo ajunge laPalatul Culturii din Arad.

În programul concertului de la Arad se vor regăsi compoziții de Handel, Albinoni, Prokofiev, Piazzola, Offenbach, Sostakovici, melodii precum The Final Countdown sau Bohemian Rhapsody, dar și reinterpretări ale compozițiilor lui Beethoven și Mozart.


Violoncellissimo este ansamblul alcătuit din cei mai buni tineri violonceliști din țară, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești din ultimii 20 de ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali și foști studenți ai săi, a deschis, astfel, un nou drum în promovarea muzicii și tinerilor talentați din România.

Violoncelistul Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii „George Enescu”, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong- Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.


Biletele se găsesc pe www.bilete.ro.

Biletele pot fi achiziționate și de la casieria Filarmonicii, luni, marți și joi între 9:00 și 13:00, miercuri între 12:00 și 16:00, și în zi de concert între 17:00 și 18:45.


 

Categorie: Lifestyle
Etichete: Filarmonica Arad, Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia
Distribuie:
Articolul anterior
Federația Asociațiilor de Români din Europa face un apel urgent către Guvernul României pentru evacuarea imediată a cetățenilor români aflați în Fâșia Gaza
Articolul următor
Hackathonul „România fără dosar” îi provoacă pe studenți să digitalizeze sistemul public de administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

julia fox large

Julia Fox se declară oficial lesbiană

Julia Fox și-a cerut scuze în glumă foștilor ei iubiți: ,,Îmi pare rău, băieți”. Vedeta a recunoscut că este lesbiană pe 8 iulie. Ea s-a amuzat puțin, răspunzând la videoclipul…