FCSB – UTA 2-0 (1-0)
01.09.2024, ora: 21,30, stadion: „Arcul de Triumf”, temperatura: 21°C, spectatori: 4238.
Au marcat: Ngezana (16), Băluță (87).
FCSB (antrenor Elias Charalambous): Târnovanu – Crețu (46 Baeten), Ngezana, Dawa, Panțâru – Lixandru (60 Edjouma), Alhassan – Ștefănescu (46 Miculescu), Băluță (90 Phelipe), Oct. Popescu (46 Pantea) – D. Popa.
Pe bancă: Vlad – Chiricheș, Haruț, Radunovic, Kiki, Pandele, Musi.
Cartonașe galbene: Alhassan
UTA (antrenor Mircea Rednic): R. Popa – Tsouka, Poulolo, Conte, Trif – Hrezdac, Van Durmen (82 J. Pedro) – Câmpanu (82 Cristea), Fabry (77 Imoh), Costache (64 Ghezali) – Kadiri (77 Dumiter).
Pe bancă: Iliev – Râpă, Benga, Mabea, Mihai, Borcea.
Cartonașe galbene: Tsouka, Rednic.
Arbitri: George Găman (Craiova) – Adrian Popescu (Craiova), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Robert Avram (Pitești)
Arbitri VAR: Adrian Cojocaru (Galați), Sebastian Gheorghe (Suceava)
Observatori FRF și LPF: Eduard Dumitrescu (Pitești), Auraș Brașoveanu (Galați).
Din nou fără replică lângă „Arcul de Triumf”
Se puteau face planuri de puncte înaintea unui joc cu penultima clasată? Poate. Chiar dacă codașa se numea FCSB și nici nu juca pe un teren al lor, unde să știe fiecare fir de iarbă.
Dar pe „Arcul de Triumf”, UTA n-a fost prea încrezătoare în mare parte din prima repriză. Arădenii au început bine, au dus jocul spre careul bucureștenilor, dar asta numai în primele 15 minute. Dar în intervalul ăsta ai noștri puteau marca! Kadiri a fost singur la 12 metri în minutul 2, dar a tras spre Arcul de Triumf! Apoi Fabry, avansat pe centru pe un culoar liber, a încercat o pasă în lateral spre Kadiri, în loc să-și încerce șutul din 20 metri. „Ciolănosul” Kadiri a mai dat o pasă spre centrul careului, dar Costache nu a ajuns mingea.
Toată insistența asta a „celeștilor” lui Rednic s-a materializat cu un gol al celor de la FCSB. În minutul 16, Octavian Popescu a executat o lovitură liberă de la 30 metri lateral stânga, iar Ngezana, pe linie cu „toată lumea” la șase metri, a reluat cu capul, marcând lângă bară în dreapta lui Robert Popa. De aici UTA a devenit echipa mică de deplasare, care încearcă să nu ia multe și eventual să ciupească ceva. FCSB a ținut jocul mai mult la 20-30 metri de poarta oaspeților, dar arădenii și-au deschis două linii de „4+5” în fața careului propriu. Totuși gazdele au mai avut o situație bună în minutul 22, când Ștefănescu a fost blocat pe șase metri, tot din preajma acelui loc „exersând” centrarea și Crețu – în minutul 28 – dar la a doua execuție consecutivă, Lixandru a reluat de la bara a doua, cu capul, în brațele lui Robert Popa.
Ce-a ieșit în evidență pe final de repriză? Că UTA n-a mai avut personalitate în joc, părând a fi un „sparring-partner” pentru roș-albaștri, deși Costache a mai călcat în careul advers, dar a reluat o minge în brațele lui Târnovanu.
La pauză, Becali a ordonat și „angajații” săi au făcut trei schimbări la FCSB. Și Miculescu putea rămâne singur cu poarta, dar și-a făcut-o prea larg și a ajutat fundașii UTA-ei să degajeze mingea. A urmat apoi o fază de atac a arădenilor în minutul 51, când Costache a centrat din capătul terenului, de lângă Ngezana, iar Câmpanu, la opt metri, nu se știe cum a reușit să dea pe lângă poartă.
Și meciul a curs fără „reguli” tactice. FCSB a ratat un penalty în minutul 55, prin Băluță, după ce Baeten șutase pe jos, iar mingea a deviat în brațele lui Robert Popa din pumnul lui Conte. Mai rău pentru oaspeți e că jocul de atac a fost și mai prost ca-n prima repriză, elocventă fiind faza când Tsouka a centrat, iar Trif, în loc să încerce șutul, a scos mingea înapoi – la nimeni – din careu! UTA a mai stat câteva minute în jumatea adversă, iar Van Durmen a trimis o torpilă în diagonală, din 22 metri, mingea trecând puțin pe lângă bara din stânga lui Târnovanu.
Cum să mai contreze UTA jocul ăsta dezlânat? FCSB a mai încercat golul liniștitor, dar Băluță, lob peste portar respins în corner de Trif, Edjouma reluare din plonjon din zece metri, cu finalitate doar corner și Alhassan șut puțin lângă, n-au majorat scorul. A reușit să o facă Băluță în minutul 87, după o pasă din deviere a lui Daniel Popa și un șut din zece metri, deviat în traiectorie de Poulolo.
În prelungiri, Imoh a scăpat singur pe stânga, a reușit până la urmă se dea mingea pe centru lui Cristea, care a tras din marginea careului iar Târnovanu a parat.
Concluzii? Puțin, foarte puțin pentru UTA. Și da, finalizările se repetă și ele. Că și așa ai puține șanse – UTA a dat două șuturi pe poartă – și dacă nici atunci nu marchezi… Șase goluri în opt partide nu-s deloc destule, dar hai să mai lăsăm pauza, în care „Puriul” să regleze – dacă se poate – ce-i de reglat. Că play-off-ul se îndepărtează cu așa prestații.
Rezumat VIDEO:
Declarații Rednic
„Dezamăgit că am fi meritat mai multe, ținând cont de ocaziile pe care le-am avut înainte să deschidă ei scorul. Asta s-a întâmplat și la Botoșani, și acasă. Normal, cu cei noi încă mai am răbdare, dar ținând cont de ce ocazii ai…
La 1-0 avem ocazie cu Cîmpanu, singur la 11 metri, fără presiune, vrei să dai lângă bară când ai posibilitatea să te și oprești. Sunt situații și ne jucăm cu ocaziile. N-a fost un teren reușit, chiar e rușinos ce se întâmplă în București. Capitala țării, unul nu se poate juca pe el, altul în paragină. De-abia puteau jucătorii să se țină pe picioare. Păcat!
Ne-am relaxat în momente în care n-ar fi trebuit. Am făcut efort bun, au fost momente bune de joc în care ne-am creat situații și am avut ritm, chiar i-am surprins. Ca joc n-ai ce să reproșezi, dar trebuie să aducem un atacant care s-o bage în poartă, că asta ne lipsește. Ducem mingea în careu, avem ocazii.
E păcat de munca făcută în teren. Mai multă concentrare, noi ne relaxăm când avem situații din astea. Mai ales cu cea mai bună echipă din țară. Le-am dat două zile libere, cred că unii erau deja cu gândul la vacanță. N-o să mai fie. Unii dintre ei chiar pot să plece, eu nu mă joc. Primești șanse, trebuie să dovedești că meriți. Cui nu le convine, pleci acasă. Unii n-au acceptat concurența și au plecat”, a declarat Rednic, după meciul cu FCSB.