În optimi, cu Egipt, iar în sferturi aproape sigur Hong Kong

rom
Distribuie:

Naţionala feminină de tenis de masă are în cap doar medalia olimpică, iar sorţii le-au fost favorabili “tricolorelor”, asta şi pentru că România, campioană europeană “en-titre”, s-a numărat la tragerea de astăzi printre cei opt capi de serie! Astfel, în optimi, România va înfrunta Egiptul, având cu siguranţă prima şansă la calificare, iar în sferturi ar urma să dea peste învingătoarea dintre Hong Kong şi Brazilia. Asiaticele pornesc şi ele din postură de mari favorite în acest duel, aşa încât se prefigurează un duel aprins şi foarte disputat în sferturi, România – Hong Kong. A venit timpul revanşei, am spune, după ce în primăvara lui 2018, aceeaşi reprezentativă elimina România în sferturile Campionatelor Mondiale, cu un sec 3-0. Doo Hoi Kem este cea mai bine clasată jucătoare din Hong Kong în clasamentul mondial, ocupând locul 15, iar pe 30 se află Soo Way Yam Minnie. Sărind alte 15 locuri, o găsim pe Lee Ho Ching pe 45, în Top 100 mai figurând doar Zhu Chengzhu, pe 91. În cazul unei victorii, în semifinale ar urma, cel mai probabil, China Taipei sau Japonia, dar până acolo mai este. În sferturi erau de evitat în special imbatabila China, de departe cea mai bună şi la această ediţie – cu şase jucătoare în primele şapte din clasamentul mondial – dar şi Japonia, ţară gazdă, având-o în componenţă pe a doua jucătoare a lumii. Apoi, Taipei, Singapore, Coreea şi Hong Kong sunt foarte periculoase, dar parcă primele două erau mai de evitat. Cert este că în drumul spre medalie, “tricolorele” au nevoie de trei victorii, în optimi, în sferturi şi apoi ori în semifinale, ori în meciul pentru locurile 3-4 (bronz). În celelalte dispute din optimi se înfruntă: China Taipei cu SUA, Japonia cu Ungaria, China cu Austria, Singapore cu Franţa, Coreea cu Polonia şi Germania cu Australia. România nu este pe aceeaşi parte de tablou cu marea favorită la titlul olimpic, reprezentativa Chinei, cu care s-a şi antrenat în aceste zile, astfel încât am putea avea o finală de vis la Tokyo, împotriva invincibilelor jucătoare de pe tărâm asiatic!

România este la trei victorii distanţă de medalie: sperăm la o finală de vis, cu China!

Naţionala ţării noastre, antrenată de Viorel Filimon, le are în componenţă pe Bernadette Szocs (locul 27 mondial), Elizabeta Samara (locul 29), Daniela Monteiro Dodean (locul 105) şi Irina Ciobanu (locul 99). Ajunse la maturitatea deplină şi având în spate experienţa confruntărilor la cel mai înalt nivel de la precedentele ediţii olimpice (n.n. cel mai bun rezultat de până acum, la JO, este locul 5), dar şi ale Campionatelor Mondiale şi Europene, româncele sunt decise să îşi îndeplinească visul suprem şi să îşi completeze palmaresul impresionant cu singura medalie ce le lipseşte. Pentru arădeanca de la CS Municipal, Daniela Dodean, 33 de ani, este a patra prezenţă la rând la Jocurile Olimpice, după Beijing 2008, Londra 2012 și Rio de Janeiro 2016. Dublă campioană europeană atât la dublu cât şi cu echipa naţională, dar medaliată cu aur continental şi la dublu mixt, alături de soţul său, portughezul Joao Monteiro, Dodean a anunţat că va da totul, alături de colegele din naţională, pentru a obţine şi medalia olimpică. Concursul olimpic de tenis de masă de la Tokyo va debuta pe 24 iulie, cu probele de simplu, unde le avem pe Szocs şi Samara, şi dublu mixt, cu Berni Szocs în tandem cu Ovidiu Ionescu, singurul băiat calificat la JO, după care din 1 august încep marile emoţii pentru noi, arădenii, cu pumnii strânşi pentru Dodean şi colegele sale.

Categorie: Sport
Etichete: Daniela Monteiro Dodean, Elizabeta Samara, Irina Ciobanu, tokyo, Viorel Filimon
Distribuie:
Articolul anterior
Hora nu face deplasarea la Pitești
Articolul următor
Mihai Fifor: Premierul Cîțu dezinformează populația cu privire la așa-zisa creștere a salariului mediu din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…