IN MEMORIAM Tiberiu RANCU

tiberiu rancu1
Distribuie:

 

A trecut la cele veșnice, cu puțin înainte de a împlini 72 de ani, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați medici din Lipova și din județul Arad: medicul Tiberiu Rancu, ginecolog și obstetrician de înaltă clasă.
Veșnic cu zâmbetul pe buze, veșnic optimist și amabil, doctorul Rancu ( așa cum îl strigau toți) a fost sprijinul  a mii de femei pe care le-a asistat la nașterea pruncilor sau le-a ajutat și urmărit sarcinile mai dificile.

A prins vremuri grele ca și medic dar calitatea sa umană și profesională l-a ajutat să discearnă și să-l îndrume pe calea pentru care a depus jurământul lui Hipocrate atunci când a jurat „ pe Apollo medicul, pe Esculap, pe Higea și Panacea și pe toți zeii și zeițele, pe care  i-a luat ca martori, că va îndeplini acest jurământ și poruncile lui, pe cât îl vor ajuta forțele și rațiunea”. 

Tiberiu Rancu s-a născut la 26.11.1946, în localitatea Comiat, jud. Timiș. A terminat liceul în orașul Lipova și apoi Facultatea de Medicină din Timișoara. La terminarea studiilor universitare a fost repartizat medic de circă în Hunedoara, apoi s-a transferat la Turnu-Severin. Din 1977  până în 2011 când s-a retras din activitate, a fost singurul obstetrician la Spitalul orășenesc Lipova, acoperind astfel toată zona Văii Mureșului.

După retragerea din activitate, s-a implicat, o vreme, și-n politică, fiind ales consilier orășenesc și județean în mai multe mandate.

Trupul său neînsuflețit  a fost depus miercuri, în Biserica Ortodoxă Radna. Slujba de prohodire se va oficia joi, 11 octombrie, începând cu ora 13.00 la Biserica din Radna iar înhumarea va avea loc în cimitirul ortodox din Lipova.

Sincere condoleanțe familiei din partea tuturor celor apropiați, colegi și cadre medicale, dar în special din partea familiei mele.

Mulțumesc, Tibi (așa ne-ai învățat de mici să-ți spunem), că ai ajutat la nașterea mea și a surorii mele și ai fost prieten apropiat și de ajutor părinților noștri.

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!

 

tiberiu rancu

Categorie: Știri
Etichete: ginecolog, medic, Tiberiu Rancu
Distribuie:
Articolul anterior
UTA a reușit cea mai spectaculoasă întoarcere de scor din acest sezon: 6 – 1 cu Metalglobus București!
Articolul următor
Florin Tripa: Guvernul consideră prioritare investiţiile hidrotehnice în zona Crişurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

actiune santana4 large

Acțiune a polițiștilor, la Sântana

Polițiștii orașului Sântana a desfășurat o acțiune, la data de 21 aprilie a.c., împreună cu polițiștii orașului Pâncota, Serviciul Rutier și Secția 3 Rurală Chișineu-Criș. În cadrul acțiunii, desfășurată pe…