LIGA 3, seria 8 | O ETAPĂ CU MULTE GOLURI

socodor bihor scaled
Distribuie:

Rezultatele etapei a 14-a

Phoenix Buziaş – Gloria Lunca Teuz Cermei 1-1
Grancea 76 – Piț 90+5/penalty


CS Socodor – FC Bihor 1-4
Țoca 17 – Moga 5, Sg. Jurj 10, 38, 53


SSU Politehnica Timișoara – Avântul Periam 5-2
Haloș 12, Marincu 19, D. Popa 30, Curescu 45, D. Roșu 61 – Baranyi 50, Oancia 83


Şoimii Lipova – ACB Ineu 3-2
Brad 27, Dinu 74, 81 – Șerban 60, Toure 86


CSC Peciu Nou – Progresul Pecica 1-2
Giuricici 78 – Borcea 20, Aldan 71


Etapa viitoare -ultima din 2023 – (1-2 decembrie): Peciu Nou – Socodor, Ineu – Poli, Periam – FC Bihor, Pecica – Buziaș, Cermei – Lipova.


Când ,,sămădăii” (în)cântă iar!
Phoenix Buziaş – Gloria Lunca Teuz Cermei: 1-1

Toate divzionarele terțe din județul Arad îmi sunt dragi, dar sezonul acesta am ceva în plus – să zic așa – pentru Gloria Lunca Teuz Cermei. Pentru că e o grupare care se luptă să existe, să joace fotbal, să mențină pasiunea în zona „sămădăilor”, dar și pentru că aici s-au format sau consacrat fotbaliști. Știu ce eforturi fac Petrică Bulza – să finațeze – și Radu Popa – să antreneze – o echipă mică, așa că orice rezultat pozitiv mă bucură. Sâmbătă, Cermeiul s-a întors neînvinsă de la Carani, locul unde Phoenix Buziaș joacă acasă. Nu-i ușor să scoți puncte acolo, dar Cermeiul s-a descurcat bine și o putea face chiar mai bine, pentru că Radu Popa a precizat că „la  0-0 am avut trei ocazii prin Bunea, care a ajuns singur cu portarul de fiecare dată, iar la 1-0 a ratat Țurcanu din nou singur cu Lăpădat”.

Buziașul a condus cu 1-0, gol marcat de Grancea în minutul 76, cu un șut din zece metri pe colțul scurt, dar așa cum a subliniat Radu Popa, „băieții au crezut până în ultimul moment că putem scoate ceva din această deplasare” și au
scos. În al cincilea minut de prelungiri! Botaș a fost faultat în careu de Lică, iar Piț a marcat din penalty! Și „sămădăii” au cântat iar la vestiar, după ce s-au dezechipat prea mult în liniște în acest sezon.

Buziaș (antrenor Cosmin Petruescu): Lăpădat – Mada, Horcea (72 Mitre), Nicolescu, Pamfile – Grancea, Sturzu (72 Românu), Ferțu, Chistrugă (72 Lică) – Bădăuță, Pădurariu.

Cermei (antrenor Radu Popa): Rădulescu – Ssemakula, Siminiceanu, Siminic –  Șiel, D. Lazăr, Vasilcin (83 Țurcanu), Hațegan, Hrîncescu (83 Botaș) – Piț, Bunea (64 Ghiurițan).


Nu te poți pune cu bogătanii
CS Socodor – FC Bihor: 1-4

Deși criza de puncte e mare, la Socodor n-a fost așa mare dezamăgire că gazdele iar au „înfrânt”. Că ai jucat cu FC Bihor, lider dintr-un oraș cu istorie în fotbal și cu altă anvergură financiară. Concludent e ce a spus despre acest duel, Tibi Darazs, antrenorul grupării din CS Socodor:„Ne-au luat pe viteză și greu ne-am dezmeticit. Fiind o echipă mică, nu primim acel 5%, ba mai mult ni se ia 10-15%. Ei sunt foarte motivați, cred că au prime de meci cât avem noi salariile pe lună”. Clar, nu? Și atunci cum să te bați cu FC Bihor? Oaspeții au fost însă și aroganți, Florin Farcaș, antrenorul lor, spunând: „terenul greu ne-a pus probleme, dar, pe lângă goluri, am mai avut și ocazii mari și multe situații din care putea să iasă ceva. Mă bucur că am terminat meciul fără accidentări, este important și acest lucru pe lângă rezultat”.  De parcă la Oradea gazonul lor este de „șampion lig”!

Ei bine, pe gazonul ăsta, Socodorul a luat gol în minutul 5, când Sg, Jurj a tras de pe 16 metri, Mucha a respins în față, iar Moga, pe fază, a marcat din zece metri. Și oaspeții au majorat apoi scorul, peste doar cinci minute. Marcator, Sergiu Jurj, care l-a dat și pe cele de 1-3 și 1-4. Dar „unule” gazdelor a venit în minutul 17, când s-a făcut 1-2, Țoca marcând spectaculos cu un vole sub transversală. Și asta a fost povestea meciului. Socodorul mai are un meci anul ăsta, la Peciu Nou. Baftă, Tibi!

Socodor (antrenor Tiberiu Darazs): Mucha – Clej (65 Caia), Gherheș, Țoca, C. Covaci (46 D. Covaci) – Şerengău, Turcuș – Ciornei, Mintaș (46 Pirtea), Lezeu (77 Călău) – Câmpan.

FC Bihor (antrenor Florin Farcaș): Pînzariu – C. Jurj, Bactăr (46 Ioviță), Farcaș, Stoian – Calugher (64 Cherman), Vasile  – Ban, Moga, Chitaș (84 Sorian) – Sg. Jurj.

socodor bihor 1


Aproape totul pentru Poli
SSU Politehnica Timișoara – Avântul Periam: 5-2

Poli Timișoara n-a fost impresionată de subțirimea adversarului, chiar dacă Avântul Periam e din același județ. Și pe „Electrica” le-au dat cinci! Cadou pentru suporterii efervescenți care au cîntat tot sezonul, indifferent pe ce stadion din liga trei. Pentru Poli a deschis socrul arădeanul Haloș, cu șut din afara careului, iar Marincu a făcut 2-0 în minutul 19, după o minge recuperată din picioarele unu adversar. După jumătate de oră din meci, a marcat și David Popa, tot arădean, știți voi, cu un lob frumos, iar la pauză a fost 4-0, cu gol marcat de Curescu – șut pe colțul lung tot di afara careului – chiar în minutul 45. Periamul a marcat și eu imediat după pauză, prin Oancia, oaspeții bucurându-se încă o data – dacă la 2-5 e bucurie – la golul reușit de Baranyi în minutul 83. Poli făcuse 5-1 în minutul 61, cu golul lui David Roșu, cu capul, la un corner, Poli revenid pe locul doi, dar la egalitate de puncte cu ai noștri, de la Progresul Pecica.

Poli (antrenor Paul Codrea): Murariu – Haloş, Bocşan (78 Tătaru), D. Roşu, R. Ciurel – Olariu, Pureca (68 Rotariu), Prună (78 D. Ciurel) – Marincu, D. Popa (82 Oprea), Curescu (68 Paşcalău).

Periam (antrenor Răzvan Leucă): Gârlea – Baeram (46 Spulber), Mureşan, Popescu, Bot(46 Ştefanciuc) – Viaşu (80 Toma), Mânecan (46 Budur), Oancia, Gaşpar (89 Praţa), Mager – Baranyi.


C-așa-i în fotbal!
Șoimii Lipova – ACB Ineu: 3-2

ACB Ineu a marcat iar de două ori în depasare, dar – normal deja – a pierdut. Că nici Șoimii Lipova nu mai este echipa care nu-și făcea griji indiferent de adversarul din serie, asta e de dezbătut mai pe larg, în vacanța de iarnă care va veni după etapa viitoare. În meciul direct se sâmbătă, Lipova a avut 1-0 aproape din finalul primei jumătăți de oră a partidei, grație golului marcat de Nicholas Brad, la o pasă dată de Michel Vlad în fața careului mic. În repriza secundă, chiar după o oră de joc, Ineul a restabilit egalitatea, la un corner executat de Călin, cu balon reluat cu capul în poartă, de către Șerban. Gazdele au ripostat și-au întețit atacurile și s-au desprins la 3-1, cu goluri marcate de Dinu, primul cu cu capul, la o greșeală a lui Merșca și al doilea cu un șut în vinclu de la 25 de metri! Lipovanii au respirat pe final, fiind astfel taxați de „ineuanul” Mouhamed Toure, care a marcat cu capul la centrarea „consăteanului” său, Bekono.

Lipova a obținut – nu fără emoții – cele trei puncte, care ar trebui să dea liniște lotului, indiferent ce schimbări vor fi în iarnă. Cristian Todea, antrenorul Șoimilor a recunoscut la final că „Am tremurat puțin și azi, ținând cont și de antecedentele noastre, în special cele de la Periam, dar, una peste alta, victoria noastră este meritată”, în vreme ce
Cristian Sculici, omologul de pe banca Ineului, a precizat: „Ratăm ocazii clare și luăm goluri pe greșeli incredibile. Când nu te concentrezi la ce ai de făcut și tratezi lucrurile cu superficialitate e greu să speri la ceva”. Grea viață au unele combatante arădene din această serie. Dar așa-i în fotbal!

Lipova (antrenor Cristian Todea): Buta – Candreanu, Bain, Puta, Vlad – Brad (89 Chelea), Said, D. Salka, Bulboacă (89 Obinna) – Dinu, Ciubăncan.

Ineu (antrenor Cristian Sculici): Merșca – Voștinar, Clipotă, Șerban, Bekono – Buza (62 Nica) – Călin, Ndoye (46 Zdrențan), Susan, Udrescu (62 Kone) – Toure.


Și-au luat locul pe podium în meci direct
CSC Peciu Nou – Progresul Pecica: 1-2

Progresul Pecica a vrut locul trei, s-a dus la CSC Peciu Nou, a bătut și l-a luat. Chiar adversarului, simplu! Dealtfel, timișenii pierduseră ultima dată în campionat tocmai la Pecica. Dar și Pecica o ținea în victorii de patru etape, așa că acum, băieții lui „Stupi” și „Bozi” au ajuns la cinci. Sorin Gheju, antrenorul echipei din Peciu Nou a spus supărat că „am pierdut total nemeritat după aspectul jocului. Ei au avut două ocazii și au dat două goluri, noi am avut o sumedenie de ocazii și am reușit să marcăm un singur gol”. Asta e, Sorine. Ai fost atacant, știi ce important e să marchezi. Dar și Pecica are pe bancă antrenori dibaci, iar Dan Stupar, unul din ei, a dezvăluit că „fiind un teren mai mic, spaţiile se micşorează și atunci soluțiile pentru a juca înainte sunt mult mai puține. Finalul de partidă a fost destul de tensionat”.

Trebuie precizat și cum a luat Pecica toate punctele la Peciu. Mai întâi Borcea a marcat în minutul 20, cu reluare din cinci metri, la un pas lung trimis de Răchită, pentru ca la 0-2, Aldan să marcheze în minutul 71, cu un șut
puternic din unghi închis, aproape de linia de fund, mingea intrând în poartă din portarul Brașoveanu. Gazdele au reintrat în joc șapte minute mai târziu, prin golul marcat de Guricici, din penalty, acordat pentru un fault Toma Bodri la Ignea, dar Progresul a conservat avantajul și a revenit pe podium din județul Timiș. Bravo băieți!

Peciu Nou (antrenor Sorin Gheju): Brașoveanu – Rosenblum (60 Buză), Mera, Scutaru, Ureche – Gania (81 Turcaș), Ignea – Bud (60 Voroș), Dobie (60 Giuricici), Făndel – Enciu.

Pecica (antrenori Dan Stupar și Bogdan Bozian): Zamfir – M. Salka, Nasiru, Wild, Aldan – Arsene, Avalumun (62 T. Bodri) – Adamcsik (62 Bălașa), L. Bodri (85 Moraru), Răchită – Borcea (87 Bozian).

peciu nou pecica


CLASAMENTUL LA ZI

clasament l3

(conform frfotbal.ro)


 

Categorie: Sport
Etichete: liga 3
Distribuie:
Articolul anterior
Un bărbat de 44 de ani s-a ales cu dosar penal pentru braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor
Articolul următor
[Profile în câteva linii] IONEL BULBUC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta u craiova large

O partitură prea dezacordată în Bănie

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA – UTA 4-2 (1-1) 20.07.2024, ora: 19,00, stadion: „Ion Oblemenco”, temperatura: 34°C, spectatori: 7763. Au marcat: Zajkov (35), Paradela (58), Baiaram (74), Mitriță (90+3) – Imoh (45),…