Încă o tură de dezinsecție în Arad săptămâna viitoare! Primăria atenționează apicultorii

dezinsecție
Distribuie:

Primăria Municipiului Arad anunță cetățenii orașului că în intervalul 26-28 iunie 2023, se va desfășura o nouă activitate de dezinsecţie pe domeniul public și privat al municipalității. 

În condiții meteorologice favorabile, tratamentul terestru împotriva țânțarilor adulți se va desfășura numai pe timp de noapte, în intervalul orar 21:30- 05:00 și se va aplica cu utilaje adecvate, prin pulverizare,  pe toate aliniamentele stradale, zonele verzi, în toate cartierele municipiului (fâșii verzi plantate, spații verzi lângă condominii, parcuri, scuaruri, malurile Mureșului și ale canalelor deschise, Lacul Pădurice, etc.)  

Produsul biocid folosit în activitatea de dezinsecţie terestră pentru combaterea ţânţarilor adulţi este Cymina Ultra, substanță care nu prezintă niciun pericol pentru populație, animale domestice/sălbatice și nici pentru mediu și este avizat de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Arad şi S.C. DD Chim S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.

În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, data/durata prevăzută se va decala/prelungi.

Din punct de vedere al eficienţei aplicării măsurilor de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecție trebuie tratate în mod unitar atât pe domeniul public cât şi privat, spaţii deschise ale persoanelor fizice şi juridice la nivelul localităţii, pentru evitarea unor reinfestări sau apariţii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari/proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Arad, să efectueze tratamente de dezinsecție în spaţiile deschise pe malurile apelor, în depozitele de anvelope uzate, subsolurile de la blocuri etc, în perioada de desfăşurare a acţiunilor de dezinsecție efectuate pe domeniul public şi privat.

 

PRIMARIA MUNICIPIULUI ARAD
DIRECȚIA COMUNICARE
Categorie: Comunicate de presă
Etichete: apicultori, dezinsectie, Primăria Municipiului Arad
Distribuie:
Articolul anterior
Ruby și DJ Kara și Valahia, printre artiștii care vor întreține atmosferera la Zilele Șiriei
Articolul următor
Glume politice contemporane: „Cionca” și „onoare”, puși în aceeași propoziție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie