LIGA 4 ARAD – Etapa 7. Comentarii meci cu meci

liga 4
Distribuie:

Rezultatele etapei a 7-a

Viitorul Arad – Păulişana Păuliş 0-1
-Brândușe 41


Podgoria Pâncota – Unirea Sântana 0-0


Athletico Vinga – Şoimii Şimand 2-3
Crișan 50, Mateucă 75 – Don 13, Apostol 15, Engelhardt 90+5


Național Sebiș – Victoria Felnac 4-0
Karmanoczkyi 18, Florea 79, Farău 83, 85


Frontiera Curtici – ACB Ineu II  12-1
Avrămuțiu 2, 7, 20, 29, 34, 49, 90, Tripa 9, Lazea 41, Huțanu 55, Abrudan 88,
Lolea 89 – Pop 18


Victoria Nădlac – Glogovăţ 2013  1-0
Coriteac 81


Voinţa Macea – Victoria Zăbrani  1-2
Veliciu 42 – Hodan 30/penalti, Țuța 90+2


CS Beliu a stat.


Etapa viitoare, a 8-a (7 octombrie, ora 15): Ineu – Sebiș, Zăbrani – Curtici, Sântana – Nădlac, Felnac – Pâncota, Șimand – Macea, Păuliș – Vinga, Beliu – Viitorul.  CS Glogovăț stă.


Liderul a fost detronat, trăiască liderul!

Viitorul Arad are echipă, am tot spus-o. Dar cât sunt ei de galactici”, sunt… pământeni, totuși. Așa că au dreptul să aibă și ei o zi mai proastă, să nu le iasă planul pregătit. Și Păulișana Păuliș are echipă. Care – deși campionatul e în fașă – s-a cocoțat în fotoliul de lider, de unde a coborât suspinând etapa trecută, când cu capodopera aia de meci cu Beliu. Sâmbătă, pe terenul din Sînleani, a fost
rost de lămurit cine e mai tare acum, după șapte etape. Deși niciuna dintre grupări nu a pus câștigarea serie în lista „must do”, jocul a avut ritm și iz de derby, din care Păulișul a câștigat tot potul. Pentru amatori de detalii, prima repriză a fost echilibrată, cu Viitorul mai pe atac și cu Păulișul la așteptare. Și așteptarea asta a dat roade. P. Varga a țășnit pe un contraatac, i-a pasat lui Brândușe spre colțul careului mare și acesta a plesnit mingea pe lung, cu efect, trimițându-l pe Brutyo să o scoată din plasă. N-a fost timp de multe pupături, că oaspeții au rămas în zece.

Nădăban a luat al doilea galben la puține minute după ce-l văzuse pe primul și astfel avantajul părea firav. „Hai pe ei și așa” s-au consolat păulișenii la vestiare și zis și făcut. Primele minute le-au aparținut, așa mai puțini cum au fost. Brândușe s-a infiltrat spre poarta adversă, dar a șutat în Brutyo de data asta, după care gazdele s-au adunat și după o oră de joc au luat la măcinat careul advers. Un șut a lui Sergiu Popa a fost parat de portarul Toma, apoi Vezan a dat un „cap” pe lângă și tot Vezan a centrat la Claudiu Popa, dar Toma a respins în bară. Vezan l-a mai pus o dată de Cl. Popa să-i reia centrarea, dar mingea s-a dus pe lângă. Păulișul s-a apărat
admirabil în ultimele minute și au obținut punctele, locul de lider și încrederea că de acum se poate trece titlul la „must do”. „Nu meritam să pierdem”, a spus Flavius Pavel, antrenorul de la Viitorul Arad. „S-a întors puțin roata și revenim pe primul loc. Am mai fost acolo, acum sperăm să rămânem mai mult”, a replicat și Vasilică Georgiu, antrenorul de la Păulișana Păuliș.

Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Brutyo – Stoianovici (64 Pantea), Bier, Munteanu, Topai (77 Sterciuc) -Sg. Popa, Fl. Gîlcă (64 I. Pașcu) – Cl. Popa, Vezan, Kocsis (46 C. Gîlcă) – Al. Catanzariti (46 Rosza).

Păuliş (antrenor Vasilică Georgiu): Toma – Nădăban, Cernat, Pleșca, Morariu (23 Grigorean, 64 Bogdan) – Berar, Pop, Marc, Varga – Brândușe (88 Gîrna), Ștefan (46 Moldovan).


Odată-n viață ai așa ghinion

Nu se întâmplă de multe ori ca în viața de antrenor să treci prin ce a trecut Radu Anca, tehnicianul de la Unirea Sântana. Înainte să înceapă meciul cu Podgoria Pâncota – în deplasare – Calvin a acuzat niște dureri la coapsă și s-a întors la vestiare, înainte de primul fluier. În minutul 30, s-a accidentat Trabalka, care i-a lăsat locul lui Martin. Care, după un sfert de oră și-a dislocat umărul și a intrat
Vlăduț Stanciu. Dar după 3 minute și acesta a făcut entorsă la gleznă și așa a intrat Olteanu. Ce să facă ca antrenor? Că tactica pregătită ți s-a dus… cu ambulanțele. Și Sântana oricum avea un meci greu, pentru că Mițiți a format o echipă bună în Podgorie. Care are însă un bai. Dă gol greu. Deși în atac „Miți” l-a primit din startul campionatului pe Andrei Sulea, marcator cu state vechi la multe echipe din vest. Dealtfel, antrenorul Pâncotei a și recunoscut: „Asta a fost suferința noastră și anul trecut și anul acesta se pare că continuăm”. Dănuț Mițiți, un fost atacant impetuos al Aradului, le-a și spus jucătorilor săi că „antrenorul te învață să duci mingea în fața porții, dar dragilor, piciorul meu nu vi-l pot da! Eu am fost un jucător care nu a ratat unu la unu cu portarul, dar ei o fac, din păcate”. Și așa a fost! Pentru cine nu l-a prins pe teren. Deci cu aceste date, nu putea să se termine decât 0-0. Radu Anca a spus că vede Pâncota în primele șase, nefiind îngrijorat de soarta titului, precizând: „Nu e un capăt de țară, s-au jucat șase etape, oricine poate bate pe oricine. Nu este încă o favorită clară la câștigarea campionatului, vedem asta eventual la finalul turului”.

Pâncota (antrenor Dănuț Mițiți): E. Tudosă – Țop, D. Gligor, Iacob, Pușcaș – Cl. Bălăban, Hera – I. Bălăban (83 A. Tudosă), Bulzan (71 Dan Mâneran), Fericel (71 Sg. Dragalina) – Șulea.

Sântana (antrenor Radu Anca): Dagău – Politic, Nistor, Al. Gligor, Savin – Simion, Burlă –  Kozma, Pașca, Filimon – Trabalka (30 Martin, 47 Stanciu, 51 Olteanu).


Înainte de a se urca în autocar!

Athletico Vinga a avut o repriză secundă bună, a dat două goluri, dar nu a fost de ajuns să treacă de Șoimii Șimand. Oaspeții au avut un prim sfert de oră eficient, s-au distanțat la 0-2 și apoi și-au dozat efortul să conserve punctele. Dar Vinga a făcut ce a făcut și a egalat când mai erau 15 minute din joc. Mai exact spus, 20. Că în minutul 5 de prelungiri, Engelhard a aruncat în aer banca șimăndanilor, cu golul marcat.

Vinga (antrenor Vasi Topac): P. Gherghel – Cohuț, Cîslaru, Drăgulescu, Zlătar –Topac, Ghergar, Crișan(Otiș), I. Gherghel (Niszter) – Achim, Mateucă.

Șimand (antrenor Jany Ruska): Mureșan – Sechel(Ciupuligă), P. Măgulean, Engelhardt, Mandache(Rus) – Peia, Onaca, Roza(Cordoș), D. Varga – Don(Moț), Apostol.


Ce să fie, nu-i nimic, a trecut acceleratul!

Național Sebiș a promovat vara asta – prematur – cum zic localnicii amatori de fotbalul în liga patru – și patru etape, cât au jucat, au luat bătăi pe linie, marcând de cinci ori. Ei, a înebunit lupul! La poalele Zărandului a venit sâmbătă Victoria Felnac, căruia Sebișul le-a administrat un sec și neverosimil 4-0. Balul Naționalulului a început în minutul 18, când la un corner executat de Fărău,
Karmanoczky a ajuns mingea la șase metri și a marcat. S-a jucat apoi mai încâlcit, dar ultimele zece minute au fost de vis pentru sebișeni. Florea a marcat de pe „16” cu un șut în vinclu, după care Fărău fu rău, marcând de două ori, cu un gol după un dribling scurt și apoi cu o bară-gol din pasa lui Florea. După ce s-a mai uitat o dată spre tabelă, Flavius Raț, antrenor la national Sebiș a spus: „Băieții au făcut cel mai bun meci de când îi antrenez, au știut și să sufere și au avut ce ne-a lipsit la meciurile precedente. E bine că începem să facem puncte și să avem încredere în noi că putem mai mult”. Din tabăra celor de la ,,VI-FE”, președintele Marius Bătrân s-a uitat de două ori la tabelă, a spus multe (unele și cu biiip, poate), dar esența declarație lui spune așa: „Este cel mai rușinos rezultat de când sunt eu la Felanc, iar jucătorii și chiar antrenorul trebuie să-și facă o analiză”. Deci Lucică Ciba, Drîglă, Pasăre, Puie și ceilalți băieți, hai, la analize! Și arătați în proximul meci fotbalul pe care-l știți. Bravo Sebiș, mai lăsați tabela neschimbată, că poate vă inspiră și cu alții. V-am spus că-i faină liga patra?

Sebiș antrenor Flavius Raț): Creța – Cl. Feieș, Karmanoczky, Vențel (57 Deliman), Onoc – Purice, Tamaș – D. Florea, Buia (90 D. Brad), Fărău (90 R. Florea) – Muntean (57 Surda).

Felnac (antrenor Lucian Ciba): Rusu – Beracko, Țugulescu, Istin, Morariu – Mitu (63 Buz), S. Măgulean, Rădulescu (58 D. Dancă), Drîglă (58 Merca) – Pasăre, Puie (63 Lasc).


Avrămuțiu a demolat academia!

Avrămuțiu 2, 7, 20, 29, 49, 90, Tripa 9, Lazea 41, Huțanu 55, Abrudan 88, Lolea 89 – Pop 18. De când UTA-satelit lua acum patru-cinci ani de la zece în sus, în liga 4 scorurile astronomice au fost… meteorice. Dar tradiția a fost reînodată tot de un satelit al Ineului. Ok, mergi cu copii la Frontiera Curtici să ce? Să-i umilești? N-au mâncat tot grișul vineri seara și i-ai pedepsit să-l cunoască pe Avrămuțiu? Nu am nimic cu ACB Ineu, echipă bazată pe osatura unei Academii cu nume sfânt în Arad, dar nu poți rămâne impasibil cu astfel de execuții în direct. Vorbind de Avrămuțiu, le-a dat șapte goluri copiilor, dar atacantul Curticiului este fotbalist. Și eu nu folosesc des acest cuvânt. În rest, s-auzim de mai bine. Fără 12 dacă se poate.

Curtici (antrenor Norbert Jozsa): Trifoi – Zsogo, Dochița(Morar), N. Varga(K. Varga), Blănaru(Abrudan) – Al. Pavel(Bercu), Lazea – Huțanu, Avrămuțiu, Deta – Tripa(Lolea).

Ineu II (antrenor Teo Mihuț): Coman – Dudaș(Broască), Roșu, Flonta, Sabău – Miculaiciuc, Temian – Al. Pop, Guti, Haniș (Helciug) – Ioniac.


Nădăban a acordat bine orchestra vameșilor

Nu e ușor la ca muncă s-a înhămat Cornel Nădăban la Victoria Nădlac. Simpaticul antreprenor în construcții, fost fotbalist la UTA în anii 80, face însă treabă, adică puncte, în localitatea de frontier. CS Glogovăț în schimb, părea că gata, se pun pe făcut puncte s-ajungă mai sus, spre careul de ași. Dar tot timpul s-a lovit cu probleme de efectiv, ba cu concedii, ba cu rețineri la service, ba cu accidentări. Dar așa-i la cei din fotbalul mic. Coriteac a dat golul – mare – pentru victoria Victoriei Nădlac. „Vladi” stă etapa următoare. Foarte bine, că prinde bine un weekend liber în care să-ți reconfigurezi capacitățile.

Nădlac (antrenor Cornel Nădăban): Stejar – Sinkovicz, Kocsis, Taloș, Beracko(Perța) – Luculescu, Chepețan – Pană(Lăcătușu), Mazuch(Stoica), Coriteac – Bukva.

Glogovăț (antrenor Călin Dehelean): Miclean – Mariș, Diarra, Ciobanu, Lucaci – Cl. Vereș, Doboș, Vasilca(Ianc), Păulin(Petcuț) – Țîru, Domide(Nibu).


Minutele de prelungire, bată-le vina!

Voinţa Macea pare că nu are motorul bine reglat, deși a băgat sub ea trei echipe, Sebiș, Vinga și Ineu II. Dar sâmbătă a avut un meci – acasă – cu un adversar de același nivel, pe care l-a pierdut. Victoria Zăbrani a trebuit să se descurce fără antrenorul Leo Pința, care a avut un deces în familie. Și au făcut-o bine până la urmă. Jocul n-a avut multe asteriscuri, dar a fost presărat cu un incident nefericit. Cosmin Coraș de la oaspeți a fost luat cu ambulanța și dus la spital, după ce a primit o lovitură involuntară în rinichi, la un duel pentru balon cu Veliciu. Meciul a continuat, Edu l-a dărâmat pe Dancă în careu și Zăbraniul a deshis scorul prin Hodan, care a marcat din penalti. Gazdele au reușit să egaleze destul de rapid, prin Veliciu, care a profitat de o gafă a lui Iercan. Macea a presat și după pauză, Brandabur și Varga au tras în bară, iar șuturile lui Ardelean și Lazăr au fost scoase de portarul Nedelea. Dar a venit minutul 3 de prelungiri și gazdele au pierdut și acel punct de care nu erau mulțumiți, după câte ocazii au avut. Țuța l-a lăsat „țuț” pe Stănilă, portarul măcenilor, cu un șut de la unsprezece metri, fapt ce l-a făcut pe Ruben Pâncotan, antrenorul de la Macea să iasă rapid din stadion. La „rece” Ruben s-a confesat astfel: „A fost prea greu pentru mine să diger acest rezultat. E al treilea meci al acestui sezon când luăm gol decisiv în prelungiri. S-a întâmplat cu Sântana, s-a întâmplat cu Pâncota și acum, la finalul unui meci pe care am fi meritat să-l câștigăm, fără doar și poate”.

*Voința Macea a primit trei puncte la masa verde, deoarece în meciul de la ACB Ineu, adversarii l-au folosit pe Călin mai mult de 135 de minute, în partidele jucate în weekend în liga trei și apoi liga patru.

Voința Macea (antrenor Ruben Pâncotan): Stănilă  – Trif, Botaș, Edu, Gyebnar – Șiclovan, Ardelean (55 R. Fritea) – Lakatos, Kiss, Brandabur (65 R. Varga) – Veliciu (65 Lazăr).

Victoria Zăbrani (antrenor Leo Pința): Nedelea – Iercan, Vizitiu. Coraș (31 Curac), Benescu – Hodan, Costea (75 Păulescu) – Fl. Dancă, Maxim (79 Moldovan), Avram – Roșuț (75 Țuța).


CLASAMENT la zi – cf. Sofascore

Standings provided by Sofascore

Categorie: Sport
Etichete: Athletico Vinga – Şoimii Şimand, fotbal, Frontiera Curtici – ACB Ineu II, LIGA 4 ARAD, Național Sebiș – Victoria Felnac, Podgoria Pâncota – Unirea Sântana, Victoria Nădlac – Glogovăţ, Viitorul Arad – Păulişana Păuliş, Voinţa Macea – Victoria Zăbrani
Distribuie:
Articolul anterior
Doi bărbați s-au ales cu ordine de protecție provizorii pentru că și-au agresat fostele soții
Articolul următor
Un ardelean la KINGSWAY HOUSE (I). BRITAIN IS DEAD, LONG LIVE BRITAIN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

jackie ionescu large

Adio, dom’ profesor JACKIE!

De profesorul Ion V. Ionescu am auzit prima dată în vara anului 1980, când Poli Timișoara a luat Cupa României cu el antrenor. Cam de atunci am început să fiu…