LIGA 3 | Comentariile ultimei etape din sezonul regular

1.liga 3 seria 8
Distribuie:

LIGA 3, seria 8 / Rezultate etapa 18


Avântul Periam – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-0

Viașu 21, Baranyi 72


CS Socodor – ACB Ineu 3-0

Mercioiu 16, 80, Florea 88


FC Bihor – Progresul Pecica 2-0

Băican 2, Sg. Jurj 40


Politehnica Timișoara – CSC Peciu Nou  1-0

Rosenblum (autogol) 63


Șoimii Lipova – Phoenix Buziaş 1-3

Dinu 71 – Grancea 21 și 74, Nicolescu 77


Prima etapă din play-off (30 martie): FC Bihor – Buziaș, Poli – Peciu Nou

Prima etapă din play-out (29-30 martie): Pecica – Ineu, Lipova – Socodor, Periam – Cermei.


De la Arad sunteți? Luați și voi, două!

Avântul Periam – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-0 (1-0)

După ce s-au „încălzit” cu primele două echipe din serie, băieții de la Gloria Lunca Teuz Cermei au zis, „no hai că-ncepem și noi jocurile pe puncte”. Puncte și pentru „sămădăi”, adică. Numa c-or trecut Mureșul degeaba. Că n-or reușit nici măcar să bage mingea-n poartă, primind și două „boabe” de la Avântul Periam. Așa, ca impresie artistică, băieții lui Radu Popa au punctat ei, c-au mai ținut și plimbat lopta, dar golul contează. Și gazdele, cu avânt, cu o bară – a lui Baranyi – și cu o reluare din careul mic – a lui Viașu – au deschis scorul în minutul 21. Și-n repriza secundă, lucrurile au stat tot cam la fel. Ăi de acasă au așteptat cuminți, i-au lăsat pe vizitatori să se agite, dar au făcut și 2-0, în minutul 72, când Oancia a centrat și Baranyi a pus latul și a marcat din colțul scurt. Și cam asta a fost, că Periamul are deja normă cu ale noastre din județul Arad. Adică le-o dat tot câte 2-0 anul ăsta, pe rând, celor de la Socodor, Ineu și Cermei. Da, știu, aici rimează cu ceva… Dar se pare că-i greu sportul ăsta chiar aci, în zona cu puține puncte. Ioaaai, și începe „play-out”-ul!      

Periam (antrenor Răzvan Leuca): Antonescu – Filip (70 Mager), Rosuş, Mureșan, Rancov – Oancia, Olteanu (70 Cristea) – Viașu (86 Toma), Gaspar, Budur (79 Jurj) – Baranyi (79 Prața). 

Cermei (antrenor Radu Popa): Balica – Siminiceanu (62 Hațegan), Lazăr, Siminic, Iosu – Tănase, Piț – Ghighilicea (46 Sevici), Sîntean, Sas (81 Novac) – Vasinc. 

periam cermei


Au avut un singur dor, să bată pe cineva la Socodor!

CS Socodor – ACB Ineu 3-0 (1-0)

Ăsta o fost un meci care pe care. Sau așa au crezut și unii și alții. Da, ce care? Că CS Socodor s-a impus, așa cu turația la capacitatea setată, destul de lejer contra celor de la ACB Ineu. Tot săraci și ei, da nici chiar așa! Ei, la gazde, cu Tibi Darazs și Gigi Cameniță pe bancă, a avut chef de joc Mercioiu al nost, știți voi utiștii. Și-n minutul 16, tânărul „vârf” a plasat mingea cu capul, peste Merșca, cel cu centrarea fiind tot un puști, C. Covaci. Băiatul care a marcat a fost mai milos în minutul 22 și a tras pe direcția portarului advers – Merșca – care a boxat șutul sănătos, dar păgubos, pentru gazde. Da pe teren a mai fost o poartă, pe care Ineul a descoperit-o doar în minutul 41, când Ndoye e bătut în careu o lovitură liberă, iar Șerban a reluat peste poartă. După pauză, Ciornei de la gazde, respectiv Toure de la Ineu, au mai încercat ceva în fața porților, dar gol tot Mercioiu a dat. De data asta, Paul a scăpat singur de la 20 metri, l-a driblat pe Merșca și a dat-o în poarta goală. Și cum zic italienii că „non c’è due senza tre”, a venit și golul „tre”, din piciorul lui Florea, care deși era în unghi înschis, tot a găsit poarta. A fost în final 3-0 în meciul „tusea cu junghiul”, dar nu înainte ca Mucha, portarul gazdelor, să-și uzeze și el mănușile, la șutul ineuanului Udrescu din 25 metri. Așa că refrenul „mai avem un singur dor, să batem și noi pe cineva la Socodor” a fost bine primit de localincii ce cultivă în „gredini” curechi așa de bune. Cât despre Academia din Ineu, să fim serioși. Piedere de timp. Rămâneți pe „elite” și alte competiții de juniori. Dacă mai faceți ceva din vară.  

Socodor (antrenor Tiberiu Darazs): Mucha – Clej, Gherheș, Pele, C. Covaci – Țoca, Daina – Ciornei (88 Paștină), Lezeu (88 Todincă), D. Covaci (88 Caia) – Mercioiu. 

Ineu (antrenor Cristian Sculici): Merșca – Clipotă, Zdrențan (88 Kone), Șerban – Bekono (46 Banam), Spătaru (67 Buza), Ndoye (46 Toure), Miculaiciuc (67 Cătuna) – Ioniac, Susan, Udrescu. 


Numără din trei în patru

Șoimii Lipova – Phoenix Buziaș 1-3 (0-1)

Meciul jucat sâmbătă de Șoimii Lipova, acasă cu Phoenix Buziaș, a fost foarte important pentru… Progresul Pecica. Că a treia din ecuație, avea loc în play-off, dacă timișenii pierdeau pe Mureș. Da cum Lipova a luat trei la ultimul joc acasă, exact cu Pecica și amu’ au luat tot trei, de la Buziaș, care fie vorba-ntre noi, a fost mai echipă! Oaspeții au arătat ce vor din start, lipovanii s-au ținut de ei cât de cât, dar a fost 0-1 în minutul 21, când a marcat Grancea, din lovitură liberă de pe linia careului mare, în stânga portarului, care era pe acel colț. Dar tinerețea, bat-o vina, i-a făcut feste și mingea a poposit în plasă. Pân’ la pauză Bain de la gazde a avut un metru între el și poartă, dar capul n-a dat gol. Putea fi și 0-2, la scurt timp după pauză, dar Românu și-a iertat foștii colegi – care mai erau din ăștia din teren – și a ratat singur din cinci metri. Bucuaria fost mare pentru albaștrii din Lipova în minutul 66, când Șimăndan a fost faultat în careul advers de Angheli, iar Dinu n-a iertat de la punctul cu var, 1-1. „Mamă, mergem pe ei, îi rupem!”, și-au zis băieții lui Cristi Todea, dar Phoenix a renăscut, ca-n basme. Că Obinna a făcut „henț cu mâna” la el în careu și vulpoiul Grancea l-a trimis „la pescuit” pe tânărul portar Nedelea, plecat pe colțul opus la execuția penalty-ului. Cireașa pe tortul buzieșenilor a fost pusă de Nicolescu, care dacă tot a avut la 35 metri o minge sărită numa bine pe șut, omul a dat drumul la vole și a plasat mingea sub transversală, element pe care „obiectul” a și pupat-o înainte să intre-n plasă.     

Cristian Todea, antrenor la Șoimii Lipova, a explicat că ai săi au luat trei și pe total zece în ultimele trei etape, pentru că la meciul ăsta „am păcătuit la lipsa de experiență, și din dorința prea mare, în momentul ăla după egalare, ne-am gândit foarte mult la victorie, am vrut să reușim să întoarcem meciul, dar prea puțin ne-am gândit că întâlnim o echipă bună, care ne poate pune probleme”. Probleme vă pun suporterii, ăia fideli care mai vin la meci pe stadionul renovat atât de mult timp. Da ce folos? Că echipa nu mai poate cum putea anii trecuți când s-a clasat mereu în play-off. Așa că primăvara asta, la munca de jos, băieți!

Lipova (antrenor Cristian Todea): Nedelea – Bokse (46 Brad), Fieraru, Bain, Obinna (75 Andrieș) – Vlad, Dinu, D. Salka (75 Said), Nica (79 Bălașa) – Țurcanu (46 Candreanu), Șimăndan. 

Buziaș (antrenor Cosmin Petruescu): Flonta – Nagy, Nicolescu, Angheli, Ferțu (60 Velcan) – Chistrugă, Sturzu, Mitre, Românu (90 Pefoura) – Grancea, Savu (85 Mada). 


Verdictul va fi dat la judecata de apoi…

FC BIHOR – PROGRESUL PECICA 2-0 (2-0)

Ce să facă simpaticii băieți de la Progresul Pecica la Oradea? O baie caldă la Felix și apoi către căși! Că FC Bihor n-a pierdut cu nimeni în acest sezon regular, care s-a încheiat sâmbătă. Io nu știu ce respiră oaspeții când ies pe culoar pe teren, sau ce ceai beau gazdele, că Bihoru’ marchează cam la toată lumea gol în minutul 2-3. Și așa a pățit și Pecica, care n-a avut timp să se pună în dispozitiv, că au și fost nevoiți să-nceapă iar de la centru. Băican a marcat cu capul, din mijlocul careului, la o minge trimisă lung din lovitură liberă. Când s-o pus și ea mai bine pe teren, Pecica a ajuns în careul advers, a șutat de patru ori în aceeași fază, dar mingea n-a vrut să-l deranjeze pe Pânzariu, portarul bihorenilor. Ultimul care „a umplut-o de sânge” a fost Luca Bodri, care a încheiat cavalcada cu șut în portar! Ca să fie lucrurile oable pentru restul jocului, Bihorul a mai dat un gol în minutul 40, la o fază băftoasă. Prekelt a vrut să centreze, mingea a luat efect și s-a dus în bară, dar în careul mic aștepta Sergiu Jurj, care a ținut tare capul, mingea l-a lovit și s-a dus cuminte în poartă. Cu 2-0, liderul nu s-a mai agitat. Dealtfel n-a făcut-o decât la final când s-a dus în fum să salute galeria. Ok, FC Bihor are turația pentru eșalonul doi, îs pe treaba lor, că și-n play-off va defila. Și la baraje nu mai spun! Da la Pecica, e loc cât casa de dezamăgire. Că băieții lui Stupi și Bozi au ratat locul patru, în ultima etapă și nu-s în ,,play-off”. Da la telefon, cei ce conduc clubul galben albastru, au scos o știre bombă. Care zice cam așa: Phoenix Buziaș a folosit mai multe etape un jucător, Pădurariu Cristian, pe un carnet care nu e valabil la Liga trei. Băiatul a jucat în ambele meciuri contra Progresului Pecica, care a fost învinsă de Phoenix cu 1-3 în deplasare și 1-2 acasă. Jucătorul era legitimat la Poli Timișoara, unde avea carnet de profesionist valabil la FRF. Dar la Buziaș a jucat cu alt carnet, unul de amator, pe care-l poseda de când juca în liga 4. Buziașul n-a știut acest lucru, Pădurariu a jucat, asta doar până la finalul anului trecut, când s-a aflat speța și astfel anul ăsta băiatul n-a mai fost folosit. Cei de la Progresul Pecica spun că dacă Buziașul a primit două puncte la „masa verde” la un joc cu Poli Timișoara cu care făcuseră egal, acum FRF ar trebui să judece cu aceeași măsură și să dea un verdict. Numai că problema a fost descoperită târziu, la meciurile jucate de Pădurariu n-au fost contestații și nu e clar dacă acum comisiile FRF mai au un cadrul legal să penalizeze clubul Phoenix Buziaș. Asta vom afla săptămâna asta. Ce mult și-ar dori Pecica să joace în play-off. Și ar și merita acest lucru. Dar…    

FC Bihor (antrenor Florin Farcaș): Pînzariu – C. Jurj (62 Bogdan), Preklet, Băican, Moga (90+1 Săutiuț) – Ioviță, R. Farcaș, Calugher (62 Hosu) – Vînău (50 Gagyi), Sg. Jurj, Gîdea (62 Gunie). 

Pecica (antrenor Dan Stupar): Gakos (71 Burtic) – M. Salka (71 Nortey), Nasiru, Wild (55 Bozian), Aldan – Avalumun (55 A. Iuga), Arsene – Bănățan, L. Bodri, Răchită (79 Pașcalău) – Borcea. 

fc bihor pecica 1 0


Cea mai tare din Banat!

SSU Politehnica Timișoara – CSC Peciu Nou 1-0 (0-0)

Politehnica Timișoara este echipa Banatului, în orice divizie ar juca. Dar dacă nu promovează vara asta și o mai lălăie prin „,serie C” și la anul, iubirea va fi uitată de tot mai mulți suporteri, iar cei merg peste tot după alb-violeți se vor rări, ca și fumul de aceeași culoare împrăștiat pe terenurile din seria 8 a eșalonului trei. Și mai ceva, în Timiș, că-s încă true grupări de acolo, fiecare e pe treaba lui și nu-l interesează de soarta lui Poli, asta în teren, la meciurile directe. Așa a fost și în derby-ul cu CSC Peciu Nou, jucat de Poli acasă pe „Electrica”. Gazdele au controlat mai tot jocul, a marcat un gol care le-a fost și de ajuns să câștige și au mai avut două ocazii, vai-vai, ambele prin Mura, care a ratat din patru metri în minutul 84 și și-a dat cu stângul în dreptul după ce driblase și portarul, în minutul 89. „Categoricul” scor de 1-0 a fost realizat la o acțiune a lui Daniel Olariu, în minutul 63, cu un șut din marginea careului mare, mingea fiind deviată de Rosemblum în proprie poartă. Poli mai are de lucru să-și păstreze loc de baraj după play-off, poziție spre care încă se uită și Peciu Nou, chiar dacă are în curte o grămadă de poliști. Dar fiecare vrea să fie mare în satul lui. Sau, mă rog, după caz, în marele oraș al Banatului.     

Poli Timişoara (antrenor Paul Codrea): Murariu – Haloş, Bocşan, Vlaicu, R. Ciurel – Prună (87 Oprea), Pureca, Olariu (80 Rotariu) – Curescu (80 Mura), D. Popa, Pamfile (90+3 Istratie).

CSC Peciu Nou (antrenor Sorin Gheju): Braşoveanu – Rosenblum (69 Vlădic), Mera, Amariei (69, Sporin), Ureche – Gania, Giuricici (69 Dobie) – Bud (80 Voroş), Ignea, Făndel – Enciu.

poli peciu


Clasament:

clasament etapa 18 liga3


 

Categorie: Sport
Etichete: ACB Ineu, Avântul Periam, CS Socodor, CSC Peciu Nou, FC Bihor, Gloria Lunca Teuz Cermei, liga 3, Phoenix Buziaș, progresul pecica, seria 8, Șoimii Lipova, SSU Politehnica Timisoara
Distribuie:
Articolul anterior
Razie a polițiștilor, în zona Sebiș
Articolul următor
BUNA VESTIRE (Blagoveștenie – Ziua Cucului): semnificație creștină, tradiții și superstiții la români

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie