Rezultatele etapei a 3-a
Timişul Şag – Avântul Periam 4-1
Ivanovici 48, 59, Munteanu 80, Românu 90+2 – Olteanu 21
Lotus Băile Felix – Politehnica Timișoara 2-1
Tămaș 26, Oltean 90+3 – Istratie 65
Minerul Lupeni – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 4-2
Eshun (17, 58), Toma (45+1), Abraham (68) – Fridrich (10), Jichici (43)
Progresul Pecica – Viitorul Arad 3-0
Șimăndan (29), M. Salka (37), Kyrychenko (61)
Gloria Lunca Teuz Cermei – CSC Peciu Nou 1-5
Dinu (50) – Ferțu (15), Enciu (22, 36), Bud (30), Ignea (77).
Etapa viitoare, a 4-a (20-21 septembrie, ora 17): Periam – Peciu Nou, Ghiroda – Pecica, Șag – Lupeni, Poli – Cermei, Viitorul – Lotus.
Clasament etapa 3-a
Când Mureșul se varsă în Timiș | Timișul Șag – Avântul Periam 4-1 (0-1)
Cârcotașii ar spune că a fost un meci de „doi pauză, unu final”, dar intrând în problemă, nu-i chiar așa. Ok, Avântul Periam uitase de când a mai luat bătaie și chiar eu vă spusesem în cronicile din etapele trecute, că Răzvan Leucă și-a închegat o echipă mai pe „Avânt”. În jocul din deplasare cu Timișul Șag, cei din Periam au fost în grafic la pauză. Conduceau cu 1-0, prin golul marcat de Angelo Olteanu în minutul 21. Numai că Șagul s-a strâns la pauză și veteranii din echipă – șapte peste 30 de ani – au decretat: „ce băh, om fi noi nou promovați, dar chiar ne bate toată lumea?”. Și pe Timiș a urmat „jihadul”. Petre Ivanovici – unul din băieții hârșiți în Superliga – a egalat la câteva minute după startul actului secund și tot el a făcut 2-1 în minutul 59. Gazdele s-au simțit bine pe terenul moale și ploaia căzută și au prins gustul golului. Alexandru Munteanu – și pe el îl știți din prima ligă – a marcat pentru 3-1, pentru ca-n prelungiri, Românu să mai dea unu’. Și ce fain sună patru-unu! Hai că nu-i Liga trei mult peste a patra, nu?
Șag (antrenor Sorin Vlaicu): Mereu – Moţiu, Zaharia, Lungu, Taub – Briciu, Micşa – Munteanu, Ivanovici, Drăghici – Făgărăşanu.
Periam (antrenor Răzvan Leucă): Antonescu – Baeram, Rosuş, Mureşan, Cristea – Oancia, Olteanu – Gaşpar, Trandu, Mager – Praţa
Defensiva a fost furată de peisaj | Minerul Lupeni – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 4-2 (2-2)
Și-a găsit și Minerul Lupeni adversar pe care să-l bată, acasă, în fața galeriei de partid și de stat, c-așa-i la echipele ce renasc pentru voturi. Și la Hunedoara sportul ăsta e ohooo, dezvoltat! Sincer, eu nu mă așteptat ca CSC Ghiroda și Giarmata Vii să piardă la invitații ăștia-n Liga trei. Mai ales că Fridrich marcase în minutul 11 pentru timișeni. Da și minerii au fost „vii” iar Eshun a egalat la doar șapte minute. Ghiroda și-a recuperate avantajul în minutul 43 când a marcat Jichici, dar la pauză a fost 2-2, că a marcat Toma. Io nu știu ce-au păzit fundașii lui Bălu, de-au tot luat gol la scurt timp după ce-au condus. Bai îi că ghirozanii au fost și mai apatici după pauză, fiind taxați de Eshun (min.58) și Abraham (min.68), pentru un 4-2 reconfortant pentru mineri, dar dezamăgitor pentru timișeni. Accident, Sorine (n.r. Bălu, antrenor la Ghiroda).
Lupeni (antrenor Aurel Moldovan): Raț – Toma, Creciunesc, Dulap, Doboș – Prem, Marinca, Petea, Eshun (89 Ciucurescu) – Baidoo (86 Bănceanu), Abraham.
Ghiroda (antrenor Sorin Bălu): Ciocan – Butnărașu, Stupu, Fridrich, Precup – Popovici, Stoi, Velcotă, Jichici, Mancaș – Datcu, Mancaș.
Au știut mai bine cum se face | Progresul Pecica – Viitorul Arad 3-0 (2-0)
Ei, meciul ăsta l-am așteptat cu interes. Numai că ploaia a adus în tribune doar o sută de spectatori. Progresul Pecica a avut prilejul să vadă ce poate Viitorul Arad, noua colegă de serie. Sau invers! Prima jumate de oră a fost așa, de încercare, da-n minutul 29, Pecica a deschis scorul. Aldan a tăiat-o pe banda sa (stânga), a pus minge spre centru lui Șimăndan, care l-a executat pe Popescu, 1-0. Și dacă tot a luat primul gol în eșalonul trei, Viitorul l-a luat peste opt minute și pe-al doilea. Gazdele tot pe stânga au lucrat – cu Aldan și Suslak la un-doi – lopta a ajuns la M. Salka, șut cu stângul (normal!), din prima și goool! În dreapta (în sfârșit) a lui Popescu. Ai lui Gio au trecut pe lângă gol înainte de pauză, când Bădăuță a dat-o-n transversală, dar după pauză, mai hotărâți au fost tot pecicanii. Care au marcat și golul de 3-0 – scor final – prin Kyrychenko, cap din șase metri la așezarea lui Șimăndan. „Băieții sunt dezamăgiți, dar voi avea o discuție cu ei, trebuie să trecem peste”, a comentat înfrângerea Flavius Pavel, antrenor la Viitorul Arad. Când bați cu 3-0 și urci pe primul loc, dai mai lejer declarații. Dan Stupar, antrenor la Progresul Pecica a fost moderat după acest succes, spunând printre altele că „am obținut o victorie meritată, muncită, cu o echipă bună din serie, cu jucători experimentați dar și tineri de perspectivă, care pun probleme în teren. Ofensiv și defensiv am jucat bine, nu am permis adversarului să-și creeze multe ocazii”. Bravo Pecica, baftă Viitorul!
Pecica (antrenori Dan Stupar și Bogdan Bozian): Zamfir – Haloș, Iurasciuc, Wild, Aldan – M. Salka, Suslak (62 D. Salka) – Borcea, Călin (55 Olăroiu), Șimăndan (62 Arsene) – Kyrychenko (85 Răchită).
Viitorul (antrenor Flavius Pavel): D. Popescu – Stoianovici, Sabău, Lazăr (52 Vezan), Pantea – T. Bodri (76 Thiam), Hațegan (60 Ungureanu) – Blickling, Gavrilă (76 Stoia), Miculaiciuc (46 Sas) – Bădăuță.
Las că creștem noi mari | Lotus Băile Felix – Politehnica Timișoara 2-1 (1-0)
Ăștia de la Lotus Băile Felix au obținut o victorie utilă pentru linia de clasament, așa în față cum e el încă. Da știți vorba aia, că „bihorenii-s oltenii Ardealului” și le place să conducă. Și în plus au bătut pe Politehnica Timișoara, nu pe Oșorhei… A plouat una-ntr-una pe Arena Comunală din Sânmartin. Gazdele au încercat poarta adversă prin Duma și Arsene, dar n-a fost să fie. Și la poarta bihorenilor a fost ceva deranj când șutul lui Marincu a fost respins de sub transversală da portarul Barabaș. Soluția de gol a găsit-o Raul Tamaș în minutul 26, când a marcat din centrul careului, în dreapta portarului Moșoarcă, 1-0.
Ceva atacuri au mai avut gazdele și cum a-nceput repriza secundă, dar treptat, Poli a dus jocul spre careul gazdelor, iar în minutul 66 timișorenii au egalat prin Istratie, „cap” în stânga lui Barabaș la centrarea lui Miclăuș. Bihorenii au avut pe final o „armă secretă”, pe nume Blăgea, care în prelungiri, a centrat pe bara a doua, de unde Sergiu Oltean a plasat mingea cu capul în poartă, 2-1. Dar în secundele rămase, ambele echipe au irosit câte o ocazie mare. Mai întâi șutul polistului Grancea a fost parat de Barabaș de la colțul scurt, pentru ca la contraatac, Blăgea să rateze singur cu celălalti portar, Moșoarcă. Eu, dar și cei ce au văzut Poli, vă zic că e o echipă cu potential. Și dacă prind încredere, pruncii antrenați de Cristi Gălan pot bate pe oricine din serie. Dar după acest joc, antrenorul timișorenilor s-a limitat să spună că „Sunt greşeli pe care le facem regulat şi încă nu învăţăm din treaba asta”. Nasol a că Raul Ciurel, fundașul lui Poli, a ieșit în minutul 75 cu glezna „cât casa”, suferind o entorsă severă.
Lotus (antrenor Cosmin Bodea): Barabaș – Sala, Ghiță, Oltean, Arsene – Negru (90+5 Urbanowski), Gheban (74 Paublusztig), Ciurcui, Chindlea – Tămaș (90+5 Bere), Duma (78 Blăgea).
Poli (antrenor Cristian Gălan): Mosoarcă – Miclăuş, Vlaicu, R. Ciurel (75 Amariei), Nagy – Rotariu (90+2 Grancea), Pureca, D. Popa – Marincu (81 Avramescu), Istratie (81 Prună), D. Ciurel.
Când va fi ziua „sămădăilor”? | Gloria Lunca Teuz Cermei – CSC Peciu Nou 1-5 (0-4)
Eu nu mai știu ce să zic de Gloria Lunca Teuz Cermei. Ok, au jucat afară primele două etape și n-au scos punct. Înțeleg că la primul joc acasă ai avut adversar tare, dar 1-5 e cam mult! Și cum afară a fost vreme de …numărat bani, „sămădăii” au numărat goluri. De fapt hai să numărăm împreună: 0-1, minutul 15, Făndel centrează, dragul de el, iar Ferțu bagă un vole din 25 metri în stânga lui Robi Rusu. 0-2, minutul 22, marchează Enciu, din careu, plasat, lângă bară în stânga lui Rusu. 0-3, minutul 30, Bud-Bud-Bud, cursă+dribling la Mitre+dribling la Tomuț, șut și gol din 12 metri, pe scurt. Pauză puțin, că are Cermeiul penalty! Pamfile l-a luat cu coasa pe Sevici, numai că Filimon dă mingea peste poartă, spre Șomoșcheș… Ok, continuăm număratul: 0-4, minutul 36, bombă Ferțu din 25 metri, Rusu e pe fază, respinge, dar pe traiectorie e Enciu care o dă în poartă. Și pauză, că ajunge! Măcar în repriza secundă, Cermeiul a făcut egal. Dinu a „deschis” scorul cu un șut din 18 metri în stânga portarului, oaspeții au revenit în atac, Enciu a dat-o-n transversală, a mai dat și Făndel o bară (dă el și o bere), pentru ca în mintuol 77, Alin Ignea să „egaleze”, în vinclul din stânga lui Robi Rusu, să se-nvețe copilul să ia și d’astea! Dar bravo lui că a scos câteva pe final, când scorul putea lua proporții de handbal. Ce să mai zică Radu Popa – antrenor la Cermei – după 1-5? Că „E un moment dificil, după trei meciuri fără punct luat. Trebuie să analizăm să vedem unde am greșit, este adevărat că am schimbat complet lotul, dar cred că ne lipsește atitudinea… De luni o luăm de la capăt, urmează o deplasare la Poli, poate vine și ziua noastră”. Ok, Radu, pentru etapa viitoare vă rezerv titlul „A fost ziua sămădăilor!”.
Cermei (antrenor Radu Popa): Rusu – Joldea (46 Novac), Pașca, Vasiu, Tomuț – Iosu (46 Pașcalău), Mitre – Sevici (37 Mercioiu), Dinu (66 Piț), Filimon (69 Măgulean) – Gavra.
Peciu Nou (antrenor Vlad Bura): Lăpădat – Mada (59 Sporin), Nicolescu, Mera, Pamfile – Ignea, Ferțu (59 Macovei) – Bud, Fandel (79 Voroș), Bobocea (73 Gania) – Enciu (79 Velici).