Liceeni și profesori s-au dus „acasă” la cei fără casă. Au rămas șocați de condițiile de viață a trei familii, care viețuiesc în condiții extreme, lângă Mănăstirea Gai [FOTO]

96a40ac3 4702 4cb3 8c25 e3e8b081cc45
Distribuie:

 

… în condițiile în care colibele in care locuiesc trei famili din urbea noastră pot fi numite cel mult adăposturi. Acestea își duc veacul în apropierea Mănăstirii din Gai în condiții mizere, apa curentă, gazul sau încălzirea centrală nefiind altceva decât subiectul și obiectul unui vis frumos în nopțile geroase pentru nici mai mult nici mai puțin de nouăsprezece copii.

Pentru a îndulci amarul cotidian al acestor dezmoșteniți ai sorții, un grup de elevi de la Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului, coordonați de către profesoara Snejana Rus-Bacalu le-au adus în spiritul Crăciunului o mulțime de cadouri. „Am adus alimente haine și dulciuri pentru toti copiii. Este drept că doar cu o floare nu se face primăvară, însă sper că exemplul nostru va fi urmat și de alții. Este un caz șocant, o priveliște care la fața locului te bulversează. Cu toate aceste m-a impresionat plăcut faptul că sunt cu zâmbetul pe buze și că nu se plâng. Tații lucrează care pe unde apucă, iar mamele au grijă de copii. Mă bucur mult că i-am putut ajuta. Țin să mulțumesc liceenilor și colegilor care au susținut acțiunea, precum și grupului de mămici de pe facebook «MĂMICI CU PITICI»… de Arad pentru donațiile făcute”,  declară Snejana Bacalu.
La această acțiune a participat și Florin Avrămuț, care colaborează cu instituția în cadrul unui proiect sportiv, acesta fiind și cel care a popularizat celor de la Colegiului Tehnic de Construcții și Protecția Mediului situația grea cu care se confruntă familiile în cauză.Am satisfacția faptului că am reușit să aducem un zâmbet pe fețele acestor copii. Personal îi vizitez cu regularitate de circa șase luni și le mai aduc mâncare și îmbrăcăminte. Cert este că au nevoie de ajutorul nostru. Precizez că sunt printre copii și sugari. Marea problemă cu care se confruntă în prezent o constituie lipsa lemnelor de foc. Sper ca în viitorul apropiat, cât mai apropiat, să se rezolve și această problemă”, afirmă F. Avrămuț.

 

Categorie: Știri
Etichete: Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului, florin avramut
Distribuie:
Articolul anterior
PASTORALA IPS TIMOTEI, ARHIEPISCOPUL ARADULUI, LA NAȘTEREA DOMNULUI 2017
Articolul următor
Reducerea bugetului produce primele efecte: Mevlan Adili se desparte de UTA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

cod portocaliu 1 scaled

ATENȚIE! COD PORTOCALIU pentru județul Arad

În această după-amiază, 24 mai 2024, în intervalul orar 13:55- 15:30 meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu pentru județul Arad, localitățile: Șiria, Covăsânț.  Se vor semnala averse torențiale…