LIGA 4 ARAD | Radiografia etapei, cu patru etape înainte de final

liga4
Distribuie:
Rezultatele etapei a 26-a

Victoria Felnac – Unirea Sântana: 1-2

Tomuț 61 – Abraham 24, Copil 75


CS Beliu – Frontiera Curtici 2004: 1-2

Mașniță 44 – Șulea 22, 26


Victoria Zăbrani – Victoria Nădlac: 1-0

Cleuța 71


Viitorul Arad – Voinţa Macea: 5-0

Sg. Popa 55/penalty, 84, Bădăuță 60/penalty, Narsesovici 86, 88


Păulişana Păuliş – Național Sebiș: 6-0

Fl. Brîndușe 15, 24, 44, P. Varga 17, C. Morariu 61 , Bogdan 78


Şoimii Şimand – Podgoria Pâncota: 0-1

Steleac 69


ACB Ineu – CS Glogovăț: 0-3

Athletico Vinga a stat.


Etapa viitoare, a 27-a (18 mai): Glogovăț – Zăbrani, Pâncota – Păuliș, Nădlac – Șimand, Sebiș – Beliu, Curtici – Viitorul, Macea – Vinga. Sântana-Ineu 3-0. Felnac stă.


Norma Viitorului

viitorul maceaTerenul „Banatul” din cartierul Sînnicolau Mic a devenit de ceva vreme casa celor de la Viitorul Arad. Și tare bine se simte liderul aici. Ba chiar are și o normă preferată: „cinci”. Care a fost administrată în weekend și celor de la Voința Macea. Grupare care cu voință, fugă-ncolo-ncoace și baftă multă, a ținut scorul „alb” la pauză. Deși arădenii au ratat, ohooo, cât pentru tot returul. Da asta nu-i bine că, la baraj, contează și pragmatismul și Flavius Pavel – antrenor la fel de dibaci cum a fost ca jucător – o știe. Că băieții lui Gio au și recunoscut pe „FB” că atunci „când mingea nu vrea să intre, nu intră”. Liderul și-a redus aminte de lecția „finalizare” la scurt timp după pauză. Pantea a fost faultat în colțul careului mare, dar în interior, iar Sergiu Popa a marca lejer din penalty. Viitorul a mai beneficiat peste cinci minute de un penalty, valorificat de Bădăuță. Apoi, gazdele au ținut 2-0 până spre finalul jocului, pentru ca în minutele 84, 86 și 88 să mai perforeze de trei ori poarta măcenilor, obosiți de efortul depus pentru a ține piept (aproape) campioanei acestei ediții de liga 4. 3-0 a făcut Sergiu Popa, cu o boltă peste tot ce-a întâlnit mingea în cale, apărare adversă, portar, coborând apoi brusc sub tranversală. Un băiat simpatic din stafful Viitorului, a mai amintit online, că din minutul 70, antrenorul Pavel a avut în teren un junior de 2004 și trei de 2006. Și unul din cei de 2006, pe nume Narsesovici, a maid at două „boabe” – cele din 86 și 88 – relizând norma amintită, 5-0.    


Viitorul (antrenor Flavius Pavel): Gârlea – Stoianovici, Pantea, Bier, Topai (46 Sg. Popa – Kocsis (70 Cl. Popa), Gîlcă (65 V. Roșu), Blickling (46 P. Pavel), Vezan – Bădăuță, Catanzariti (86 Narsesovici).

Macea (antrenor Ruben Pâncotan): Stănilă – Edu, Botaș, Kiss, Trif – Busuioc, Șiclovan, Marița, Fritea – Gaudi, Băd.  


Știli” l-a învins pe ,,Miți”

felnac santanaEeei, un joc Victoria FelnacUnirea Sântana merită văzut oricând. Eu l-am văzut pe cel din tur, de la Horia, cu acel 0-4 pentru „VI-FE”, dar sâmbătă, pe arena cu gazon updatat din Felnac, gazdele n-au mai găsit cheia unui succes. Asta pentru că Știli Abrudean are ceva în „cufăr” și-l insuflă echipelor pe care le antrenează. OK, hai să vă povestesc cum a stat treaba la acest meci. Gazdele s-au tot agitat, au combinat, au căutat poarta vizitatorilor, Tomuț era chiar s-o ,,găurească”, dar paf!, Sântana a deschis scorul. Și nu oricum, ci cu un șut din întoarcere, din 25 metri, sus spre vinclu, bară-gol! Cine dă din astea în „județ?”. Dau mai mulți, dar acum a făcut-o Abraham, știți voi, vitezistul ăla african cu „loc de muncă” în Câmpia Tisei. Ghanezul nu și-a terminat treaba aici. A mai produs o fază în care băiatul de la tabelă urca scara să pună 0-2, dar Țugulescu l-a întors din drum, că a respins de pe linia porții. Și Abraham a mai avut un șut plasat, din 14 metri, la care Flore Rusu s-a întins, a apărat, dar și-a luxat brațul stâng. Flore, hai că așa „bunic”, ești încă tare! Fă-te grabnic bine!
Ieșiți doar cu 0-1 la pauză, cei de la „VI-FE” au forțat puțin și au egalat în minutul 61 prin Tomuț, ,,cap” din șase metri la centrarea lui Mocan. Egalul nu era o soluție pentru Sântana, care a „inventat” un nou gol de UCL, marcat de Mitruț Copil, de la 23 metri în plasa laterală și las-o acolo! Și cum Știli are în bagaj și puțină baftă, Sântana a plecat cu trei puncte de la Felnac, deși putea fi numai unul dacă Morariu nu rata singur cu Mureșan în prelungiri. „Am jucat binișor, dar terminăm fără puncte. Pierdem după două execuții de generic TV, căci – altfel – Sântana nu și-a creat nu știu ce ocazii”, a spus Dănuț Mițiți, antrenor la Victoria Felnac și fost atacant la „istorica” Tricotaje Ineu. Ei, la acea „istorică” echipă, „Miți” primea pase pentru fuga spre poartă de la Știli Abrudean, antrenorul de la Unirea Sântana, adversarul de sâmbătă. Care și-a felicitate băieții pentru „disciplina tactică, efortul depus și cele trei puncte care ne țin acolo, pe locul 2”.  


Felnac (antrenor Dănuț Mițiți): Fl. Rusu (58 Nichici) – Mocan, Țugulescu, Istin, Tăutan – Drîglă (80 Leucuța), S. Măgulean (84 D. Morariu), Olariu (80 Merca), Tomuț – Pasăre (80 Mitu), Lasc. 

Sântana (antrenor Adrian Abrudean): L. Mureșan – Politic, Paven, Nistor, Savin – Burlă, Ursoi – Olteanu (84 Pașca), Copil (90 Simion), Stanciu (72 Kozma, 90 Bortiș) – Abraham.


Când câștigați și cu echipele mari?

La echipele astea din fotbalul mic, problema e să-i ai pe toti apți măcar sâmbăta la meci. CS Beliu n-a beneficiat de lucrul ăsta în etapa de sâmbătă. Nu! Costel Filipaș n-a avut suspendați – Doamne ferește – dar l-a avut pe portar în concediu, Alex Mitrea fiind pleca câteva zile prin Spania. Iar belenii au considerat că cel mai bine e ca-n poartă să stea Paul Cotoc, fundaș (bun) de felul lui. Și Paul chiar nu s-a făcut de râs. Dar tot a luat două goluri, pe care le lua și experimentatul Mitrea. Frontiera Curtici a fost un adversar incomod pentru Beliu, deși gazdele au șarjat în atac, au avut ocazii, dar n-au găsit poarta și pace! Cine a fost de vină? Următorii beleni: Mașniță, Chifa, Purtan, Mâneran și Călăceanu. Vă spun și cine a fost de vină că Frontiera a dus scorul la 0-2 în mai puțin de juma de oră? Ok, fie! (oricum vă spuneam, că de asta fac rezumatele astea lunea!). La 0-1, Laza a confiscat mingea la centru, l-a văzut pe Sulea c-a tăiat-o spre poartă, i-a dat-o, iar Andrei și-a făcut treaba, c-o știe „ca pe apă!”. Văzând că Sulea îi pus pe fugă, Alin Pavel i-a dat-o și el pe culoar, iar Andrei a mai băgat-o o dată în poartă, la doar patru minute. Înainte de a intra la odihnă, Beliu a marcat pentru 1-2, prin Mașniță (normal!) din pasa lui Purtan (și mai normal!) și alte goluri nu mai am de descris, că asta a fost tot. Că-n actul secund, ambele echipe au scăzut intensitatea jocului, evenimente fiind de consemnat tot în tabăra Curticiului. Primul că Lazea a avut o bară, iar al doilea că juniorul Zsogo a intrat primul la duș, fiind eliminat în minutul 88. Asta e, încă nu putem să câștigăm cu echipele mari”, a explicat Costel Filipaș, antrenor la CS Beliu. „Știam că adversarul o să ne pună probleme și au jucători deosebiți pe faza ofensivă”, a subliniat și Norbert Jozsa, antrenorul de la Frontiera Curtici. Ei, probleme, Norbi. Cu Șulea-ntr-a patra nu mai contează! Hai, să văd ce puteți sâmbătă, cu Viitorul!


Beliu (antrenor Costel Filipaș): P. Cotoc – Rusu (71 Morar), Bogdan, Călăceanu, Hulbăr – Onoc, Purtan – Mâneran – Cohan (71 Popovici), Chifa (85 Jurcă) – Mașniță.

Curtici (antrenor Norbert Jozsa): Popescu – Huțanu, Gurban, Bercu, Blănaru – Al. Pavel, Lazea – Abrudan (56 K. Varga, 75 N. Varga), Lolea, Dochița (34 Zsogo) – Șulea (75 Avrămuțiu).


Accident” pe șoseaua spre Oradea

simand pancota

Șoimii Șimand avea un vizitator accesibil în weekend, dar Șoimii Pâncota a produs „pagube” pe un teren unde nu prea ia nimeni puncte. Și lucrurile erau în grafic pentru gazde, deși Petre Măgulean ratase două în aceeași fază, fapt nu prea întâlnit la „veteranul” golgeter. Ai lui Remi Lung, de la Pâncota, au produs și ei ceva deranj în careul advers, prin două acțiunui ale lui Ispas, dar nici acesta n-a reușit să schimbe tabela. Cele două grupări s-au încins, au băgat și „material”, Claudiu Balaban de la oaspeți fiind luat cu fulgi cu tot de către Apostol, „iertat” de de „central” doar cu „galben”. Ieșiți cu 0-0 din pauză, șimăndanii au răsuflat oarecum ușurați că oaspeții l-au pierdut din efectiv pe Pirtea, eliminat pentru că i-a spus ceva ,,de mamă” (sau ceva cu „biip”) asistentului Pătroi. Pâncota s-a simțit chiar bine în zece și în minutul 69, la o centrare a lui Neamț, Steleac a marcat din colțul careului mic, 0-1!. Șimadul a „turbat”, Apostol a dat în transversală la centrarea lui Mandache, gazdele au mai trimis și alte centrări în careul pâncotanilor, care au avut și un portar în ,,mână” bună. Da, pentru mine acest 0-1 e supriză. Că Șimandul are o anvergură mai apropiată de cerințele podiumului. Dar ceva nu s-a legat la duelul pierdut cu Pâncota. Nu aveam voie să luăm gol în 11 contra 10 și nici să nu marcăm deloc. Am mai pățit-o și cu Curticiul, când am avut chiar doi oameni în plus și tot nu am câștigat, deci e boală veche la noi”, a spus printre altele Răzvan Apostol, atacant la Șoimii Șimand. Tratați boala, Răzvi, că nu dă bine la o echipă cu talia voastră. „Sunt trei puncte mari pe terenul unei echipe ce acasă cam încurcă pe toată lumea, dar am jucat cu ambiție, disciplină tactică și intrăm și noi în lupta pentru locul 5”, a precizat și Mihăiță Steleac, autorul golului pentru Podgoria Pîncota.  


Șimand (antrenor Jany Ruska): D. Mureșan – Ujoc, Engelhardt, Peia (69 Sechel), Onaca (79 D. Varga) – Dolga, Apostol – Ciupuligă (53 Cordoș), Martin (79 I. Rus), Mandache – P. Măgulean.

Pâncota (antrenor Remus Lung): D. Iacob – Fl. Iacob (87 Țop), Gligor, B. Cotoc, Pușcaș – Cl. Bălăban, Steleac – Neamț, Pirtea, I. Bălăban – Ispas (83 Ștefan). 


Pe scurt din restul etapei

Victoria Zăbrani a câștigat etapa asta. Pe bune! Și chiar mă bucur pentru Leo Pința și ai lui băieți. 1-0 cu Victoria Nădlac e rezultat mare? Da prieteni, că în ziua de azi punctul se câștigă cu greu. Cu muncă, cu ambiție și cu Cleuță, că el a marcat pentru Zăbrani. Destul de târziu, dar atât de reconfortant. Apropos de acest scor, pe vremuri, să tot fie douj’ de ani, la un meci jucat de UTA la Deva (orașul meu natal), crainicul stadionului „Cetate” spunea la stație în avancronică că „în tur, UTA a câștigat la Arad cu Mureșul Deva, cu categoricul scor de 1-0”. Da, corul de râsete a fost mare în tribună, dar craicul a avut – involuntar – atâta dreptate. 1-0 e scor categoric, nu Leo? Cei de la Nădlac, au venit în „11” și au salutat publicul în „10”, că Bukva a fost eliminat în „90+1” pentru două ,,galbene”. Cred că avea nevoie de weekend liber…    

Zăbrani (antrenor Leo Pința): Brutyo – Cleuță, Vizitiu, Suătean,  Benescu(46 C. Gâlcă) – I. Varga(68 Stoian), Godoci – Farău(54 Turc), Maxim, Stoin – Țuța(68 Paulescu).

Nădlac (antrenor Cornel Nădăban): Cigherean – Kocsis, Sturz, Taloș, Seciu – Beracko, Chepețan – Perța, Coriteac, Bukva – D. Dancă.  


A mai fost un joc etapa asta. Păulișana PăulișNațional Sebiș. A fost sub „7” așa că-l comentez puțin. Da foarte puțin! Jocul a prins bine băieților lui Lucică Ciba, care au avut 4-0 la pauză. Cu goluri marcate de Brândușe (3) – atacant de cere-mi place – și P. Varga, băiat serios, de echipă. Au mai dat două după pauză și Morariu și Bogdan, așa că „setul” scos de Păuliș cu copiii din Sebiș nu-i de pus la îndoială. Că mă gândesc că putea fi mai mult și atunci nu comentam. Hai vacanță, hai!   


Păuliș (antrenor Lucian Ciba): Toma(53 Ticiu) – Scînteie, Pleșca, Becheș(59 D. Grigorean), C. Morariu – G. Pop(73 Gîrna), P. Varga – Marc, Gavrilaș, Brîndușe(59 I. Bogdan) – Moldovan(73 Ștefan).   

Sebiș (antrenor Marin Balint): Drăgoi(70 Creța) – Marta, Feieș, Faur, G. Onoc – Hadăr, Indreica – Buia, Florea, Brad(74 L. Bogdan) – Cherchejianu(46 Bucur, 74 Embey).   


CLASAMENTUL LA ZI

clasament liga 4 etapa 26


Categorie: Sport
Etichete: Athletico Vinga, CS Beliu, Frontiera Curtici 2004:, LIGA 4 ARAD, Național Sebiș, paulisana paulis, Podgoria Pâncota, Șoimii Șimand, Unirea Sântana, victoria felnac, victoria nadlac, victoria zăbrani, viitorul Arad, vointa macea
Distribuie:
Articolul anterior
Eveniment regretabil | Mircea Geoană a venit la Arad să își promoveze noua carte
Articolul următor
A XIX-a ediție a Festivalului muzicii de cameră, organizat de Facultatea de Muzică și Teatru a UVT, vă propune zeci de întâlniri spectaculoase de muzică camerală, poezie, teatru și lectură

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie