„Parada Portului Popular” din Sebiș, ediția a 2-a

port
Distribuie:

Pe 17 mai, începând cu ora 11:00, Bulevardul Victoriei din centrul civic al Sebișului a fost gazda unei parade pline de culoare și energie, dedicată portului popular.


Evenimentul a reunit atât copii cât și adulți din zece localități, care au sărbătorit împreună tradiția și frumusețea costumelor populare.

Parada a fost animată de formații de muzicieni care au întreținut atmosfera, în timp ce standuri de mâncare tradițională au adăugat savoare evenimentului. Participanții au avut ocazia să admire portul popular și să se bucure de muzică și dansuri tradiționale.


La eveniment au participat zece școli din zece unități administrativ-teritoriale (UAT), fiecare aducându-și contribuția la această sărbătoare a tradițiilor locale. Localitățile participante au fost:

 • Sebiș
 • Dezna
 • Bocsig
 • Chisindia
 • Bârsa
 •  Cărand
 •  Beliu
 •  Hășmaș
 •  Buteni

Primarul Sebișului, Feieș Cristian, a subliniat importanța acestui eveniment în comunitatea locală.

„Prin faptul că avem în fiecare an la liceul nostru Ziua Porților Deschise, am obișnuit să organizăm și Parada Portului Popular. Este al doilea an când realizăm acest eveniment, astăzi am avut zece comune din jurul Sebișului care și-au etalat costumul tradițional. Vrem ca acest eveniment să devină tradiție și să facem cinste Țării Zărandului din punct de vedere al prezentării portului popular și al păstrării tradițiilor”, a declarat Feieș Cristian.


Parada Portului Popular din Sebiș a demonstrat încă o dată bogăția și diversitatea culturală a regiunii. Prin astfel de evenimente, comunitatea locală își reafirmă angajamentul de a păstra și promova tradițiile strămoșești, oferind generațiilor tinere ocazia de a învăța și aprecia valorile culturale ale zonei.


 

Categorie: Lifestyle, Video
Etichete: port popular, Sebis, stiri arad
Distribuie:
Articolul anterior
Un bărbat și-a agresat tatăl fiind sub influența alcoolului și un alt bărbat și-a agresat concubinul
Articolul următor
Pavajul din Piața Catedralei a cedat și o mașină a rămas împotmolită în fântâna arteziană

1 comentariu. Leave new

 • avatar of patriotul
  patriotul
  18 mai 2024 15:14

  Foarte frumos dar trebuia popularizat din timp ca si noi fii acestei zone sa putem veni sa admiram comorile culturii si a portului popular,si sa ne reintegram in aceste traditii.Felicitari domnului Primar din Sebis

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

b-ton

Concert B-TON la Club Flex Arad

Pe data de 24 mai, la ora 21:00, Club Flex din Arad va găzdui primul concert B-TON din acest an, un eveniment mult așteptat de toți prietenii și fanii trupei.…
tendinte

Tendințe în fashion pentru 2024

Anul 2024 aduce o explozie de inovații și reinterpretări în lumea vestimentară. De la materiale transparente și tulle, la croieli retro și reinterpretări ale clasicei dantele, tendințele actuale demonstrează că…