În scenariul conversației secrete dintre generalii germani făcute publice de ruși, astăzi, trei avioane NATO au zburat în spațiul aerian ucrainean de pe teritoriul României

leak audio oficiali germani
Distribuie:

O surpriză neplăcută pentru Bundeswehr: Propagandiștii ruși au publicat înregistrarea unui apel telefonic sensibil între patru ofițeri germani de rang înalt.


În înregistrare, cei patru ofițeri discută despre posibila livrare a rachetelor de croazieră Taurus către Ucraina.

Vineri după-amiază, canalele de propagandă rusești au distribuit înregistrarea convorbirii, care ar fi din 19 februarie. Există multe semne care indică autenticitatea înregistrării – chiar dacă Bundeswehr-ul încă nu a confirmat oficial autenticitatea ei.

[/vc_column_text]

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat pentru BILD: „Vom verifica dacă comunicările din cadrul Forțelor Aeriene au fost interceptate. Oficiul Federal pentru Protecția Militară (BAMAD) a inițiat toate măsurile necesare. Nu putem comenta despre conținutul comunicațiilor interceptate aparent.”

În înregistrare, se poate auzi cum cei patru ofițeri ai Bundeswehr-ului – aparent în pregătire pentru o informare a guvernului federal – discută despre capacitățile rachetei de croazieră Taurus. Aceștia vorbesc despre provocările legate de o posibilă livrare către Ucraina.

Cei patru ofițeri nu presupun că pentru aceasta ar trebui să fie neapărat trimiși soldați germani în Ucraina.

Cu toate acestea, acesta este exact motivul pe care cancelarul federal Olaf Scholz (65 ani, SPD) l-a invocat în repetate rânduri pentru a-și justifica „Nu” -ul pentru o livrare de Taurus.

Și: Ofițerii propun, de asemenea, căi prin care rachetele Taurus ar putea fi utilizate în Ucraina fără transmiterea de date concrete de către Bundeswehr. Contextul: Scholz a sugerat că prin această ghidare a țintelor, Germania ar deveni parte la război.

Ofițerii discută pregătirea piloților ucraineni și alte detalii tehnice precum sistemele de transport. În plus, se discută despre diferitele ținte pe care ucrainenii le-ar putea ataca cu Taurus – printre care și podul Kertsch (sau podul Crimeei), o rută importantă de aprovizionare pentru Crimeea ocupată de Rusia.

Propaganda rusă distorsionează aceste jocuri de gândire: Ofițerii germani ar planifica un atac asupra podului Crimeei. În realitate, însă, în înregistrare se discută doar despre țintele pe care ofițerii le presupun că ar fi evidente pentru ucraineni.


Cancelarul federal Scholz confirmă validitatea înregistrării specificând că este: „O chestiune foarte serioasă”

Atacul de spionaj al Kremlinului asupra ofițerilor germani!
O propagandistă a lui Putin a publicat o conversație confidențială între soldații de rang înalt din Forțele Aeriene germane. În înregistrarea audio, șeful Forțelor Aeriene, Ingo Gerhartz (58 de ani), discută cu trei colegi despre detalii referitoare la posibila livrare a rachetelor de croazieră Taurus către Ucraina.

O scăpare incredibilă de securitate! Cancelarul federal Olaf Scholz (65 de ani, SPD) a promis o investigație rapidă. Incidentul este atât de dramatic încât Scholz s-a implicat chiar din străinătate. La marginea vizitei sale la Vatican, în timpul întâlnirii cu Papa, cancelarul a declarat că este vorba despre o „chestiune foarte serioasă”.

Serviciul de Protecție Militară efectuează ancheta. Politicienii de securitate sunt alarmati. și cer investigații în Parlament.
În discuția de aproximativ 30 de minute, soldații discută despre posibilitățile teoretice ale utilizării rachetelor Taurus de către Ucraina.

Se discută despre modul în care Forțele Aeriene ar putea sprijini o astfel de acțiune și dacă ucrainenii ar putea ghida rachetele germane cu o rază de acțiune de 500 de kilometri și fără implicarea Bundeswehr-ului.

taurus descriere

Taurus și Storm Shadow sunt două rachete de croazieră de precizie folosite în cadrul forțelor aeriene pentru atacuri de la distanță.


„Guvernul german și Bundeswehr plănuiau să bombardeze Podul Crimeei.” Margarita Simonyan a publicat o înregistrare audio a unei conversații între ofițerii Bundeswehr.

zakharovaMaria Zaharova (directoare a Departamentului de Informare și Presă al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse) a spus că Ministerul rus de Externe cere explicații de la Germania și oficialii Berlinului.Încercările Germaniei de a evita răspunsul la întrebări sunt privite ca o recunoaștere a vinovăției.

Președintele Dumei, Vyacheslav Volodin, a declarat: „Înregistrarea ofițerilor germani de rang înalt, care discută planuri pentru un atac asupra Podului Crimeea, teritoriul Federației Ruse, merită cea mai serioasă discuție și răspuns.” Volodin a spus că este necesar să se trimită o cerere de anchetă către Bundestag.

Purtătorul de cuvânt al Dumei insistă că Guvernul german este obligat să facă declarații:

1. Ce decizii ale Republicii Federale Germane i-au ghidat pe ofițerii Bundeswehr, atunci când discutau planurile pentru un atac asupra Rusiei?

2. Vor fi pedepsiți? Și ce fel de pedeapsă?

3. Membrii Bundestagului știu despre evenimente?

4. Își dă seama Scholz că aceste acțiuni vor necesita represalii din partea Rusiei?

„Bundeswehr a insistat să se blocheze conturile de pe rețeaua de socializare X, care au distribuit o înregistrare a unei conversații între ofițerii militari germani care discutau despre o lovitură cu rachete Taurus pe podul din Crimeea.”


DATE TEHNICE  despre rachete TAURUS

1. Producție și origine:
– Taurus KEPD 350: Dezvoltat de Germania și Suedia.
– Storm Shadow: Dezvoltat de Franța, Marea Britanie și Italia.

2. Utilizare:
– Taurus KEPD 350: Folosit de către aeronave precum Eurofighter Typhoon, Tornado și Gripen.
– Storm Shadow: Folosit de către aeronave precum Tornado, Rafale și Typhoon.

3. Sistem de ghidare:
– Taurus KEPD 350: Echipat cu sisteme avansate de ghidare și navigare, inclusiv GPS și sistem de recunoaștere a terenului.
– Storm Shadow: Echipat cu un sistem de ghidare GPS/infraroșu de mare precizie.

4. Raza de acțiune:
– Ambele rachete au o rază de acțiune mare, permițând atacuri la distanță asupra țintelor strategice ale inamicului.


În general, ambele rachete sunt considerate armament de înaltă precizie și sunt utilizate pentru atacurile la distanță împotriva țintelor strategice ale inamicului. Spre deosebire de Taurus, care este dezvoltată de Germania și Suedia, Storm Shadow este produsă de către Franța, Marea Britanie și Italia.

Raza de acțiune a rachetelor Taurus și Storm Shadow variază în funcție de versiunea și specificațiile individuale. Cu toate acestea, în general:

 • Taurus KEPD 350 are o rază de acțiune declarată de aproximativ 500 de kilometri.
 • Storm Shadow are o rază de acțiune declarată de aproximativ 560 de kilometri.

Aceste valori sunt aproximative și pot varia în funcție de condițiile operaționale și de configurațiile specifice ale fiecărei rachete.

Greutatea rachetelor Taurus și Storm Shadow variază în funcție de versiune și configurație. În general:

 • Taurus KEPD 350: Greutatea de decolare este în jur de 1400 de kilograme.
 • Storm Shadow: Greutatea de decolare este în jur de 1300 de kilograme.

Aceste cifre sunt aproximative și pot varia în funcție de variantele și specificațiile individuale ale fiecărei rachete.

Greutatea încărcăturii explozive (sprengsätze) poate varia în funcție de configurația și versiunea fiecărei rachete. În general:

 • Taurus KEPD 350: Sprengsätze-urile utilizate în Taurus KEPD 350 au o greutate de aproximativ 481 de kilograme.
 • Storm Shadow: Sprengsätze-urile utilizate în Storm Shadow au o greutate de aproximativ 450 de kilograme.

Este important să menționăm că aceste cifre sunt aproximative și pot varia în funcție de versiunea specifică și configurația fiecărei rachete.

Lungimea rachetelor Taurus și Storm Shadow poate varia în funcție de versiune și specificații individuale. În general:

 • Taurus KEPD 350: Lungimea este de aproximativ 5,1 metri.
 • Storm Shadow: Lungimea este de aproximativ 5,1 metri.

Aceste valori sunt aproximative și pot varia în funcție de variantele și specificațiile fiecărei rachete.

Diametrul rachetelor Taurus și Storm Shadow poate varia în funcție de versiune și specificații individuale. În general:

 • Taurus KEPD 350: Diametrul este de aproximativ 1,0 metri.
 • Storm Shadow: Diametrul este de aproximativ 0,55 metri.

Aceste valori sunt aproximative și pot varia în funcție de variantele și specificațiile fiecărei rachete.

Viteza rachetelor Taurus și Storm Shadow poate varia în funcție de versiunea și specificațiile individuale. În general:

 • Taurus KEPD 350: Viteza de zbor este de aproximativ Mach 0.8 (aproximativ 990 km/h).
 • Storm Shadow: Viteza de zbor este de aproximativ Mach 0.8 (aproximativ 990 km/h).

Aceste valori sunt aproximative și pot varia în funcție de variantele și specificațiile fiecărei rachete.

Costul rachetelor Taurus și Storm Shadow poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de versiunea specifică, de comanda și de necesitățile individuale ale clientului. În general, aceste informații sunt sensibile și pot fi limitate de acorduri comerciale și de securitate între țările implicate în producție și achiziție.

Cu toate acestea, este cunoscut faptul că rachetele de croazieră precum Taurus și Storm Shadow sunt echipamente militare de înaltă tehnologie și, ca atare, pot avea costuri semnificative pe unitate. Costurile pot include dezvoltarea, producția, testarea și mentenanța acestor sisteme de arme sofisticate.

 • Cost aprox. Taurus: 950.000€
 • Cost aprox. Storm Shadow: 770.000€ – 1.3 mil. €

Pentru detalii precise privind costul, este recomandat să consultați surse oficiale sau să contactați direct producătorii sau distribuitorii de armament militar.

[/vc_column][/vc_row]

 

Categorie: Externe
Etichete: Germania, rachete TAURUS, rusia, Ukraina
Distribuie:
Articolul anterior
După o „plimbare psihoactivă” cu mașina prin oraș care s-a finalizat cu „agitarea unui obiect ascuțit pe 6 Vânători”, un hunedorean de 34 de ani a fost internat la Psihiatrie
Articolul următor
ISTORIA E O CURVĂ IAR POLITICA, LUPANARUL EI (XVI). Gata cu băutura, hai pe schiuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie