Rezultatele etapei a 10-a
Avântul Periam – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 0-1
- Mancaș 85
Viitorul Arad – CS Timişul Şag 0-1
- Zaluschi 42/penalty
CSC Peciu Nou – Progresul Pecica 4-1
- Enciu 21, 59, Făndel 43, Pamfile 66 – Olăroiu 72
Politehnica Timișoara – Minerul Lupeni 0-1
- Dulap 30
Gloria Lunca Teuz Cermei – Lotus Băile Felix 2-0
- Dinu 80, 88/penalty
Etapa viitoare (8-9 noiembrie): Lotus – Peciu Nou, Șag – Ghiroda, Cermei – Periam, Pecica – Poli, Lupeni – Viitorul.
Clasament:
Din nou buni samariteni pe „Banatul” | Viitorul Arad – Timişul Şag 0-1 (0-1)
Phaaai! Încep comentariul dându-mi o palmă peste frunte (știți secvența cu Pierre Richard și Mireille Darc, din „Marele blond cu un pantof negru”?). Și apoi „faccio una domanda”: Bă băieți, ce-are „Banatul” de nu puteți să bateți pe nimeni? Că din mai, pe când jucați în „județ”, n-ați mai reușit lucrul ăsta.
În tur, la primul meci disputat în eșalonul trei din istoria clubului, Viitorul Arad câștiga la Timișul Șag cu 1-0. Și victoria a fost de moral, pentru ce urma în campionat. Afară, Viitorul s-a descurcat bine, n-a pierdut decât într-un meci, dar deja „boala” de pe arena din Sânnicolau Mic e cronică. Unde băieții lui Gio nu scot odată toate cele trei puncte. Da nu-i nimic, nu mai insist pe idee, că important e obiectivul: menținerea în Liga trei. Și aici, Vezan și colegii sunt în grafic.
În disputa de vineri, cu Timișul Șag, arădenii au început binișor, cu o ocazie ratată însă de Stoia, singur la zece metri, după care oaspeții au echilibrat meciul și l-au încercat pe portarul Gârlea cu șuturi expediate de R. Popa și Zaluschi, respinse amândouă. A venit însă minutul 40, când Mediop a intrat din stânga în careu, Gomboș l-a oprit prin fault și s-a dat penalty. Iar Zaluschi l-a transformat cu siguranță, în stânga lui Gârlea.
Avantajul luat chiar înainte de pauză a „dopat” gruparea timișană la moral, băieții antrenați de Cipri Urican evoluând mai dezinvolt imediat după pauză. Cei de la Șag au avut și două atacuri tăioase în minutele 52 și 56, dar la primul, Briciu a șutat din 16 metri peste, iar la al doilea, R. Popa a plasat mingea direct în portar.
Din minutul 60 a început să atace și Viitorul. Bădăuță a finalizat slab un vole din 16 metri, experimentatul atacant șutând mai bine peste un minut, dar portarul Mereu a salvat poarta timișenilor. Nici Pantea n-a putut să-i dea gol portarului de la Șag, din marginea careului mic, cu capul, pentru ca la bomba lui Cristi Munteanu din lovitură liberă din 30 metri, mingea să ocolească poarta pe lângă vinclu. Meciul s-a încheiat cu un atac al oaspeților, la care Făgărășanu a șutat din unghi, dar Gârlea a respins.
Viitorul merita din plin un egal, dar așteptările arădenilor ce sunt aproape de echipa lui Gio Catanzariti erau o primă victorie. N-a fost să fie nici de data asta, capul sus băieți, aveți potential să bateți pe oricine din serie și știu că vă îndepliniți primul obiectiv, rămânerea pe merit în „Liga celor o sută”. La final, Flavius Pavel – antrenor la Viitorul Arad – băiat fain, care a dat goluri cu nemiluita la viața lui, a fost obiectiv în declarație, spunând că ,,Nu am fost ce trebuie astăzi… Am vrut să începem cu dreptul returul, să câștigăm – în sfârșit – acasă, să stăm mai liniștiți, dar așa, Șagul s-a apropiat la două puncte de noi. O să analizăm situația, o să discutăm cu jucătorii să vedem ce putem îmbunătăți pentru meciurile care urmează”. Baftă băieți!
Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Gârlea – Pantea (78 Al. Catanzariti), Gomboș, Cr. Munteanu, Stoia (78 Sabău) – Lazăr (46 Stoianovici), Sas – Bokse (57 Blickling), Hațegan (46 Ungureanu), Gavrilă – Bădăuță.
Șag (antrenor Ciprian Urican): Mereu – Lungu, Moțiu, Podină, Zaharia – Făgărășanu, Briciu – Viașu (81 Al. Munteanu), Zaluschi (75 Ivanovici), R. Popa (89 Siel) – Mediop (75 Românu).
Când iei cât ai luat în tot turul | CSC Peciu Nou – Progresul Pecica 4-1 (2-0)
Cum meciul tur câștigat atunci de Progresul Pecica a fost unul spectaculos, aveam așteptări ca și acum, când gruparea din județul Arad a jucat în deplasare la CSC Peciu Nou, să consemnez un meci care pe care, echilibrat, ca-ntre primele două echipe din serie. Dar de data asta, în dulelul dintre echipa cu cel mai bun atac și cea cu cea mai bună defensivă, a confirmat doar cea care marcheză mult, adică Peciu Nou.
Și vă rezum și de ce s-a ajuns la lucrul ăsta. Pentru că Pecica a ratat în minutul 3, din trei metri! Autor Olăriu, cu capul, din centrarea lui Călin. Io nu cred că reușeam lucrul ăsta, că de-acolo e mai greu să ratezi! Bara a fost nimerită apoi și de Făndel, dragul de el, la poarta pecicanilor. Care a fost ciuruită începând din minutul 21, când Ingea i-a dat pe culoar lung, lui Enciu, care a rezolvat problema, cu șut din careu pe lângă Zamfir, 1-0. Pecica a mai avut „sevă”, nu s-a lăsat, dar Kyrychenko a tras un pic lângă, din 30 metri, iar Arsene a mai scuturat o dată bara porții timișenilor, la o lovitură liberă din marginea careului mare. Bulan pe gazde, nu? La pauză, Peciu Nou a plecat cu 2-0, că defensiva pecicanilor fost din nou pusă pe picior greșit cu o pasă lungă dată de Bud de la mijlocul terenului, către Enciu, care a așezat „obiectul” cu pieptul pentru Făndel, șut și gol, 2-0.
Progresul n-a avut niciun progres după pauză și a mai luat două. Cum? Hai că știți deja! Pas lung (ce vă ziceam?) Bobocea, la care băieții puși de Stupi și Bozi să apere careul s-au oprit considerând ei că e offside, lopta a făcut poing-poing-poing (deci de trei ori poing) în careu, iar Enciu, dacă tot era p-acolo prin „16”, a trimis-o în poartă, că asta știe să facă și asta scrie la el în fișa postului, 3-0. A fost apoi și 4-0, de vină find Pamfile, care l-a învins pe Zamfir de la 20 metri. Și cum la noi, te lași pe călcâie când consideri că ai muncit destul, a fost rost și de un gol marcat de-ai noștri, de la Pecica, prin Olăroiu, după o infiltrare în careu și șut plasat.
Progresul Pecica primise patru goluri pe-ntreg turul. Acum și-a făcut „norma” din prima etapă din retur. Nu-i bai, numa’ să rămâneți aci-n top patru. Și Dan Stupar vă zice de ce a fost așa dură viața la Peciu: ,,Improvizațiile pe linia de fund, venite ca urmare a accidentărilor, nu au dat rezultate… Punctul nostru forte era apărarea, am luat două goluri în opt meciuri, acum în două partide luăm 6 goluri. Cu cadouri și greșeli de poziționare e greu să te bați la primele locuri”.
Peciu Nou (antrenor Vlad Bura): Lăpădat – Bobocea (70 Macovei), Mera (78 Hecsko), Nicolescu, Ureche –Ignea, Ciubotariu – Făndel, Bud (60 Sporin), Mura (60 Pamfile) – Enciu (70 Velici).
Pecica (antrenori Dan Stupar și Bogdan Bozian): Zamfir – Haloș, Wild (69 Bain), Suslak, Olăroiu – M. Salka (62 Răchită), D. Salka – Arsene (62 Stanciu), Călin, Șimăndan (35 Borcea) – Kyrychenko.
La cinci minute de remiză | Avântul Periam – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 0-1
N-a fost să fie nici de data asta, iar Avântul Periam a rămas cu o singură victorie în această ediție de campionat, deși în debutul lui, echipa arăta că are potențial mai mare decât o clasare în coada clasamentului. Vineri pe „Comunal”, gazdele s-au descurcat onorabil până spre final, când CSC Ghiroda și Giarmata Vii a reușit să se desprindă câștigătoare. Mancaș – căpitanul celor din Ghiroda – a fost cel care a marcat în minutul 85, spre finalul unui joc în care copiii antrenați de Răzvan Leucă reușiseră să joace de la egal la egal cu conjudețenii antrenați de Sorin Bălu, ce au avut și au alt potențial, referindu-mă la toate capitolele. Periamul cade pe ultimul loc în serie, cu șase puncte, în timp ce Ghiroda urcă pe locul secund, cel ocupat până etapa asta de Pecica. Ca spicuiri din declarații, Sorin Bălu – antrenor la Ghiroda – a fost de părere că „Am fost echipa mai omogenă, care a împins jocul în treimea lor şi în final am reuşit să fructificăm doar o ocazie din multele pe care le-am avut”, în timp ce Răzvan Leucă, antrenor la Periam a spus: „Cred cu sinceritate că azi tinerii mei jucători meritau să câştige măcar un punct”. Și-ntre trupele din Timiș sunt amibiții. Dar ca și la ale noastre din Arad, fiecare cum și cât poate.
Periam (antrenor Răzvan Leucă): Antonescu – Filip, R. Mureşan, Baeram – Ştefanciuc, Gaşpar, Trandu, Cristea, Mager (86 Clipotă) – Praţa, Baranyi (80 Mânecan)
Ghiroda (antrenor Sorin Bălu):Flonta – Coroiu (46 Iliea), Butnăraşu, Fridrich, Datcu – Precup (65 Stoi), Pop – Popovici (65 Jichici), Mancaş, Trip (86 Stupu) – Buţu (65 Velcotă).
Mai sunt și zile senine pentru „sămădăi” | Gloria Lunca Teuz Cermei – Lotus Băile Felix 2-0 (0-0)
Pe final de tur, Gloria Lunca Teuz Cermei și-a recăpătat funcțiile vitale, reușind să strângă șase puncte. Dar pentru a scăpa de emoții în play-out, băieții antrenați de Norbert Polgar erau conștienți că în retur trebuie strânse mult mai multe puncte, ca să nu facă din nou la vară cerere de loc la FRF.
În aceste condiții au abordat „sămădăii” jocul de acasă cu Lotus Băile Felix. O echipă incomodă și nu prea, dacă știi cum „s-o apuci”. Bihorenii au avut anvergură mai mare pe teren în prima repriză și au avut și ocazii. Prin Negru, cu o bară laterală, la o reluare cu capul în minutul 9 și Ciurcui, cu un șut respins de Robi Rusu. Singurul șut demn de amintit a fost expediat în contul gazdelor de Filimon, din 30 metri, aproape de bară, în minutul 43.
Dar după pauză, lucrurile au stat mai bine pentru gazde. În primul sfert de oră din actul secund, Filimon și Mercioiu puteau scoate mai mult din atacurile pe care le-au finalizat slab. Pentru ca în minutul 59, Cermeiul să rămână în zece, după eliminarea lui Pașcalău, care după un „galben” văzut în prima repriză, l-a primit și pe al doilea, „centralul” considerând că a simulat la o cădere în careul advers.
Dar „sămădăii” aveau nevoie de victorie și au obținut-o! Dinu l-a învins în minutul 80 pe portarul Barabaș cu o bombă din 25 metri, pentru 1-0. La acest scor, Robi Rusu n-a putut fi învins de bihoreanul Duma, scăpat singur cu portarul Cermeiului, pentru ca în minutul 87, Filimon să fie faultat de Oltean în careu, cermeienii primind penalty. Dinu a fost cel care a executat și l-a învins pe Barabaș, cu un șut în stânga portarului de la Lotus.
După atâta chin, ghinion și dezamăgiri, „sămădăii” au motive de bucurie, scăpând și de ultimul loc în debut de retur. Dar „trezirea” trebuie confirmată. Ok, Robi, Adi și Fili? Baftă!
Cermei (antrenor Norbert Polgar): Rusu – Sevici, Pașca, Vasiu, Siminic – Iosu (90+2 Stamorean), Piț – Mercioiu (73 Joldea), Filimon, Dinu (89 Steleac) – Pașcalău.
Lotus (antrenor Cosmin Bodea): Barabaș – Urbanowski, Ghiță, Oltean, Arsene – Sala, Gheban (73 Știubea) – Ciurcui, Chindlea, Negru (65 Duma) – Tămaș (79 Blăgea).
Minerii au bătut și la Timișoara! | Politehnica Timișoara – Minerul Lupeni 0-1 (0-1)
Ce să mai zici de fotbalul ăsta „mic” și nu numai? Minerul Lupeni a fost „promovată” de FRF din județ, fără să-și câștige barajul, au strâns – de ici (Eshun și Baidoo de la Șimian), de colo (Doboș de la CSM lugoj) – câțiva jucători ce știu cu „obiectul” și iată, sunt neînvinși în deplasare, unde nici nu au primit gol!
Mă gândeam că etapa asta, Politehnica Timișoara „le va da ceaiul”, dar nici copiii talentați – vă spun eu – n-au reușit să răpună „minerii”. Ca meci, a fost sărăcie de ocazii. Poli a încercat în minutuol 26 o pătrundere prin „tranșeele” minerilor, dar Istratie a fost blocat, iar Bedea a încercat un șut în minutul 29, pe lung, dar peste poartă. Și așa, pe „otrăvit fântâni”, Lupeniul a ajuns și la poarta gazdelor de pe „Electrica” și au marcat, cu capul, prin Dulap.
Degeaba au forțat poliștii după pauză, că atunci când ai bulan, scapi din situații delicate. Amariei a expediat două șuturi periculoase, dar n-a fost pe cadrul porții, Rotariu a nimerit poarta, dar Raț a reținut mingea, mai târziu boxând-o la șutul lui Erceanu. Raț a fost țintit și de Istratie, în acest interval minerii trecând de două ori periculos spre careul timișorenilor. Cu un corner rămas fără rezultat și un șut pe poartă a lui Baidoo, cu minge reținută de Enășescu. Minerul a avut doi eliminați în minutul 2 de prelungiri, Ciucurescu pentru două „galbene” și Creciunesc, roșu direct. Da au câștigat…
Dezamăgit de rezultat, Cristian Gălan, antrenor la Poli Timișoara, a spus printre altele că „Oaspeţii noştri au marcat la o jumătate de ocazie, nici măcar nu cred că a fost o ocazie întreagă. Am pierdut cu 1-0, e păcat pentru meciurile avute anterior pentru că am avut o creştere foarte mare în evoluţie, şi individual şi ca şi grup. Sunt tineri şi probabil fluctuaţiile astea de formă sunt datorită tinereţii. Însă trebuie să înţeleagă că trebuie să luptăm mult mai mult”. Ăsta e fotbalul. Dau o ladă de bere celor ce-i vor învinge pe (ne)promovații din Lupeni.
Poli (antrenor Cristian Gălan): Enășescu – Amariei, Vlaicu, Roșu, Nagy (83 Hus) – Rotariu, Pureca (68 Avramescu) – Marincu (46 Boariu), D. Popa (77 Grancea), Erceanu – Istratie.
Lupeni (antrenor Aurel Moldoveanu): Raț – Toma, Dulap, Vlad, Doboș – Petea, Bedea (60 Jeler) – Ciucurescu, Creciunesc, Eshun – Baidoo (82 Bănceanu).