Judecător Adriana Stoicescu către Ministrul Justiției: „Vreți o justiție politizată pe față. Vreți justiția voastră. Nu vă vom lăsa să vă bateți joc de noi!”

adriana stoicescu
Distribuie:

 

Un nou scandal în Justiție este pe cale să izbucnească după declarațiile recente ale ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, care, coroborate cu declarațiile de miercuri ale președintelui României, Klaus Iohanis, din care a reieșit fără echivoc faptul că se pregătesc modificări majore în domeniul legislației din justiție. 

„ Într-un dispreț total la adresa justiției și a noastră, a tuturor magistraților onești, ministrul justiției din Absurdistan a prezentat ieri viziunea echipei sale pentru următorul cincinal de împliniri mărețe. Un aspect este noul avânt al luptei anticorupție.

Dar ce facem cu lupta împotriva traficului de droguri? A, mă scuzați, tocmai ce doriți să dezincriminați consumul. De abia aștept să văd, post pandemie, cluburile de fițe pline cu traficanți, senini consumatori „decât”.

Dar cu traficul de minori ce facem? A, tocmai ce ați dorit să scădeți limitele de pedeapsă pentru pedofili și violatori, dar ciumata de Curte Constituțională s-a opus orientării europene. La fiecare termen de judecată în boxă sunt cel puțin doi inculpați cercetați pentru infracțiuni sexuale cu minori, dar nu-i problemă, nu-i așa?

Cu traficul de migranți mai luptăm? Desigur că nu.
În condițiile în care coana „Evropa” vrea culoare pentru migranți, de-abia aștept zilele în care vom fi scoși din producție și, cu obrajii îmbujorați de emoție, vom fi încolonați și duși pe străzi să urăm bun venit unui nou lot de migranți amărâți, bine îmbrăcați și cu telefoane moderne, care vor împlini visul de veacuri al Europei, acela de a deveni califat.

Am supărat tare orânduirea. Noi, judecătorii… ne-am cam luat nasul la purtare.
Probe înlăturate pe motiv de SRI, propuneri de arestare respinse, achitări pe bandă rulantă.
Așa nu se mai poate. Trebuie un nou avânt al luptei anticorupție. Să ne întoarcem la practicile sănătoase: cătușe, arestări televizate.

Când vă trag de urechi stăpânii, le povestește cineva despre infractoarea cu ceas cu cuc? Despre judecătorul CEDO umilit și sfârtecat public? Despre lotul de judecători de la Înalta Curte, ținut pe tușă 4 ani, ca mai apoi să fie achitat?
Despre judecătorii care tocmai au fost despăgubiți pe motiv de interceptări nelegale?

A, nu? Dar vorbim despre corupția imensă din sistem pentru care numărul de procurori din SIJ este insuficient, motiv pentru care trebuie să o desființăm.

Cât de penibili putem fi? Cât de tare disprețuim adevărul și dreptatea încât să ne dorim umilirea judecătorilor?
Când am vorbit despre polițiști burtoși, am adus atingere independenței justiției.
Când ministrul vorbește despre gafele unei secții, ca temei pentru desființare, este în regulă. Când promite că vor fi trimise multe dosare în instanță, atenționând indirect procurorii, este în regulă.

Vreți din nou procurori cu 4 ani vechime care să cerceteze judecători cu 20 de ani vechime.
Vreți judecători care să se uite peste umăr când scriu minute.
Vreți ca ministrul justiției să poată sesiza Inspecția Judiciară ori de câte ori un judecător nu se înscrie în linia partidului.
Vreți o justiție politizată pe față.
De fapt, vreți justiția voastră.
Dar, știți ceva? Nu e a voastră, cum nu e nici a noastră.
E a amărâtului ăsta de popor, care merită ceva mai mult.

Nu o să tac. Ca să fiu în ton cu vremurile, din mormânt mă voi întoarce și voi urla la voi. Voi spune adevărul și voi pune degetul acolo unde vă doare. Și nu vă vom lăsa să vă bateți joc de noi.

Ca un Post Scriptum:  dreptul la libera exprimare mi-l conferă Constituția, CEDO și Legea. Nu ministrul. Limitele acestui drept mi le stabilește Constituția și bunul simț. Nu ministrul.” – a postat judecătorul Adriana Stoicescu pe pagina sa de Facebook.

 

Categorie: Opinii
Etichete: judecatori, justitie, legile justiției, ministrul justiției
Distribuie:
Articolul anterior
[ACTUALIZARE] TRAFICUL DE INFLUENȚĂ și EVAZIUNEA JUDICIAR-FISCALĂ sunt FAPTELE ANCHETATORILOR din Dosarul „Țâșcă, Don și prietenii noștri acoperiți”…
Articolul următor
Consilierii PSD pe locuri eligibile în CLM, George Pribac și Emilian Pintea, renunță la mandatele lor în favoarea Csillei Aur

1 comentariu. Leave new

  • Noua societate pentru care au fost setați USR-iștii, Open Society în care: „ femeia va avea rolul doar de procreare, utilizată pentru reproducția populației; fecundarea artificială ar permite înmulțirea fără participarea unui element subiectiv; militează pentru destructurarea familiei, cenzurarea afectivității bărbat-femeie; coloratura etnică, religioasă, culturală, va fi abolită creându-se comunități umane artificiale; individul ideal al societății deschise va fi de înălțime medie, culoarea pielii cafenie deschis și va face parte din comunitatea IT-iștilor, a homosexualilor, a lesbienelor, ori a bărbaților selecționați ca donatori de spermă.” …
    Tinere fericit ai perspectiva să devii un nr. într-un asemenea grup select!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

alexandru v. mureșan

GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (13)

     LUMEA CA O VOMĂ sau GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (xiii)… Scrisoarea a noua: SCRISOARE-DESCHISĂ CĂTRE: TURNUL EIFFEL (Paris)  &  STATUIA LIBERTĂȚII ( New-York) Iubitele mele monumente funerare, Să nu…
virgil florea

ROMÂNIA EXCLUSIV

Ne apropiem de perioada alegerilor. Când se vor relua aceleași teme și atitudini cu care nu doar că ne-am obișnuit deja dar ne-am și decis să le parcurgem de fiecare…
alexandru v. mureșan

GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (12)

     LUMEA CA O VOMĂ  sau GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (xii) Scrisoarea a opta: SCRISOARE-DESCHISĂ CĂTRE: MAMA-NATURĂ (Mă)’MUCĂ-NATURĂ, Îți scriu din Perfidul Albion, acel teritoriu al Majestății Sale Britanice pe care…
alexandru v. mureșan

GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (11)

    LUMEA CA O VOMĂ sau GREAȚA VOIOASĂ A COTIDIANULUI (xi) Scrisoarea a șaptea: SCRISOARE-DESCHISĂ CĂTRE: ARTEMIS, Zeița elină a vânătorii (pădurilor, nașterii copiilor, virginității și fertilității) O, tu Zeiță,…
cnvm vs peda large

Nu mor caii când vor câinii

Statistica e dificilă. Nu se predă în ciclul primar, deci nici la M4 (matematicienii știu de ce)… Motto: Nu mor caii când vor câinii Au apărut în ultima perioadă o…