LIGA 3, seria 9 | Rezultatele etapei a 11-a
Lotus Băile Felix – CSC Peciu Nou 0-0
Timișul Șag – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 1-1
Zaluschi 82/penalty – Velcotă 80
Gloria Lunca Teuz Cermei – Avântul Periam 2-1
Dinu 41, Ad. Pașca 78 – Gașpar 68
Progresul Pecica – Politehnica Timișoara 1-0
Andrei Haloș 13
Minerul Lupeni – Viitorul Arad 0-0
Etapa viitoare (15-16 noiembrie, ora 14): Periam – Șag, Ghiroda – Lupeni, Viitorul – Pecica, Poli – Lotus, Peciu Nou – Cermei.
Clasament:
Aerul din băi nu face întotdeauna bine | Lotus Băile Felix – CSC Peciu Nou 0-0
Instalată comod în fotoliul de lider, CSC Peciu Nou s-a dus în weekend la băi, da nu pentru o cură termală ci pentru una de fotbal. Meciul nu era ușor pentru că și bihorenii de la Lotus Băile Felix au o echipă bună, au ambiții de play-off și poate chiar mai mult, că pofta vine mâncând.
În teren, oaspeții au fost mai fâșneți din start, numa că Enciu a tras în bară din zece metri, singur cu portarul Cosma. Da faza a continuat și mai rău, că mingea i-a revenit, dar din tri metri, cu poarta goală, a ratat! Normal! Ușor poate oricine! Tot Enciu a mai avut un șut pe poartă de data asta, dar Cosma a respins, fiind de seemnalat și faza creată de gazde, când, la o lovitură liberă executată de Ciurcui, Oltean i-a așezat mingea lui Sala, pe șase metri, dar „capul” n-a fost pe cadrul porții.
Și după pauză s-a văzut că liderul n-a venit în excursie la Sânmartin, da nu’ș cu ce i-a deranjat aerul din băi pe timișeni, că Făndel a ratat singur cu portarul Cosma. Ăștia de la Lotus n-or putut mai mult, ăilalți din Peciu n-au fost „reglați” (nu „regulați”) și uite așa s-a terminat „nimic la nimic”. Știți din fluxul de știri c-a fost și o problemă cu o accidentare a lui Tămaș de la Lotus. Băiatul ăsta a căzut nasol și s-a lovit cu capul de șoldul lui Mera, acuzând dureri la coloana cervicală. A fost nevoie apoi de transportul lui la Spitalul Județean pentru investigații suplimentare, unde a fost diagnosticat cu traumatism vertebro medular cervical și a fost externat la cerere, fiind purtător pentru o perioadă a unui guler cervical. Sănătate maximă, copile!
Lotus (antrenor Cosmin Bodea): Cosma – Urbanowski, Paublusztig (46 Ghiță), Oltean, Popa – Sala, Gheban (46 Tămaș, 83 Blăgea – Negru (53 Bere), Ciurcui, Chindlea – Duma (61 Știubea).
Peciu Nou (antrenor ): Lăpădat – Bobocea (65 Macovei), Mera, Nicolescu, Ureche – Bud (65 Pamfile), Ignea, Ciubotariu, Făndel – Mura (55 Velici), Enciu (83 Giuricici).
O remiză acceptată în final de ambele tabere | Timișul Șag – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 1-1 (0-0)
De când a venit pe banca tehnică a celor de la Timișul Șag, echipa începe să se lege. Că material, are, ohooo! Ai lui domn profesor Cipri Urican au avut o trupă tare în față – CSC Ghiroda și Giarmata Vii – care posedă la rândul ei un antrenor cu ștaif, Sorin Bălu.
Ca scor final, a ieșit un 1-1 și vă povestesc cum. Ghiroda a deschis scorul în minutul 80. La o lovitură liberă lateral stânga, Mancaș a centrat pe șase metri, fundașii Șagului au respins, dar Velcotă a oprit mingea cu stângul la 15 metri și tot cu același picior a plasat-o din vole, lângă bara din stânga portarului. Dar oaspeții au stat în avantaj doar două minute pe arena „Comunal” din Șag. Pentru că în minutul 82, Făgărășanu a fost faultat în careu, iar centralul Tudorel Jurcă, de-al nost din Arad, a dat penalty. Iar Zaluschi l-a valorificat. În finalul partidei și Ghiroda a pretins un penalty, dar „centralul” Jurcă n-a fost de aceeași părere, așa că duelul dintre cele două grupări timișene s-ancheiat egal. Unul despre care Sorin Bălu, antrenor la Ghiroda a zis că „În opinia mea e un scor corect şi îmi felicit băieţii, chiar ambele echipe, care s-au ridicat prin jocul prestat peste acest nivel. Cei de la Şag ar merita mult mai sus, în faţă, pe locurile fruntaşe”, iar Ciprian Palade, „secund” la Timişul Şag a adăugat că „Am întâlnit o echipă foarte bună, care luptă pentru play-off. În ultimele jocuri noi am avut şi ghinion, chiar dacă am jucat bine. Dar suntem mulţumiţi că am smuls un egal! Dacă eram mai atenţi, puteam face o surpriză…”
Şag (antrenor Ciprian Urican): Mereu – Făgărăşanu (88 Şiel), Podină, Moţiu, Zaharia – Briciu, Zaluschi – Viaşu (70 Ivanovici), Popa (88 Drăghici), Munteanu – Mediop (55 Românu).
Ghiroda (antrenor Sorin Bălu): Flonta – Butnăraşu, Datcu (73 Miclău) Fridrich, Mancaş – Velcotă, Jichici (60 Popovici) – Precup, Ilie (25 Coroiu), Trip (73 Stupu) – Pop.
Când „sămădăii” sunt turați la maxim | Gloria Lunca Teuz Cermei – Avântul Periam 2-1 (1-0)
Na, așa îmi place! Bateți la colegele din serie pe rupte. Vedeți că se poate? Ah, pardon, cu băieții de la Gloria Lunca Teuz Cermei vorbesc. Că așa cum mi-a promis Adi Rusu, echipa se va lua de guler cu orice trupă ce le calcă gazonul din Cermei. Acu, adversar a fost Avântul Periam. Trupă cu puncte puține, dar bună, că știți voi că timișenii ăștia au necăjit de multe ori grupările arădene. Hai c-aștept să vă aprindeți o țigară, să vă puneți o cafea și-acum vă zic că eu n-am scris de mult o cronică în care să descriu atâtea șuturi la poartă câte au tras „sămădăii”. Și dacă tot tragi la poartă, dai și gol. De fapt Cermeiul a dat două, suficiente pentru trei puncte. Primul, în minutul 41, prin Dinu, sub bara transversală, din 22 metri, iar al doilea după pauză, în minutul 78, prin Adelin Pașca, cu capul pe colțul lung, din centrarea lui Sevici. Periamul egalase în minutul 68 prin Gașpar, la o neatenție în defensive gazdelor. Care au avut meritul că nu s-au descurajat în acel moment și-au văzut de treabă și au câștigat meritat. Că au tras și două șuturi în bară, prin Sevici și Piț, lucru reușit și de Oancia de la adversari.
„Am avut multe situații, dar și ocazii mari. După ce am fost egalați, nu am avut emoții…și cumva i-am pregătit pentru momentul egalării. Așa că echipa nu a acuzat nici un șoc și imediat a avut reacție cu al doilea gol, după o fază fixă”, a explicat Norbert Polgar, antrenor care a venit din etapa 7-a pe banca celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei. Cu 12 puncte, viața începe să fie faină, da hai, continuați, că se poate!
Cermei (antrenor Norbert Polgar): Rusu – Sevici, Pașca, Vasiu, Joldea – Iosu, Piț – Dinu (90 Mitu), Filimon (90+2 Novac), Siminic – Mercioiu.
Periam (antrenor Răzvan Leucă): Antonescu – Baeram, Mureșan, Cristea, Filip (58 Oancia) – Dobricean, Stefanciuc – Giurici (83 Smalbergher), Trandu, Gașpar – Baranyi.
Țărani, nețărani, dar v-au bătut! | Progresul Pecica – Politehnica Timișoara 1-0 (1-0)
Aici încep cu tonul la cântec, doi-trei-și: „Până la Pecica, cu Poli până la Pecica!”. Că-i un hit ce le plăcea maxim ultrașilor arădeni încă din vremea lui Bocioacă și Luca Alecu. Bun, bun, a venit Politehnica Timișoara să joace acasă la Progresul Pecica, da cum să fie optimiști Stupi și Bozi, când au avut lotul decimat? Că n-au fost apți Iurasciuc, Aldan, Borcea, Șimăndan și Bozian, asta e. Ne descurcăm! Dar bai că și-n timpul meciului au mai „căzut” în luptă Suslak, Olăroiu și M. Salka. Bine-i pentru Pecica că a dat gol, încă din minutuo 13, cu noroc deci, la o acțiune cu Olăroiu la centrare din stânga și Haloș autor de vole pe respingere, din 17 metri, în stânga lui Enășescu, rămas spectator. Și-apoi dăi și luptă, apără-te Pecica, stai la pândă că poate le mai dăm una, și era să se-ntâmple lucrul ăsta. Cât despre Poli, copii cu talent, unii cu fumuri chiar, mdeh, se cred vre-un Mansour sau Gigel Bucur. Da au încă de dat centrări până devin fotbaliști.
Dealtfel, Dan Stupar, om moderat, cu discernământ, fost jucător și antrenor la Poli, a trebuit să-și arate latura de băiat de cartier, pentru a-i răspunde unuia pe nume Radu Ciurel ce îmbracă tricoul lui Poli Timișoara. Bine, asta l-a costat pe Stupi un cartonaș gelben. Dar experimentatul antrenor al celor din Pecica a văzut și cartonașul roșu după joc, din cauză că a reacționat în urma unor acuze verbale ale unor indivizi din echipă, sau anturajul lui Poli, care i-au făcut pe arădeni „țărani” și d-astea.
Vă comunic și eu ce a spus Dan Stupar legat de acest incident: „Noi respectăm Poli Timișoara și eu respect foarte mult acest club, e prima victorie a noastră în fața lor, dar în timpul meciului fiecare ne dorim să câștigăm și sunt tensiuni. Dar după meci i-am felicitat, dar acum, în timp ce jucătorii mei se bucurau, au început cu jgniri, cu țăranilor, chestii din astea care nu sunt la locul lor. Și atunci te deranjează. Eu zic că trebuie să ne respectăm reciproc, în teren încercăm fiecare să obținem maximum, dar când s-a fluierat finalul jocului, cred că trebuie să ne respectăm. Și atunci ne-am simțit puțin deranjați. Să vii la noi acasă, într-adevăr nu suntem noi Poli Timișoara, dar dacă noi îi respectăm, vrem să fim respectați”.
În rest alte concluzii despre Pecica-Poli nu-și mai au rostul, după mine. Bine că i-ați bătut! Mă și uit încă o dată la tabelă: Progresul-Politehnica 1-0!
Pecica (antrenor Dan Stupar): Zamfir (54 Burtic) – Haloş, Wild, Bain, Suslak (35 D. Salka) – Arsene, M. Salka (54 Mocanu) – Călin, Răchită, Olăroiu (45+2 D. Stanciu) – Kyrychenko.
Poli (antrenor Cristian Gălan): Enăşescu – Amariei, Roşu, Vlaicu, Nagy (65, R. Ciurel) – Rotariu, Pureca (72 D. Ciurel) – Marincu (84 Avramescu), D. Popa, Erceanu (65 Boariu) – Istratie.
Un punct e mai bun decât nimic | Minerul Lupeni – Viitorul Arad 0-0
Când nu poți bate o echipă, n-ai ce face. Te duci la vestiar, bei apă și-ți faci planuri că bați pe alții. Minerul Lupeni tot joacă din vară cu Viitorul Arad. A fost barajul de promovare prima dată, cu o victorie în Vale a arădenilor. Care au promovat sportiv. Da și minerii au ajuns lângă Viitorul, pe ușa din dos, c-așa-i în ferefe. Dacă mere, mere. Apoi a fost egal în tur la Arad, a fost egal și-n weekendul ăsta, la Lupeni. Minerul vroia, că a scos puncte prin care au urcay în ,,top patru”. Și atunci ai pretenții. Au încercat gazdele ceva, timid, prin Bedea, Eshun și Baidoo, dar Gârlea sau ținta greșită s-au opus golului căutat de gazde. O șarjă timidă a avut și Viitorul prin Gavrilă, cu Bădăuță întârziat la minge în fața portarului Raț.
Și-n repriza secundă Lupeniul a insistat mai mult, dar Petea, Eshun în două rânduri și Doboș, nu l-au putut învinge pe Gârlea. Și uite c-a ieșit un nou 0-0. Comentat astfel de Dan Voicu, cel ce pregătește în realitate Minerul Lupeni, că pe foaie e unul Aurel Moldoveanu (nu-i manelist!): „Din păcate nu am marcat și îmi pare rău pentru această galerie minunată și spectatorii care au fost la stadion că nu am reușit să învingem pentru ei. Egalurile de ieri, cu cel de azi…și suntem tot acolo”. Pe bancă la Viitorul a stat Cristian Sculici, venit în club din vară, cu probleme de coordonare a juniorilor. Dar Gio Catanzariti l-a trimis să vadă și de ăi de la prima echipă, care „nu s-a simțit bine” în meciurile de pe teren propriu. La Lupeni nu i-a fost alături Flavius Pavel, antrenorul „titular”, care a lipsit dealtfel toată săptămâna trecută din motive personale. Sculici a spus după meci că „Ne-am fi dorit mai mult, dar – până la urmă – nu știu dacă și meritam mai mult. Iar un punct e mai bun decât nimic”. Hai să vedem Cristi, câte-s bune etapa viitoare, când pe „Banatul” vine Pecica. Ne vedem la derby, ok, băieți?
Lupeni (antrenor Aurel Moldoveanu): Raţ – Toma, Dulap, Vlad, Doboș – Bedea, Marinca, Petea, Eshun – Jeler (57 Mândreci), Baidoo.
Viitorul (antrenor Cristian Sculici): Gârlea – Stoianovici, Stoia, Gomboș, Pantea – Lazăr, Hațegan (87 Al. Catanzariti) – Blickling (90+4 Dolga), Gavrilă, Sas – Bădăuță.