Lansare de carte, la Biblioteca Județeană: „Zimbru – Saga grofilor zărăndani”

whatsapp image 2024 01 19 at 16.07.47
Distribuie:

Vineri, 26 ianuarie 2024, începând cu ora 13:00, Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” vă invită la lansarea volumului „Zimbru: Saga grofilor zărăndani”,  semnat de prof. univ. dr. Marius Eugen Fernolendt.

Volumul, „scris cu suflet și patimă”, este rezultatul a numeroase ore de cercetare în biblioteci și arhive, documentare și interviuri, rezultând o carte care, prin cele 395 de pagini scrise și 71 imagini, descrie cu succes atât frumusețile naturale ale Țării Zărandului, cât și oamenii, istoria, cultura, spiritualitatea și tradițiile străbune de pe aceste meleaguri.

Declarându-se de la bun început, un „roman istoric”, volumul descrie „viața grofilor, care au stăpânit unele domenii din mare comitat al Zărandului”, abordarea istorică implicând faptul că nu există o separare „a vieții acestor grofi de evenimentele istorice care au avut loc în această zonă din Munții Apuseni”.

Cu acest prilej, reprezentanții Bibliotecii vă invită în sala „ASTRA” a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad, alături de prof. Floarea R. Cândea, prof. Adrian Dinu Rachieru și prof. Ioan Tuleu, în calitate de critici literari și recenzori ai volumului, la un dialog cultural alături de prof. univ. dr. Marius Eugen Fernolendt, cercetător științific, doctor în Științe Biologice, cel și-a îndreptat gândurile și scrierile sale spre una din cele mai frumoase porți ale Zărandului care se deschid la intrarea în localitatea Gurahonț, județul Arad.

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”


 

Categorie: Vernisaje / Expoziții
Etichete: biblioteca judeteana a.d. xenopol, lansare de carte, Zimbru – Saga grofilor zărăndani
Distribuie:
Articolul anterior
Ce este groomingul? Semne de avertizare și măsuri de protecție împotriva abuzului sexual asupra minorilor
Articolul următor
Cultura în pericol: artiștii de la Atelierele Malmaison luptă pentru spațiu și continuitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie