Ionuț Popa a radiografiat ce a găsit la UTA: „Pe lângă aceşti copii am mai avea nevoie de unu-doi jucători cu experienţă pentru a scăpa de retrogradare”

popa
Distribuie:

 

În vârstă de 64 de ani, Ionu Popa a revenit la UTA ca oficial pe postul de director tehnic.

Ionuț Popa este considerat cel mai valoros antrenor arădean. Acesta a fost în mai multe perioade la UTA, doar că semnarea cu Poli și apoi barajul pierdut de UTA în dauna echipei de pe Bega a făcut ca o parte dintre suporteri să-l renege. Câteva declarații dinaintea meciului de baraj și după dubla manșă au pus și ele gaz pe foc. Ionuț Popa și-a ras mustața după ce a trecut de UTA și a rămas în liga I, declarând că își dorește să antreneze o echipă Poli, cu jucători din Arad.

„De la bun început, le repet celor cărora nu mă cunosc că privesc fiecare echipă pe care o întâlnesc din postura antrenorului ca pe un dușman, nu un simplu adversar. Pornind de aici, poate am mai exagerat cu declarațiile, dar nu-mi amintesc să-i fi jignit pe suporterii UTA-ei. Am înțeles și am citit și eu că unii dintre ei nu mă suportă, nu mă vor nici în ruptul capului la UTA, dar eu sunt dispus să am o discuție lămuritoare cu ei. La Colin, la bar, sau unde doresc ei. Oricum, această atitudine a lor mă ambiționează și mai mult, la fel cum îmi dau putere și multele mesaje de încurajare pe care le tot primesc de ieri încoace de la alți suporteri ai echipei. Eu cred că ei, suporterii, sunt datori să susțină echipa în orice condiții, iar eu să-mi fac treaba la care m-am înhămat într-un moment greu. Venind acum la echipă, cred că am dovedit că îmi pasă de acest club, la care de altfel am debutat ca antrenor principal în anul 1993, într-un meci cu Petrolul”.
În 1994, Ionuț Popa declara; „Vreau să le transmit public actualilor şefi ai UTA-ei că sunt dispus să vin la UTA, să antrenez pe gratis până în vară, nu să iau 2.500 de euro ca Trică, sau 1.000 de euro ca Falub, o să şi salvez echipa de la retrogradare dar, la vară, am pretenţia ca toată lumea să plece fără niciun fel de pretenţii. Îl am lângă mine pe viitorul patron al clubului, împreună cu care o să salvăm UTA, dar cu condiţia ca această provocare lansată de mine să fie luată în calcul”, a declarat între altele Ionuţ Popa, lăsând să se înţeleagă că în cazul în care răspunsul va fi unul afirmativ, îi va avea alături pe banca tehnică a „Bătrânei Doamne” pe foştii săi colaboratori, Roland Nagy şi Dan Stupar. La vremea respectivă, Ionuț Popa era consilier la Crișana Sebiș.

Un an mai târziu în 2015, Ionuț Popa nu a fost invitat la Gala UTA și declara: „Nu am fost invitat la aceea gală, atât eu, cât nici Marcel Coraș, care reprezintă foarte multe pentru fotbalul arădean. Chiar ne-am întâlnit ieri și m-a întrebat dacă eu sunt invitat sau nu. I-am spus că nu, nu știu dacă s-au făcut invitații personale sau nu, dar pe mine nu m-a căutat nimeni. Sunt dezamăgit de acest lucru, pentru că chiar cu riscul de a mă lăuda puțin cred că după Coco Dumitrescu sunt cel mai reprezentativ antrenor din Arad. Puteam să fiu sunat măcar să mi se spună în ce dată e gala și unde are loc. Nu am nimic cu nimeni, cu atât mai mult nu am nimic cu noua echipă Bătrâna Doamnă“.

Începe reconstrucția

Vorbind despre lotul pe care îl are la dispoziție, el a afirmat că este destul de valoros, însă jucătorii sunt lipsiţi de experienţă, fiind foarte tineri. Media de vârstă este de 21 de ani şi 7 luni, UTA nemaiavând niciodată un lot cu o medie de vârstă atât de scăzută. Tehnicianul arădeam a făcut recent primele declarații ca oficial al clubului UTA.

„Pe lângă aceşti copii am mai avea nevoie de 1-2 jucători cu experienţă, care să îi strângă în jurul lor. Avem nevoie urgentă de cel puţin un fundaş central. Am alarmat toţi impresarii pe care îi cunosc, numai că acum e târziu de adus fotbalişti. Sunt conştient că vom culege, pentru că nu prea avem ce alege. Poate vom da greş, dar oricum ne trebuie 1-2 jucători, fiindcă nu toate posturile sunt ocupate”, a conchis Popa.

„Pentru UTA contează fiecare punct. De aceea mizez pe elanul şi tinereţea jucătorilor, pe implantul mental adus la echipă de mine, aşa că vom juca la victorie. Le-am spus băieţilor că nu le taie nimeni capul, indiferent de rezultat. Însă trebuie să se vadă că au luptat până la ultima picătură de energie, că din tricourile lor curge apa. Le-am spus că-i susţin, că le ofer încrederea necesară, îi apăr, fac orice pentru ei și pentru echipa mea. Că o fac urât, grotesc, sau supăr pe cineva, ăsta sunt eu, cine mă suportă bine, iar cine nu, nu. Avem nevoie de încă cel puţin 20 de puncte pentru a nu avea probleme pe 3 iunie”, a spus Popa.

„Dacă era altă echipă, era o problemă pentru mine, dar sigur că nici nu mergeam. Nu am venit la UTA pentru bani sau pentru faimă, ci pentru a salva echipa de la retrogradare. Pentru că, dacă UTA retrogradează, eu cred că se va şi desfiinţa, pentru că nimeni nu va mai investi în mediocritate”, a mai transmis tehnicianul arădean contestatarilor săi.

UTA, revine mâine la Digisport cu începere de la ora 12, când la Șiria vine liderul, Hermannstadt Sibiu

 

Categorie: Sport
Etichete: cristi todea, Hermannstadt Sibiu, Ionut Popa, liga 2, UTA
Distribuie:
Articolul anterior
Șase ani de colectare selectivă a deșeurilor în Arad cu SC POLARIS M HOLDING SRL
Articolul următor
O personalitate marcantă a Aradului s-a stins: BUJOR BUDA (1935 – 2018)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta 1 large

Un campionat de ținut minte!

UTA – FC U CRAIOVA 1948 3-1 (2-0) Au marcat: Luckassen (6), R. Pop (31), J. Pedro (67) – Ibrahim (87) 6 mai 2024, ora: 18:00, stadion: „Francisc Neuman“, temperature:…
uta dinamo scaled

SĂRACĂ IRIMA MEA!

UTA – DINAMO: 2-1 (1-1) Au marcat: Micovschi (41), Freitas (90+2,penalty) – Politic (8) 06.11.2023, ora:18,00, stadion: „Iuliu Bodola”, spectatori: 8000. UTA (antrenor Mircea Rednic): Iacob – Capușă, Conte, Stolnik,…