LIGA 3 | Rezumatele partidelor din weekend 

pecica socodor scaled
Distribuie:
Rezultatele etapei a 13-a:

ACB Ineu – Phoenix Buziaş:  2-5

Udrescu 73, 82 – Bădăuță 22, Grancea 27, 50, Pădurariu 45, Chistrugă 68


Avântul Periam – Şoimii Lipova: 3-3

Budur 54, Mureșan 73/penalty, Prața 77 – Ciubăncan 8, Brad 27, Dinu 48


Progresul Pecica – CS Socodor: 6-0

Borcea 12, 29, 60, 87, Adamcsik 33, Bozian 70


Gloria Lunca Teuz Cermei – CSC Peciu Nou: 0-2

Enciu 38, 60


FC Bihor Oradea – SSU Politehnica Timișoara: 1-1

Chitaș 7 – Curescu 73


Etapa viitoare, a 14-a (24-25 noiembrie): Buziaș – Cermei, Socodor – FC Bihor, Poli – Periam, Lipova – Ineu, Peciu Nou – Pecica.


Pregătiți cererea către FRF

ACB Ineu – Phoenix Buziaș: 2-5 (0-3)

E clar că ACB Ineu nu poate duce ritmul cu eșalonul trei, Și în acest sens, conducătorii Academiei Brosovzsky, pot complecta următoarea cerere pentru a primi wild-card din partea FRF, pentru a mai participa și campionatul viitor la diluata competiție a „celor o sută”. Obișnuită să ia de la trei în sus în ultimele etape (4 de la Peciu, 4 de la Pecica și 3 de la Cermei), Ineul a luat vineri 5, acasă, de la Phoenix Buziaș, grupare care s-a detașat la un moment dat la 5-0. La finalul etapei trecute, discutasem cu Cristi Sculici, antrenorul coordonator al grupării din Ineu. L-am simțit dezamăgit, l-am simțit că are (mai) multe pe suflet, a și spus că sunt probleme în interior. Și atunci de ce ați mai cerut loc în liga 3? Și de ce mai te faci de minune cu „paișpe” goluri luate într-un meci cu satelitul din Liga patru? Acum cu Buziașul, Sculici n-a mai avut putere să intre la vestiar după fluierul final, s-a urcat în mașină și „vira” spre casă. Așa că Teo Mihuț, secund la Ineu, a rămas să zică ceva în concluzie. Așa că după ce a descris ce au greșit și ce au încercat elevii săi, în final Teo a subliniat că „Ne pregătim în continuare, mai avem două meciuri și apoi tragem linie”. E bine că vă pregătiți. Și Dinamo se pregătește de peste 20 de ani de liga campionilor. De fapt ăsta e lucrul principal, o pregătire minuțioasă. Dar interesant e și ce a zis Cosmin Petruescu, antrenorul de la Buziaș, din a cărui declarație am extras fraza: „Ineul este o echipă incomodă mai ales acasă, la modul cum a jucat astăzi nu merită să fie pe ultimul loc. Îl felicit pe Cristi Sculici pentru ceea ce face aici, doar că are nevoie de răbdare și multă muncă”. Și ,,profu” ce conduce Phoenixul, nu vorbește de complezență. Vine iarna, resetați voi ceva la echipă să -i măriți „capacitatea cilindrică”. Că dacă nu, scoateți cererea și scrieți „Dragă FRF…”    


Ineu (antrenor Cristian Sculici): Tulcan (21 Tulcan) – Voștinar, Clipotă, Șerban, Bekono – Kone – Miculaiciuc (46 Buza), Călin (71 Nica), Susan, Udrescu – Ndoye (46 Banam). 

Buziaș(antrenor Cosmin Petruescu): Lăpădat – Angheli, Horcea, Nicolescu,  Pamfile (71 Mitre) – Grancea (77 Paleacu),  Sturzu, Ferțu, Românu (46 Chistrugă) – Bădăuță (71 Savu), Pădurariu. 


De data asta au luat numai trei!

Avântul Periam – Șoimii Lipova: 3-3 (0-2)

Măi, (nu) e bine! După ce a luat șase, apoi patru, etapa asta Șoimii Lipova au luat doar trei. Nu sunt „răutăcisme”, dar mama lui de fotbal, te duci să joci cu Avântul Periam, ok, la ei acasă, ai 3-0 în minutul 48, te pregătești să-i „calci pe gât”, dar te trezești rapid din vis, tabela arată 3-3 și termini meciul strângând din buci, că ăia din Timiș au ratat victoria în prelungiri. Lipova a avut 1-0 încă din minutul 8, când Ciubăncan a marcat cu un șut din 16 metri, pe colțul scurt. 

Oaspeții au rulat bine si în restul reprizei, iar spre finalul primei jumătăți de oră, și-au mărit avantajul. La o incursiune pe stânga, Vlad a centrat, mingea a fost respinsă, dar a ajuns la Brad și copilul a plasat-o cu latul în poartă. Gavra, care s-a luat la luptă pe tot parcursul primei reprize cu defensiva adversă, a avut un șut sub transversală, scos însă de Antonescu, de ținut minte fiind și galbenul văzut de Jichici în minutul 33. Lucrurile au mers bine pentru Șoimii și imediat după pauză, când scorul s-a făcut 0-3. Dinu a marcat un gol frumos, din „scăriță”, după o minge venită lung din spate, de la Petruț. Și de aici, jocul lipovanilor s-a scurtcircuitat. Periamul a redus diferența la 1-3, pentru că portarul Buta a trecut pe sub o minge centrată, iar vulpoiul Budur a fost „acolo” și și-a făcut meseria, pentru ca după șase minute, Jichici să vadă și al doilea galben, însoțit de roșu. Rămasă în zece, Lipova n-a rezistat Avântului (și la propriu și la figurat) din Periam, care a venit la 2-3 în minutul 72, cu gol din penalty. Said a făcut henț, iar Mureșan a fost cel care a marcat de la punctul cu var. Gazdele au marcat în minutul 76, dar a fost ofside, pentru ca un minut mai tîrziu, timișenii să și egaleze, pe o minge respinsă de portarul Buta la adversarul Prața, care a pus capul și a marcat. Buta a s-a mai fâstâcit și în prelungiri, respingând în față, noroc că mingea s-a dus într-o baltă, iar un jucător advers a luftat.

După cum au evoluat și la câte goluri au luat, e clar că Șoimii Lipova nu mai poate  emite (mari) pretenții la „1-4”. Cristi Todea a spus el după meci, printre altele, că „După acel cartonaș roșu nu am mai ținut aproape deloc de minge și au cam venit peste noi… Când luăm un gol, parcă lăsăm garda jos, ne pierdem busola și adversarii profită”. Ok, ai o apărare de copii, ce așteptări poți să ai cu jucători hârșiți la acest nivel și nu numai? Nici Todea nu pare să își găsească calea spre o linie de joc care să facă diferența cu echipe de acest nivel. Că „dulăul” e „Pro”, are fotbal autohton de prim rang în spate, dar traseul echipelor sale este modest, deocamdată. De cel ce conduce clubul de fotbal, v-am spus părerea mea, chit că omul mi-e simpatic, n-am personal nimic cu el. Dar așa, n-ai cum să ieși la suprafață din mediocritatea acestei ligi diluate. Din care simți că trăiești, doar în play-off, zonă de care Șoimii se tot îndepărtează, devenind echipă de pluton.  


Periam (antrenor Răzvan Leuca):  Antonescu – Baeram (51 Viașu), Mureşan, Popescu, Bot – Oancia, Mînecan (51 Stefanciuc) – Mager, Gașpar (85 Olteanu),  Budur (90 Toma) – Baranyi (51 Prața). 

Lipova (antrenor Cristian Todea): Buta – Candreanu, Bain, Petruț, Puta – Brad (65 D. Salka), Said, Jichici, Vlad – Ciubăncan, Gavra (46 Dinu). 


Un set pentru Cristi Pilan

Progresul Pecica – CS Socodor: 6-0: (3-0)
(foto principal)

Nici CS Socodor nu are vlagă în liga trei. Și mă mir, pentru că atunci când  era sus, dar într-un eșalon mai jos, cam smotocea în amicale grupările din zonă, fie din județ, fie din Timiș, sau Bihor. Acum, limitele sunt mai scăzute. În schimb Progresul Pecica a crescut și arată bine. Nu pentru că le-a dat 6-0 sâmbătă, conjudețenei nou promovate. Ci pentru că galben-albaștrii joacă un fotbal bun pentru acest nivel, având și alte plusuri pe care nu le repet acum.   

Pentru Pecica a fost „piece of cake” jocul cu Socodorul. Iar omul zilei a fost Samir Borcea, care a marcat patru goluri. Primul în minutul 12 – când mingea șutată s-a dus în transversală și s-a scurs în poartă – al doilea în minutul 29 – când  scăpat singur cu Mucha, l-a lobat elegant – lobul fiind repetat de pe „16” și la al treilea gol, pentru ca ultima reușită să fie cun un șut fără preluare, din zece metri, în dreapta lui Mucha. La „set” au mai contribuit Adamcsik – cu un șut din 13 metri – și Bozian, care l-a driblat pe Mucha și a marcat din unghi. Petrică Crișan, președintele de la CS Socodor, a încercat să arate ce-i defect la gruparea sa, spunând: „Pur și simplu nu formăm o echipă, avem doar câteva individualități care au și acuzat rezultatul din etapa trecută. Suferim la mentalitate, motivație și ăsta e rezultatul”. Pe lângă eroul zilei, Pecica l-a avut și pe sărbătoritul zilei, managerul sportiv Cristi Pilan, care duminică a împlinit 43 de ani. Normal, victoria i-a fost dedicată, iar simpaticul manager și-a răsplătit elevii cu griluri cum numai el știe să facă. În plus, Pilan a și rezumat frumoasa victorie, spunând: „Am jucat noi bine, l-am avut pe Borcea în mare formă, cu patru goluri marcate. Așteptăm finalele la Peciu și acasă cu Buziașul. Suntem mulțumiți cu ce am realizat până acum… Noi să ne îndeplinim obiectivul de a intra în play-off, pe care l-am vrea să fie realizabil încă de anul ăsta, în mare parte.”

Pecica (antrenor Dan Stupar): Zamfir – M. Salka, Wild, Aldan (77 T. Bodri), Moraru (77 Gomboș) – Arsene (67 Bozian), Avalumun (77 Nortey) – Adamcsik (52 Bălașa), L. Bodri, Bănățan – Borcea. 

Socodor (antrenor Tiberiu Darazs): Mucha – Clej, Pele (64 D.Covaci), Gherheș, C. Covaci (46 Chiș) – Şerengău (38 Copil), Turcuș – Ciornei (64 Mintaș), Lezeu (74 Flueraș), Pirtea – Câmpan. 


Diferență de calibru 

Gloria Lunca Teuz Cermei – CSC Peciu Nou:: 0-2 (0-1)

Nici Gloria Cermei nu poate emite (prea) multe pretenții cu grupările care au o anvergură (finaciară) mai mare. Iar CSC Peciu Nou, chiar dacă e nou promovată, e practic tot o echipă a Timișoarei, cu mai mulți poliști decât are clubul emblemă din orașul de pe Bega. În meciul de sâmbătă, „sămădăii” au încercat, au avut câteva finalizări, dar n-au dat gol. Andrieș l-a întins pe Brașoveanu cu o boltă din 20 metri, Hațegan a șutat periculos din 25 metri, dar puțin peste poartă, iar Siminic n-a cadrat mingea, cu capul, la un corner bătut de Vasilcin. În schimb, cei de la Peciu Nou au valorificat cornerul din minutul 38, când Ignea a executat, Mera a deviat mingea cu capul în transversală, iar Enciu, pe fază, a marcat din fața careului mic.  

Timișenii au avut un start de repriză secundă mai bun și au tranșat jocul cu golul marcat de același Enciu, cu un șut din zece metri. Cermeiul s-a străduit măcar să reintre în joc, dar Vasilcin nu și-a valorificat lovitura liberă din 25 metri, pentru ca tot el să șuteze câteva minute mai tîrziu pe lângă poartă, din marginea careului mare. Radu Popa, antrenorul-jucător de la cermei, nu (mai) disperă la eșecuri din astea, fiind realist înce a spus la final: „A câștigat echipa care s-a adaptat mai rapid și a câștigat datorită unui om pe care eu nu îl am, vârful de atac Marco Enciu. Atât am putut, e diferență uriașă din toate punctele de vedere între ei și noi”. Și Sorin Gheju – antrenor la Peciu și fost golgeter al grupării FC Brașov, trecut și pe la ACU Arad în 2010-2011 – a avut un cuvânt bun pentru gazde, spunând: „Am întâlnit o echipă bună a Cermeiului, dar experiența jucătorilor noștri și-a spus cuvântul”. E clar, nu? 


Cermei (antrenor Radu Popa): Balica – Balasz(61 Botaș), Siminiceanu, Piț, Siminic –  Vasilcin, Hațegan – Șiel(37 Bunea), R. Popa(61 Stamorean), Andrieș(53 Lazăr) – Țurcanu(53 Gruiescu). 

Peciu Nou (antrenor Sorin Gheju): Brașoveanu – Rosenblum, Mera, Scutaru, Ureche – Gania(64 Ștefan), Ignea(87 Guricici) – Voroș(64 Buză), Dobie, Făndel(85 Radu) – Enciu(85 Vlădic). 


Un derby cu prea multe nostalgii

FC Bihor Oradea – SSU Politehnica Timișoara 1-1

Pentru un arădean, jocul dintre FC Bihor și Poli Timișoara, disputat sâmbătă, ar putea provoca unele comentarii. E oarecum ,,șod”, să folosim acest cuvânt, că echipele unor orașe mult mai potente ca Aradul, nu au echipe în eșalonul trei și dețin stadioane – doar al orădenilor find în circuit – care nu mai corespund zilelor nostre. FC Bihor – Poli a fost totuși un derby, care a primit „strălucire” și de la nocturna oarbă de pe „Iuliu Bodola”. Terenul a fost îmbibat la greu de ploile din timpul săptămânii, condiție în care nivelul celor două echipe s-a egalizat. Bihorul a fost totuși gazdă și s-a avântat cu mai multă încredere în atac. Astfel, în minutul 7, Moga l-a pus în cursă pe Chitaș, care a sprintat și a ajuns în careu singur cu portarul Murariu, căuia i-a trimis mingea printre picioare, 1-0. Gazdele s-au menținut în atac și au fost aproape de 2-0 în minutul 28, când Sg.Jurj i-a pasat intelligent lui Moga, dar acesta, singur cu portarul, a ratat. Poli a avut în prima repriză o singură fază de atac periculoasă, în minutul 33, când Rotariu a șutat din careu, dar Farcaș și apoi Pînzariu au blocat și mingea s-a dus în corner.       

Timișorenii au tremurat după pauză la un șut trimis de Bogdan Vasile, mingea fiind respinsă din apropierea linie porții de fundașul timișorean Bocșan, pentru ca șutul lui Gunie din minutul 62, să fie parat excelent de Pînzariu. Gazdele, sleite de efortul făcut, au scăzut în joc în ultimele 20 de minute, iar timișorenii au dat drumul la contraatacuri. David Popa a ratat finalziarea unuia, ratând singur cu portarul advers, dar atacantul arădean din echipa Timișoarei s-a revanșat patru minute mai târziu, pasând pe stânga lui Curescu, care a scăpat și el singur, dar l-a învins pe portarul orădean Pînzariu, 1-1. Decât să pierdem, mai bine facem egal, și-au zis băieții din ambele tabere, așa că remiza s-a realizat, deși gazdele au precizat la final prin antrenorul lor Florin Farcaș că „meritam pe deplin victoria în acest meci, însă asta este. Suntem o echipă care trebuie să muncim din greu şi să luăm puncte”. Punctul scos de cele două „foste” ale vestului, e bun și pentru Peciu Nou. Și lupta pentru „1-2” se ascute. De urmărit!


FC Bihor (antrenor Florin Farcaș): Pînzariu – C. Jurj, Bactăr, Farcaş, Stoian – Calugher (88 Al. Popa), Vasile (78 Hosu) – Gunie (90+3 eliminat), Moga, Chitaş (63 Ban) – Sg. Jurj.

Poli (antrenor Paul Codrea): Murariu – Haloş, Bocşan, Vlaicu, R. Ciurel – Pureca, Olariu (66 Oprea), Rotariu, Prună (58 Marincu) – D. Popa, Curescu (86 D. Ciurel).


CLASAMENTUL LA ZI

liga3 clasament 13

(cf. flashscore.ro)


 

Categorie: Sport
Etichete: comentarii, Liga 3 Arad. etapa 13, Vali Viski
Distribuie:
Articolul anterior
O femeie de 37 de ani din Sebiș – arestată după ce a provocat 5 incendii la casele de pe strada pe care locuiește
Articolul următor
A murit DJ Palotai, unul dintre cei mai cunoscuți dj underground din Ungaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

uta u craiova large

O partitură prea dezacordată în Bănie

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA – UTA 4-2 (1-1) 20.07.2024, ora: 19,00, stadion: „Ion Oblemenco”, temperatura: 34°C, spectatori: 7763. Au marcat: Zajkov (35), Paradela (58), Baiaram (74), Mitriță (90+3) – Imoh (45),…