Înotătoarea Andreea Popescu ar putea încheia anul la Gyor. Obiectiv – baremul pentru Europene!

pope3
Distribuie:

 

Competiţiile de nataţie sunt serios perturbate pe acest final de an de criza Covid-19. Campionatul Naţional în bazin scurt de la Miercurea Ciuc, programat la începutul lui noiembrie, a fost anulat, iar Naționalele de cadeţi (12-14 ani), de la Târgovişte, din 22-29 noiembrie, este şi el sub semnul întrebării, urmând să se desfăşoare în funcţie de evoluţia pandemiei din ţara noastră.

Obiective importante pe final de 2020 are în special Andreea Popescu – 16 ani, componentă a Centrului Naţional Olimpic de Pregătire a Juniorilor – care ar trebui să participe în perioada 16-19 decembrie la Openul de la Gyor (Ungaria), concurs pentru realizarea baremurilor la competiţiile internaţionale de anul viitor.

Înotătoarea arădeană este pregătită de profesorul Viorel Bitang, cel care ar urma să o însoţească în ţara vecină: „ Andreea a fost reconfirmată în lotul de burse olimpice şi sper să putem merge la Gyor, la acest open puternic. Anul viitor avem Europene de junioare, ea fiind foarte bună în probele de 50, 100 şi 200 bras. De altfel, e vicecampioană naţională de senioare, deşi nu are încă vârsta pentru această categorie. Europenele din Irlanda trebuia să aibă loc în acest an, dar din cauza coronavirusului au fost amânate. De asemenea, cadeţii de la CSM Arad ar trebui să aibă Naţionale la sfârşitul lunii, însă doar cu o săptămână înainte se va anunţa dacă întrecerea va avea loc.

Cadeţii au Naţionale, la final de noiembrie

„Antrenamentele le facem pe plan local, la „Delfinul”, iar pe această cale vreau să mulţumesc conducerii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret şi în special domnului Alexandru Meszar, pentru că în acest an nu s-a mai închis bazinul pe perioada verii. A fost un sprijin real pentru noi, mai ales că sportivii veneau după o pauză atât de lungă din punct de vedere a pregătirii”, a declarat profesorul Viorel Bitang, antrenor al secţiei de nataţie la CS Municipal Arad.

Andreea Popescu s-a remarcat în acest an cu titlul de campioană naţională de tineret şi vicecampioană naţională de seniori. Înotătoarea de la CS Municipal Arad a obţinut în această toamnă patru medalii la Naţionalele de la Bucureşti, în următoarele probe: 200m bras, locul 1 la tineret si locul 2 la seniori; 100m bras locul 2 la tineret; 50m bras, locul 2 la tineret.

Categorie: Sport
Etichete: andreea popescu, CSM, gyor, Viorel Bitang
Distribuie:
Articolul anterior
BLATUL PNL-PPU a lăsat Primăria Gurahonț la cheremul JUSTIȚIEI. Comuna rămâne condusă de DOI INCOMPATIBILI
Articolul următor
Gimnastele de la CSM Arad s-au întors cu medalii și de la Cupa României. Sonia Ichim va concura la Europene!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…