LIGA 4 ARAD, Etapa a 14-a | Rezumate din meciurile ultimului weekend

macea curtici 2
Distribuie:

 
Rezultatele etapei a 14-a

Victoria Zăbrani – Victoria Felnac 0-7
Rădulescu 12, Drîglă 14, Mitu 15, 35, Lasc 37, 47, Bonchiș 85


CS Beliu – Victoria Nădlac  – oaspeții nu s-au prezentat la meci


Voinţa Macea – Frontiera Curtici 1-5
Lakatos 48 – Lazea 4, 73/penalty, Lolea 9/penalty, Avrămuțiu 60, 90


Păulişana Păuliş – CS Glogovăţ 2-1
P. Varga 72, Brândușe 73 – Doboș 13


Athletico Vinga – Național Sebiș 2-0
Topac 82, Roșus 87/penalty


Şoimii Şimand – Unirea Sântana 1-1
P. Măgulean 79 – Ursoi 47


Viitorul Arad – Podgoria Pâncota 2-1
Sg. Popa 23, Pantea 48 – Șulea 27


ACB Ineu II a stat


Etapa viitoare, a 15-a (25 noiembrie): Pâncota – Vinga, Glogovăț – Beliu, Ineu – Zăbrani, Sebiș – Macea, Nădlac – Viitorul, Sântana – Păuliș, Felnac – Șimand. Curtici stă.


„Copy-paste” în ambele tabere

Victoria Zăbrani – Victoria Felnac 0-7

Numai ce scriam etapa trecută și fac acum chiar un „copy-paste”, căVictoria Felnac dă oricui câte poate și când poate!”. Iar dacă etapa trecută a dat 14, de data asta echipa lui Lucică Ciba și-au făcut doar jumătate de normă – 7-0 la Victoria Zăbrani – fără gol primit însă. La fel ar merge un „copy-paste” și la ce a spus Leo Pința, antrenor la Zăbrani, după ce luase 6-0 etapa trecută la Sântana: „Este meritat acest eșec, în primul rând datorită nouă”. Ok, e important să participi, dar nici chiar așa! Dar gândindu-ne că acum un an „planul” celor ce ridică mâna în Consiliul local era să opreasă fotbalul din Zăbrani, la un club înființat în 1932, atunci eu (cel puțin) mă bucur că se fac eforturi ca echipa să existe.

Mai adaug și un comentariu făcut de localnici pe site-ul clubului, după acest eșec dur suferit pe arena „Iosif Scheirich”, care sună așa: „Nu știm ce măsuri va mai putea lua Leo pentru cele două jocuri rămase, pentru că ce ne-au arătat băieții noștri în ultimele deplasări în care am încasat nu mai puțin de 22 de goluri fără a înscrie măcar o dată, este fără speranță. CONCLUZIE: Am crezut că acești băieți vor ști să profite de oportunitatea oferită de tehnician pe parcursul acestor jocuri disputate să joace și să-i întoarcă înapoi încrederea acordată, însă ne am înșelat. Azi şi-au arătat din nou indiferența și neputința de care dau dovadă”.

Zăbrani (antrenor Leo Pința): Nedelea – Curac, Vizitiu, Coraș (46 Farău), Benescu – Godoci (46 Costea), Avram – Hodan, Cleuță (85 Zăhăreanu), Țuța (46 Sîrb) – F. Dancă.

Felnac (antrenor Lucian Ciba): Rusu – Mocan, Țugulescu, Istin, Morariu – Tomuț, S. Măgulean (81 Buz) – Drîglă, Mitu (70 Beracko), Rădulescu (67 Olariu) – Lasc (81 A. Bonchiș)


N-au avut cu cine!

CS Beliu – Victoria Nădlac  – oaspeții nu s-au prezentat la meci

CS Beliu a fost pregătită sâmbătă să „mânânce jar” și să-și dreagă zestrea de puncte în compania celor de la Victoria Nădlac. Dar n-au avut cu cine! Că oaspeții nu au ajuns la meci. Hai măi, e liga a patra, nu se cade să faci din astea în acest eșalon. Chiar dacă de la Nădlac la Beliu sunt 126 de kilometri! Cică nădlăcanii n-au fost destui – doar vreo opt – iar dacă veneau și se „accidenta” vreunul, meciul era oprit și primeau și amendă. Așa n-au mai venit, dar amendă tot vor lua. Plus că rămân ,,pătați” cu o neprezentare. Și eu zic că nu-i ok, Nădlacul – chiar dacă a mai trecut prin astea – e un nume în fotbalul județean și nu numai. Păcat!


„Grănicerii” nu s-au împiedicat în vecini

Voinţa Macea – Frontiera Curtici 1-5

A fost atmosferă de derby în patria părădăicilor. Voința Macea s-a confruntat acasă cu rivala din vecini, Frontiera Curtici, iar pe margine au fost fumigene, steaguri, toate în dotarea unei frumoase galerii a oaspeților. Ca și după gard, raportul de forțe a fost net superior și pe teren „grănicerilor”, care au o echipă (mult) mai complectă, mai valoroasă. Macea a avut zile (sezoane adică) mult mai bune, dar la ce lot are acum antrenorul Ruben Pâncotan, e greu să ai pretenții mai mari. Iar cu vecinii din Curtici nici atât. Frontiera a dat repede două goluri prin Lazea și Lolea, la pauză fiind 0-2. Dar la trei minute de la reluarea partidei, Macea a marcat prin Lakatos, gazdele părând să conteze mai mult în actul secund.

Curticenii și-au respectat blazonul și s-au impus în final cu 5-1, cu Avrămuțiu „MVP” – a marcat de două ori și cu încă o reușită a lui Florin Lazea. Dealtfel Lazea – fostul mijlocaș de la UTA din urmă cu peste zece ani, a și oferit o declarație, din care am spicuit: „Nu puteam rata cele trei puncte ce ne ține în cărți pentru locul 1 la finalul anului, cu toate că Viitorul e, din punctul meu de vedere, marea favorită să fie prima până la primăvară…Conducerea va decide – probabil în iarnă – cât ne putem întinde la primăvară.”Macea (antrenor Ruben Pâncotan): Lazăr – Botaș (Veliciu), Edu, Șt. Ardelean, Cati – Trif, Șiclovan – Gavrilaș (Tiron), R. Fritea (R. Varga), Lakatos(Cătuneanu) – Junc (Brandabur).

Curtici (antrenor Norbert Jozsa): Popescu – Morar, Bercu, N. Varga (Tripa), Zsogo (R. Ardelean) – Lazea, Al. Pavel – Huțanu (K. Varga), I. Bonchiș (Abrudan), Lolea (Dochița) – Avrămuțiu.


Măcar au încercat

Păulişana Păuliş – CS Glogovăţ 2-1

CS Glogovăț și-a dorit să scoată puncte pe terenul celor de la Păulișana Păuliș, neținând cont că gazdele (care joacă încă acasă pe stadionul din Șiria), sunt lideri ai seriei. Celor din „Vladi” le trebuiau puncte și la un moment dat dădeau impresia că le pot scoate. Nici nu se terminase primul sfert de oră din meci, că Glogovățul a și deschis scorul. La o centrare a lui Țîru, mingea a fost lovită cu mâna în careu de P. Varga, iar Doboș a marcat din penalty. Păulișul s-a mobilizat să restabilească egalarea, tabela a rămas pe „0-1” până la pauză, pentru că Brândușe și Ștefan au ratat din poziții bunicele de a o face.

Oaspeții și-au păstrat avantajul și aproape jumătate de oră din repriza secundă, moment în care liderul „s-a scuturat” de vălul ratărilor și a marcat de două ori la un minut diferență. Paul Varga și-a reparat gafa cu penalty-ul făcut și a pus mingea în vinclu, la o lovitură liberă din 20 de metri. Păulișului i-a plăcut clipa și a mai repetat-o în minutul următor.

Moldovan i-a pasat ideal lui Brândușe, iar acesta a pus latul și a marcat din fața careului mic. „Vladi” s-a necăjit că tabela a fost întoarsă, Țîru și Ianc au încercat măcar să egaleze, dar n-a fost să (mai) fie.  „Am avut consistență și insistență pe faza de atac și așa au venit și golurile”, a spus mulțumit Vasilică Georgiu, antrenorul de la Păulișana Păuliș. „Le-am spus de la pauză băieților că dacă nu ținem de minge, nu avem nicio șansă și asta s-a întâmplat”, a dezvăluit și Călin Dehelean, antrenorul de la CS Glogovăț. Ei, măcar ați contat maim ult de o oră, ați încercat. Și cu astfel de aabordare, cu siguranță iese altă dată!


paulis glogovat


Păuliș (antrenor Vasilică Georgiu): Toma – Crișan (73 Bogdan), Pleșca, Cernat, Nădăban – Moldovan, N. Marc, C. Morariu, P. Varga – Brândușe, Ștefan (73 Berar).

Glogovăț (antrenor Călin Dehelean): Miclean – Neag, Mariș, Ianc, Ciobanu (88 Păulin) – Țîru, Doboș, Coșa, Ruja – Petcuț (64 Nibu), Diarra (90 Nicoli).


Au sperat, au luptat și au câștigat

Athletico Vinga – Național Sebiș 2-0

Astea sun meciurile pe care trebuie să le câștige echipele mici. Iar Athletico Vinga și Național Sebiș, sunt de ranguri apropiate, promovând de altfel la braț astă vară. Și oaspeții își făcuseră planuri că pot ciupi ceva din localitatea cu celebra biserică romano-catolică cu două turle. Și mare parte din meci chiar au dat impresia că o pot face. Gazdele au fost hotărâte din debut să se impună, chiar dacă vremea te făcea să te uiți cu îndârjire spre vestiarul încălzit. Vinga a avut două faze mai aprinse de poartă, dar Ghergar și Mateucă nu l-au putut învinge pe portarul Drăgoi, replica sebișenilor venind doar la un șut pe centrul porții, din lovitură liberă, a lui D. Florea.

Sebișul s-a postat și mai hotărât în defensivă după pauză, încercând să apere remiza. Athletico a atacat, Gurban, I. Gherghel și mai ales Căslaru (bară), au ratat, dar gazdele n-au disperat. Și bine au fpcut, pentru că în minutul 82, Roșus a scăpat pe culoar și a șutat la poartă, Drăgoi (bun în acest meci) a respins, dar Topac a fost pe fază și a trimis mingea în poartă. Și de aici – deși timpul rămas a fost puțin – a fost mai ușor pentru gazde, care au marcat și golul de 2-0, prin Roșus, din penalty, scos de Mateucă la o contră cu Karmanoczky.

„Am tremurat pentru victorie până în ultimele minute”, a spus ușurat Vasi Topac, antrenorul-jucător de la Athletico Vinga, iar din tabăra celor de la Național Sebiș, antrenorul Flavius Raț a spus resemnat: „A fost un meci de așteptare, dar ei și-au dorit mai mult, s-au bătut pentru fiecare minge iar nouă nu ne-a ieșit nimic”. Și așa cum spune titlul, a câștigat cine a luptat până la capăt.

Vinga (antrenor Vasile Topac): P. Gherghel – Crișan (78 Negru), Zlătar, Cohuț, Topac – I. Gherghel (84 Otiș), Cislaru, Gurban, Mateucă – Ghergar (56 Roșus), Drăgulescu.

Sebiș (antrenor Flavius Raț): Drăgoi – Tamaș, Karmanoczky, Feieș, Onoc (89 Bucur) – Purice, Buia (87 Indreica) – Farău, Surda (78 R. Florea), D. Florea – Muntean.


Mulțumiți și nu prea, cu egalul

Şoimii Şimand – Unirea Sântana 1-1

După ce și-a „măsurat” noua echipă într-o „încălzire” cu Zăbraniul, chiar la inaugurarea renovatei arene, antrenorul  „Știli” Abrudean a avut prilejul să vadă ce poate Unirea Sântana și în deplasare, pe terenul unei echipe bune din serie, Șoimii Șimand. Unde normal, „Știli” ar fi vrut tot! Că așa cum îl cunoaștem, pentru el doar primul loc contează, mai ales în prima ligă a județului Arad. Așa că ce a încercat antrenorul oaspeților, a fost ca echipa să stea organizată, să profite de orice situație, să bage măcar primul gol. Vremea a fost nasoală, terenul îmbibat cu apă, dar cu toate astea, copilul Stanciu a rupt-o la fugă în câteva rânduri spre poarta gazdelor, în vreme ce  „galacticii” Filimon și Burlă și-au încercat măiestria la executarea loviturilor libere, care nu i-au pus însă probleme lui Mureșan, portarul gazdelor. Ceea ce voia și aștepta Știli s-a produs imediat după pauză. Ursoi a luat mingea, s-a dus până la 20 de metri și a trimis-o în poarta gazdelor. Numai că Sântanei nu i-a fost ușor cu acest 1-0 în cont. Pentru că Șimandul și-a crescut intensitatea atacurilor, Apostol a ratat de două ori, dar s-a „scos” în minutul 79 cu mingea dată cu pieptul lui Petre Măgulean, care a egalat cu un șut pe colțul lung.

Și cum Sântana are un lot „scurt” – din care esențiale sunt absențele lui Kevin Trabalka, căruia i-a recidivat problema gravă cu care s-a confruntat la genunchi, dar și cea a lui Olteanu, lovit și el – cum și mai ales cu ce să îți impui jocul și asta pe orice teren? Burlă – cu „gramele” lui în plus – a încercat să schimbe tabela cu alte două lovituri libere, dar mai aproape de a pune cifra 2 pe tabelă a fost Sechel de la gazde, care a ratat singur cu portarul Csurka. Gazdele au fost mulțumite cu punctul scos din jocul cu Sântana, antrenorul Jany Ruska recunoscând că „până la urmă este un rezultat echitabil”.

Adrian Abrudean, antrenorul de la Unirea Sântana, a fost de părere că „am obținut un punct în deplasare împortiva unei echipe bune pentru acest nivel”. Știli a mai dezvăluit și ce-i mai trebuie Sântanei să conteze în lupta pentru titlu: „În primul rând trebuie reconfigurat lotul, atât numeric cât și calitativ și asta spun în sensul de a promova. Sunt și unii jucători care au potențial, destul de tineri, dar care înainte de antrenați, mai au de învățat fotbal, deci până să antrenăm fotbalul, trebuie să-l învățăm, să-l știm”. Așa că băieți de la Unirea, la învățat cu voi, că aveți cu cine! Baftă!

Șimand (antrenor Jany Ruska): Mureșan – R. Varga, Engelhardt, Peia (21 Rus), Onaca – Dolga, Apostol, Cordoș (59 Mandache) – Sechel, Ciupuligă (59 Roza), Don (59 Măgulean).

Sântana (antrenor Adrian Abrudean): Csurka – Savin, Calvin, Politic (85 Bortiș), Nistor – Simion, Ursoi – Filimon, Pașca (85 Marc), Stanciu – Burlă.


Victorie scurtă, puncte mari

Viitorul Arad – Podgoria Pâncota 2-1

Viitorul Arad a avut ceva treabă până și-a văzut punctele în cont. Sergiu Popa a deschis scorul la mijlocul primei reprize, dar peste doar patru minute, Podgoria Pâncota a egalat prin Șulea, cine altul? Cu gazdele mai insistente, jocul s-a menținut la egalitate, dar s-a rupt imediat după pauză, când Pantea a readus arădenii în avantaj. Plasele celor două porți nu au mai fost scuturate până în final, așa că Viitorul rămâne pe podium, la patru puncte de lider și stă pe turnantă să sprinteze când se va putea și dacă se va vrea. Pâncota nu adună puncte nici cu Remi Lung, care încă își evaluează elevii, dar să fim obiectivi, nu cu Viitorul te bazezi să-ți faci zestre. Dar pâncotanii nu sunt trupă de locul zece și sunt sigur că Sergiu Dragalina și noul său antrenor, fac liste pentru iarnă, să mai pună ceva de calitate în lot.

Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Vasi – Rotar (Iancu), Pantea, Stoianovici, Topai – Sg. Popa, Vezan (Bulzan) – Fl. Gîlcă, Pașcu (C. Gîlcă), Kocsis (P. Pavel) – Catanzariti (Narsesovici).

Pâncota (antrenor Remus Lung): Tudosă – D. Gligor, V. Cotoc, Pușcaș, Țop – Sg. Dragalina (Hera), Bulzan (Mihoi) – Cl. Bălăban, Șulea, Steleac – Ștefan (Mâneran).


CLASAMENTUL LA ZI

clasament liga4

(cf: https://www.ajfarad.ro/)


 

Categorie: Sport
Etichete: Athletico Vinga – Național Sebiș 2-0, LIGA 4 ARAD, Păulişana Păuliş – CS Glogovăţ 2-1, Şoimii Şimand – Unirea Sântana 1-1, Victoria Zăbrani – Victoria Felnac 0-7, Viitorul Arad – Podgoria Pâncota 2-1, Voinţa Macea – Frontiera Curtici 1-5
Distribuie:
Articolul anterior
Javier Milei, noul președinte al Argentinei, cunoscut ca liberal extremist. A fost felicitat de Trump
Articolul următor
„Colecta” din weekend a polițiștilor rutieri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta sibiu 1

Muncă, persistență și gleznă fină

UTA – HERMANNSTADT: 2-0 (0-0) Au marcat: Luckassen (79), Micovschi (82) 02.12.2023, ora: 14,00, stadion: „Iuliu Bodola”, temperatura: 18°C, spectatori: 2000. UTA (antrenor Mircea Rednic): Fl. Iacob – Căpușă, Conte, Benga,…
cfr - uta

Un EGAL MUNCIT în „Gruia”

CFR CLUJ – UTA: 0-0 25.11.2023, ora: 20,30, stadion: „Dr.Constantin Rădulescu”, spectatori: 5000.  CFR Cluj (antrenor Andrea Mandorlini): Sava – Mogoș, Kresic, M. Ilie, Morgan(82 Camora) – Muhar, Tachtsidis, Cvek(56 Deac)…