LIGA 4 ARAD | Că d`asta-i fain fotbalul la noi în județ!

liga 4
Distribuie:
LIGA 4 ARAD. Rezultatele etapei a 19-a

CS Beliu – Victoria Zăbrani 5-1

Mașniță 3, Purtan 19, Zamă 24, Onoc 27, Cotoc 85 – Goia 53


Viitorul Arad – ACB IneuII 11-0

Topai 10, Catanzariti 20, 72, Blickling 23, 25, Bădăuță 51, 62, 86, Munteanu 59, N. Bulzan 78, 79. 


Voinţa Macea – Unirea Sântana 0-3

Olteanu 42, Burlă 53, Stanciu 59


Frontiera Curtici 2004 – CS Glogovăţ 2013 2-0

Lazea 49, Bonchiș 82


Național Sebiș – Victoria Nădlac 1-3

Vențel 20 – D. Dancă 7, 35, Coriteac 82


Athletico Vinga – Victoria Felnac 0-2

Lasc 64, Rozsa 79


Păulişana Păuliş – Şoimii Şimand 4-1

Cernat 25, G. Pop 31, Berar 69, Brândușe 90+1 – Bogdan 90/autogol


Podgoria Pâncota a stat.


Etapa următoare (30 martie): Zăbrani – Viitorul, Ineu II – Vinga, Glogovăț – Sebiș. Șimand – Beliu, Felnac – Macea, Sântana – Curtici, Nădlac – Pâncota. Păuliș stă.


Când unii prind o zi mai proastă

Nu e la îndemâna oricui din seria noastră de Liga 4, să bați la scor pe Șoimii Șimand. A făcut-o etapa asta Păulișana Păuliș, grupare care a și avut „cu ce”. Dealtfel, trupa de pe Valea Mureșului a fost multe etape din tur lider și chiar dacă a fost detronată pe final de an de către Viitorul Arad, păulișenii tot rămân o echipă de top în prima ligă a județului Arad. În plus, Brândușe și colegii, au avut de susținut un „test” în fața lui Lucian Ciba, noul antrenor de la Păuliș. Și acesta fost mulțumit de ce a văzut, chiar suprins, după cum a spus chiar „mister”. Câteva minute după fluierul de start, Șimandul a fost mai activă, iar Petre Măgulean l-a întins bine pe portarul gazdelor, Toma. Apoi, spre finalul primelor 30 de minute, Păulișul a intrat în avantaj. P. Varga a centrat din corner, iar Cernat a marcat cu capul. Și bucuria s-a repetat peste 5 minute, când Gabi Pop a trimis mingea apropape de vinclu, din lovitură liberă de la 25 metri. Și „69” a fost un minut productiv pentru gazde, care au făcut 3-0 cu ajutorul capului lui Berar, din care mingea s-a oprit în poarta adversă la centrarea lui Gavrilaș. Meciul era cam gata, dar înainte de a pleca la dușuri, cele două echipe au marcat fiecare câte un gol, Bogdan în proprie poartă pentru 3-1 și Brândușe, cu șut din întoarcere, pentru 4-1, scor final.
„Am fost foarte bine organizați în fața unei echipe incomode”, am extras din ce a declarat Lucian Ciba, noul antrenor de la Păulișana Păuliș. Mai șugubăț a fost Jany Ruska, antrenorul de la Șoimii Șim Jany Ruska and care a zis că Atât eu, echipa mea cât și arbitrii am prins o zi mai proastă”. Pățăști, Jany! Sunt și zile din-astea!

Păuliș (antrenor Lucian Ciba): Toma – E. Calancea, Cernat, Pleșca (79 Crișan), P. Varga – Gavrilaș, G.  Pop (64 N. Marc), Schinteie (72 Morariu), Berar – Moldovan (79 Bogdan), Brândușe. 

Șimand (antrenor Jany Ruska): Mureșan – Cl. Ujoc, Engelhardt, Peia, R. Varga – Cordoș (89 Cheta), Rus (46 Apostol) – Sechel, Roza (63 Martin), Mandache (69 Ciupuligă) – P. Măgulean. 


Nemulțimiri pentru suspendarea lui Istin

În debutul meciului dintre Athletico Vinga și Victoria Felnac, oaspeții s-au aliniat la centrul terenului cu un banner desfășurat pe care scria: „Vrem respect!” Care a fost motivul? Mi-a explicat Longer Iurek Andzey, din stafful tehnic al celor de la „VI-FE”, nemulțumirea venind din faptul că Migricel Istin, fundaș de bază și căpitan al echipei, a fost suspendat pentru „roșul” primit în urmă cu o etapă, la derby-ul cu Viitorul Arad. Iuri a precizat faptul că pe înregistrarea făcută de AJF, se vede că Vezan a fost cel care a faultat si Istin nu a ripostat. Observatorul a scris ca a fost eroare de arbitraj, dar comisia nu a anulat suspendarea pentru cartonașul roșu. Istin a primit două etape, una a stat acum la Vinga, dar tragem un semnal de alarmă cu acest caz, nedorind să se creeze un precedent. Nu am cerut suspendarea arbitrului, doar să nu dea suspendare jucătorului”.

vinga felnac
Acum, eu – cu „o sută” de ani în fotbal – știu că un cartonaș roșu dictat de arbitru, nu mai poate fi întors de nicio cameră video și jucătorul avertizat își ispășește suspendarea, minimă în cazul ăsta. Dealtfel Vasile Rad, secretar al AJF Arad și observator la acel meci a spus că „la Liga a patra nu avem VAR!”. Așa că dacă a greșit, arbitrul, va primi pedeapsa din partea CJA, dar jucătorul avertizat – pe bune, sau pe (ne)bune – plătește pentru ce a încasat. Rad mai spune că „Regulamentul e clar, dar nu mă pot pronunța, că s-a făcut apel la Comisia CJA, unde este și un raport. În regulament, un cartonaș poate fi anulat doar dacă i-a fost acordat greșit altui jucător, fiind mutat în contul celui în cauză. Dar se va judeca probabil mâine la Comisia de apel, în regim de urgență. În articolul prin care se acordă suspendarea, 6.1 parcă, sunt specificate cazuri de violență, dar și intenție. Sunt mai multe. Deci și intenția se penalizează, că poate jucătorul s-a ferit, sau l-ai ratat. Dealtfel arbitrul (n.a. Ionuț Nicoraș) a și spus că ,,așa am văzut, așa am luat decizia” și acesta este dispus să suporte consecințele dacă a greșit.   

La Vinga, „VI-FE” s-a impus cu 2-0, prin golurile marcate de Lasc, cu capul, după un corner bătut de Drîglă, cel de-al doilea gol fiind marcat de Rozsa, copilul driblând și portarul înainte de a da mingea în plasă. De salutat este și revenirea după o ruptură de ligamente încrucișate a lui Sorin Leucuța – atacantul de la ,,VI-FE” –  care a stat afară de fotbal șase luni. 


Vinga (antrenor Vasi Topac): Moștoi – Achim (Rusu), Roșu (Rosus), Mateucă, Topac – Sterciuc (A. Zlătar), Cîslaru (Suciu) – Zavastian, Drăgulescu, L. Zlătar – Cohuț.

Felnac (antrenor Dănuț Mițiți): Fl. Rusu – Mocan, Țugulescu, Tomuț, Olariu (Tăutan) – S. Măgulean, Merca (Belea) – R. Drîglă (Leucuța), Mitu (Rozsa), Pasăre – Lasc.


Când ai un jucător ca Avrămuțiu…

Chiar dacă Frontiera Curtici este una din primele cinci echipe ale seriei, în duelul cu CS Glogovăț 2013 orice „specialist” ar fi dat șanse la puncte ambelor grupări. Dealtfel, mai ales în prima repriză, „Vladi” a fost incomodă pentru gazde, mai ales prin contraatacuri. Curticenii au scăpat fără gol primit, pentru că Țîru a ratat singur cu portarul Popescu, care i-a mulțumit apoi transversalei de deasupra sa, izbită la șutul lui Onețiu din lovitură liberă de la 30 metri! La pauză, băieții de la Frontiera și-au suflecat mânecile și au trecut la lucru mai hotărât în actul secund. Avrămuțiu a scos un penalty la un duel cu Diarra, iar Lazea l-a învins pe Soltezs de la 11 metri. Apoi „în vamă” s-a dictat precauție, asta până în minutul 82, când același Avrămuțiu – ce păcat că „n-a jucat” Fotbal băiatul ăsta – i-a pasat lui Bonchiș și acesta a făcut 2-0. Meritat, că golul contează, nu impresia artistică!Băieții au știut ce au de făcut pentru a ne atinge scopul în acest meci, cele trei puncte. La Sântana mergem la victorie”, am speculat din ce a zis Norbert Jozsa, antrenorul de la Frontiera Curtici. La rândul său, Călin Dehelean, antrenor la Glogovăț 2013, a explicat că „Se joacă pe puncte, dar pentru echipa noastră acestea sunt mai puțin importante în acest sezon…La anul vom trage la primele 4-5 locuri. Baftă, Căline! Șiii, baftă Norbi!


Curtici (antrenor Norbert Jozsa): Popescu – Huțanu, N. Varga, Bercu, Zsogo – Al. Pavel, Lazea – Deta (85 – Gurban), Avrămuțiu, Bonchiș (85 Abrudan) – Șulea (76 Lolea).

Glogovăț (antrenor Călin Dehelean): Soltesz – Neag, Ianc, Diarra (85 Ruja), Vereș – Vasilca, Onețiu – Păulin, Doboș, Domide – Țîru.


Au ajuns la borna „101”… goluri primite

Așa-i cum vă spun în titlu. ACB Ineu cu sufix „doi”, a luat 11-0 la Viitorul Arad. OK, a jucat liderul cu ultima clasată. Și la acest nivel se mai întâmplă. Nu mai comentez, pun doar – nu că sunt în criză de ,,text” – mesajul postat de cei de la Viitorul pe „FB”: „Astăzi de la ora 11 pe terenul sintetic Șega, am întâlnit ,,lanterna roșie” a ligii IV, ACS ACB Ineu. Marcați de importanța jocului din liga III de astăzi de la Socodor, oaspeții au aliniat o garnitură de jucători mai puțin obișnuiți cu duelurile din liga IV, însă tinerii au încercat și de multe ori au reușit să țină pasul, diferența simțindu-se însă nu doar prin scor cât și prin joc. Pe lângă faptul că am înscris de 11 ori, am mai ratat și o sumedenie de ocazii simple, dar importante sunt cele 3 puncte din clasament adunate. Marcatorii de azi au fost: Bădăuță (3), Catanzariti (2), Bulzan (2), Blickling (2), Munteanu și Topai, deci scor final ACS Viitorul Arad-ACS ACB Ineu II 11-0 (4-0)…” ACB Ineu n-a postat nimic. Da „postez” eu aici, un mesaj spus de Cristian Sculici, după meciul lor de sâmbătă la liga trei, unde ACB Ineu are „doar” 46 de goluri luate și e tot ultima: dacă pot să facă alții mai mult, atunci să vină să facă”

viitorul ineu


Viitorul(antrenor Flavius Pavel): Gârlea – Stoianovici, Pantea (Lobonț), Munteanu, Topai (Bulzan) – Fl. Gîlcă (Roșu), R. Kocsis – Vezan (Bădăuță), Blickling (Cl. Popa), Narsesovici – Catanzariti.

IneuII (antrenor Teo Mihuț): Coman (Vidican) – Pop (Bebeselea), Temian, Oprean, Danciu – Hanis, Hada – Broască, Meseșan, Guti (Helciug) – Dudaș (Condea).


Când meseriașii sunt la lucru

Nu totdeauna când iei „5” treci și examenul. Și la fotbal e chiar bai când bagi atâtea în straiță. Leo Pința și-alui băieți de la Victoria Zăbrani au crezut că-s totuși un pic de ,,fotbalici” și s-au dus să facă (ceva) puncte cu CS Beliu. Mă leși? Că gazdele, antrenate de Costel Filipaș, au dat dacă au avut cui, și-astfel, în mai puțin de juma’ de oră, Beliu conducea cu 4-0! Zăbraniul a luat primul gol „numa ce coborâse din autocar”, de vină fiind Mașniță, care nu s-a sinchisit de omul care trebuia să-l țină – pe nume Turc – și l-a executat face to face pe Brutyo. După o perioadă de odihnă forțată, Moro Purtan a revenit și el la lucru și dacă tot și-a revăzut colegii – în meci oficial vorbesc – a dat și el un gol, cu latul, simplu, la un corner bătut de Hulbăr. Apoi o dat și Zamă gol, cu șut fain de pe „16”, pentru ca meseriașul Hulbăr să-i pună și lui Onoc mingea pe cap din corner, golul fiind piece of cake. Ce să facă simpaticul meu prieten Leo? Să-și bage ceva prin vestiar? Nu! Mai bine și-a băgat ceva în echipă și-o făcut trei schimbări. Care au contat oarecum, da sincer și Beliu nu s-a mai agitat să caute golul cu patimă. Și-uite așa, Zăbraniul și-a pus și ea un „1” pe tabelă, grație lui Goia, care a finalizat un contraatac. Și ca să aibă motiv de bucurie că au produs ceva și-n actul secund, belenii au făcut 5-1, prin Cotoc, lăsat singur cu portarul de alt coleg meseriaș, Mâneran. CS Beliu a așteptat și avea nevoie de un așa succes, iar Costel Filipaș, antrenorul, a recunoscut însă că Nu prea am jucat ce-am lucrat la antrenamente, însă nu pot să nu fiu mulțumit cu scorul 5-1. Mai trebuie omogenitate, mai trebuie multe lucruri”. Ok, rezolvă cem ai trăbă, Costel! Și Leo Pința, antrenor la Victoria Zăbrani,  va avea ceva de rezolvat pentru etapa viitoare și o și zis ce:Sută la sută în jocul următor vor apărea schimbări, indiferent de rezultat pentru că trebuie să încercăm și altceva”. Încercați Leo să…câștigați. Baftă și vouă!


Beliu (antrenor Costel Filipaș): Mitrea – Bogdan, Rusu (59 P. Cotoc), Călăceanu, Hulbăr – D. Onoc, Purtan – Zamă (54 Popovici), Cohan (59 Jurcă), Mâneran – Mașniță.

Zăbrani(antrenor Leo Pința): Brutyo – Fărău (46 Costea), Hodan, Vizitiu, Turc – Godoci, C. Gîlcă  (76 Păulescu) – Cleuță, Maxim (46 Varga), Zubașcu (68 Țuța) – Dancă (46 Goia).


N-au traversat județul degeaba

Mda, Național Sebiș nu prea mai poate duce cadența în „serie D de Arad”. Sunt mulți copii în echipă, trebuie răbdare să crească, atât se poate pe moment la trupa de pe Crișul Alb. Știind probabil ce anvergură au gazdele, cei de la Victoria Nădlac s-au mobilizat și au obținut o victorie bună, acolo, pentru un loc 10-11, fără griji. Oaspeții au condus prin golul lui dancă din minutul 7, iar Sebișul a egalat în minutul 20, Vențel fiind marcator. Dancă a mai dat unul până la pauză, apoi, doar spre final, Coriteac a liniștit final de joc, marcând pentru un 1-3.    

sebis nadlac


Sebiș (antrenor Marin Balint): Drăgoi (Creța) – Marta, Vențel, Faur, G. Onoc – Feieș (Indreica), Alb (Cherchejianu) – Hadăr, Dragoș (R. Florea), Buia (Lingurar) – Muntean.

Nădlac (antrenor Cornel Nădăban): Cigherean – Sturz, Taloș, A. Kocsis, I.P. Beracko – Mazuch, Coriteac – D. Dancă, Chepețan, Goldiș(Nemeș) – Bogoș (Popovici).       


 N-a mai fost cazul de o supriză

Voința Macea n-a mai reușit să dea (multe) bătăi de cap celor de la Unirea Sântana, așa cum o făcuseră în tur, pe „îngustul” de la Caporal Alexa. A lucrat Ruben Pâncotan echipa, dar cu Știli Abrudean nu-ți prea merge, că-i versat în breaslă. Eu îmi și închipui jocul. Și voi, cei ce-l știți pe Știli și echipele sale. Pragmatism, tactică respectată la sânge, concentrare la joc. Bine după cât posedă în lot, adică așa, „calaligapatru”. Olteanu, Burlă și Stanciu au fost cei ce au pecetluit scorul final de 0-3, iar Macea n-a dat și ea – probabil – că văd că nu la-a vut pe Băd în echipă, pe locul lui fiind un alt fost divizionar A, Răzvan Fritea. Da nu-i bai Ruben, că mai aveți voi clienții voștri pentru puncte.    

macea santana


Macea (antrenor Ruben Pâncotan): Stănilă – Edu, Ardelean, Cati, Busuioc – Kiss, Trif – Șiclovan, Lakatos(Morar), Veliciu(Marița) – R. Fritea(Cătuneanu).

Sântana (antrenor Adrian Abrudean): Mureșan – Ali Tolmbaye, Burlă, Nistor, Marc (Savin) – Ursoi (Bortiș), Copil – Simion, Olteanu (Kozma), Filimon – Stanciu (Politic). 


CLASAMENTUL LA ZI

clasament etapa 19


 

Categorie: Sport
Etichete: Călin Dehelean, Costel Filipaș, Cristian Sculici, Jany Ruska, Leo Pința, LIGA 4 ARAD, Lucian Ciba, Norbert Jozsa, vasile rad
Distribuie:
Articolul anterior
[RECENZIE] Psihologul poet
Articolul următor
O terasă a unei societăți comerciale din „Grădiște” a luat foc de la un scurtcircuit electric

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie