Interzicerea țigărilor electronice pentru minori – noua lege adoptată de Parlamentul României

tigari electronice
Distribuie:

Parlamentul României a adoptat o lege care interzice minorilor sub 18 ani accesul la țigările electronice. Această mișcare face parte dintr-un efort mai amplu pentru a reduce expunerea copiilor și tinerilor la substanțele dăunătoare conținute în tutun. Se îndreaptă atenția către școli, cerându-le să ia măsuri decisive împotriva celor care vând sau folosesc tutun în interiorul instituțiilor de învățământ.


Legea adoptată de Camera Deputaților interzice vânzarea țigărilor electronice, a flacoanelor de reumplere și a dispozitivelor electronice destinate încălzirii tutunului către minori. Acest demers reprezintă un pas semnificativ în lupta împotriva fumatului și a potențialelor riscuri pentru sănătatea tinerilor.

În conformitate cu noile reguli, chiar și achizițiile prin intermediul automatelor Easybox sunt strict interzise pentru persoanele sub 18 ani. Autoritățile au subliniat importanța comunicării clare a avertismentelor pe ambalajele produselor din tutun, încurajând mesajul:Atenție! Acest pachet conține produse din tutun și/sau produse care conțin nicotină. A se verifica vârsta clientului.”

Cu o abordare proactivă, Parlamentul dorește să implice școlile în această campanie anti-fumat, solicitându-le să întreprindă măsuri concrete împotriva oricăror activități legate de tutun în incinta instituțiilor de învățământ. Această implicare în educație și prevenire demonstrează determinarea de a crea un mediu sănătos și sigur pentru tinerii din România.


Obiectul de reglementare al proiectului vizează modificarea și completarea Legii nr. 201/2016, precum și a Legii nr. 349/2002. Această inițiativă legislativă are la bază dorința de a extinde măsurile anti-fumat și de a adapta legislația la noile realități ale pieței, în special la creșterea utilizării țigărilor electronice printre tineri.

Sancțiuni usturătoare

Proiectul de lege propune și introducerea de sancțiuni pentru nerespectarea noilor reglementări. Sancțiunile pot ajunge până la 100.000 lei, în funcție de gravitatea faptei. Această componentă a proiectului subliniază seriozitatea cu care autoritățile doresc să abordeze problema expunerii minorilor la produsele din tutun.


În alte țări se remarcă diferențele legislative cu mențiunea deosebită a situației din Noua Zeelandă. Aici, guvernul anterior a propus cea mai restrictivă lege anti-fumat din lume, care dacă ar fi fost adoptată ar fi interzis consumul de tutun pentru cei născuți după 2009. Cu toate acestea, noul guvern ales în octombrie a abrogat această lege, urmărind o abordare diferită în lupta împotriva fumatului, menționând că se dorește să reducă consumul de tutun printr-o strategie alternativă.

În timp ce politicienii din Noua Zeelandă decid direcția lor, Parlamentul României face un pas hotărât către un viitor mai sănătos pentru tineri, interzicând accesul minorilor la țigările electronice și încurajând educația și prevenția în școli.


 

Categorie: Național
Etichete: lege anti-fumat, parlamentul romaniei, tigări electornice
Distribuie:
Articolul anterior
Bogdan Ardelean, ginerele preotului de la Curtici, a încetat din viață la doar 30 de ani
Articolul următor
Șoferii iscusiți ai Aradului așteaptă tramvaiul…

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

petrolul uta large

ERA LOC DE MAI MULT… Petrolul – UTA: 1-1

PETROLUL – UTA: 1-1 (1-0) Au marcat: Grozav (11) – Micovschi (82) 22.04.2024, ora: 19,00, stadion: „Ilie Oană”, temperatura: 12°C, spectatori: 5120. Petrolul (antrenor Laszlo Balint): Zima – Hanca, Papp,…