Peste 1000 de persoane vor obține gratuit permise de conducere în Ungaria

permis
Distribuie:

Pentru a stimula piața muncii și a contracara deficitul de șoferi în domeniul transporturilor și transportului de persoane, Ungaria anunță lansarea unui program inovator de formare a șoferilor, începând cu data de 1 martie 2024.


Cu o finanțare internă de 1,7 miliarde de forinți (aproximativ 4,32 milioane de euro), acest program va oferi peste 1,000 de persoane șansa de a obține un permis de conducere, având un impact semnificativ asupra ocupării forței de muncă și a competitivității în transportul rutier.

Sándor Czomba, secretar de stat pentru politica de ocupare a forței de muncă în cadrul Ministerului Economiei Naționale din Ungaria, a subliniat importanța acestui demers într-un comunicat de presă dat publicității joi. Programul, bazat pe succesul cursurilor de pregătire finanțate de stat pentru șoferi, vine ca o extindere a eforturilor depuse în ultimii ani pentru a răspunde cererii tot mai mari din industrie.

Programul OFA Nonprofit Kft. (Societatea Națională de Utilitate Publică pentru Ocuparea Forței de Muncă Fără Profit) se va desfășura începând cu 1 martie 2024 și va oferi participanților posibilitatea de a obține permise de conducere pentru categoriile C, C+E și D, împreună cu carduri care atestă competențele necesare pentru a conduce în mod profesionist.


Pentru a fi eligibili, participanții trebuie să aibă:
  • cetățenie maghiară
  • permis de conducere categoria B cu cel puțin 2 ani de vechime
  • aptitudine medicală și, în funcție de tipul de pregătire
  • certificat de competență profesională categoria a II-a sau a III-a

Programul este deschis persoanelor inactive pe piața forței de muncă și celor care sunt în căutarea unui loc de muncă, dar și celor care sunt deja angajați. Cu un accent deosebit pe integrarea participanților în piața muncii, programul stabilește parteneriate cu angajatori care se angajează să îi mențină pe șoferii formați în posturi pentru cel puțin 12 luni.

O contribuție proprie de maxim 30% din costurile de formare va fi solicitată participanților, sumă ce va fi rambursată integrală de către operator după 12 luni de la finalizarea cu succes a formării și angajarea într-un loc de muncă corespunzător permisului obținut.

Specialiștii de la OFA vor oferi îndrumare pe tot parcursul procesului, de la perioada de formare până la căutarea efectivă a unui loc de muncă. Astfel, acest program nu doar oferă oportunitatea obținerii unui permis de conducere, ci și sprijină participanții în construirea unei cariere durabile în domeniul transportului rutier.


 

Categorie: Externe
Etichete: c+e, categoria c, d, permis, permis ungaria, Ungaria
Distribuie:
Articolul anterior
Bibi a picat de fraier: iarăși n-a-ncăput pe flayer!
Articolul următor
O oră la Makerspace de la Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol”

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie