Din ciclul: Gazdele și-au dorit mai mult victoria…

inquam photo bucuresti fotbal superliga play out dinamo bucuresti uta arad 12 mai 2024 260919
Distribuie:

DINAMO – UTA 2-0 (2-0)

Au marcat: Abdallah (14), Patriche (19)


12.05.2024, ora: 21,30, stadion: ,,Arcul de Triumf”, temperatura: 16°C, spectatori: 7500.


Dinamo (antrenor Zeljiko Kopic): Golubovic – Moura, Patriche, Homawoo, Amzăr (72 Bordușanu*) – Gnahore – Bani (82 Costin), Milanov (82 Iglesias), Pavicic, Politic (90+1 R.Grigore) – Abdallah.

Pe bancă: Răilean, Began – Gregorio, D. Irimia, Ilic, Neagu, Al. Irimia, Roșu.
Cartonașe galbene: Gnahore, Patriche, Milanov, Bani, Patriche, Golubovic, R. Grigore.
Cartonaș roșu: Patriche (89).


UTA (antrenor Mircea Rednic): Kucher – Căpușă, Stolnik (75 A. Lopez), Conte, Trif – Micovschi (46 R. Pop), Vulturar (46 J. Pedro), Mihai (87 Vâlcu), Omondi – Imoh, Luckassen (75 Tudorie).

Pe bancă: Lungu – Iurasciuc, Stahl, A. David.
Cartonașe galbene: Vulturar, Imoh, Luckassen, Stolnik, Imoh, Rednic (antrenor).
Cartonaș roșu: Imoh (min.62).


Arbitri: Istvan Kovacs (Carei) – Vasile Marinescu (București), Ovidiu Artene (Vaslui), Rezervă: Iulian Călin (Ștefănești).
Arbitri VAR: Rareș Vidican și Ciprian Danșa (ambii din Satu Mare).
Observator FRF: Corneliu Fecioru (București)
Observator LPF: Octavian Goga (Brașov).


Grea viața la București!

Hai să vă zic una bună, că tot s-a încheiat campionatul. UTA s-a dus la București și a jucat, cum a făcut-o cu toate mult iubitele invitaților de la „gigisport”. Că atunci când „Bătrâna Doamnă” a intrat pe teren, iar gazde au fost „fcsb-rapid-dinamo”, a fost lăsată deoparte ambiția și „doamna din provincie” s-a fâstâcit ca o fată mare venită prima dată la capitală. PS: Nu vă mai spun palmaresul băieților lui Rednic în „Bucale”, da?

Pătimașii ce cântă cu convingere pentru UTA au sperat și și-au dorit o evoluție ca de „campioană” a play-out-ului. Ok, pierzi, dar pierzi cu ei de gât! Când colo, arădenii, că toți au fost la „teve”, cei zece mii obișnuiți în arena „Neuman”, copiii, ăia cinci mii care au cântat „UTA-Arad, UTA-Arad”, profesorii lor, bătrânii care nu mai vin pe stadion, dar au trăit „vremurile Feyenoord”, toți au vrut să vadă o echipă UTA determinată, cu alură de lider, chiar dacă au avut în față un adversar disperat.

Toți ne-am convins din primul minut că „no chance!”. Dinamo a fost cea care a început ferm, a pasat, a pus osul la contre, a ținut „albaștrii” din Arad la respect. Și asta pe tot parcursul meciului. Știți cât de mult se aseamănă acest Dinamo-UTA cu cel din 8 martie? Aproape la indigo. Sigur, dau circumstanțe atenunante că te-ai prezentat la ultimul joc cu bagajele făcute pentru concediu, având planul realizat. Dar atunci pentru ce atât  „bla-bla” în timpul săptămânii, „că-i spargem”, că „avem demnitate”, că nu mă intersează soarta lor. Eu am fost convins de câteva zile că a fost „mult zgomot pentru nimic”. Și mai am ceva, atenunat poate pentru ai noștri roș-albi, travestiți pe Arcul de Triumf în acel bleu-ciel. Da, când ai ajuns unde ai vrut, îți bagi ceva în restul de ulcică și te bucuri că ai de luat de la caserie. Dar ai și ceva de dat. Cui? Suporterilor, ălora care te fac să te simți fotbalist pe „Neuman”, la Arad.

Despre ce-a fost pe teren? N-are rost.

Vă spun doar cum și-a îndeplinit Dinamo obiectivul. Cu un gol marcat în minutul 14 de Abdallah, jucător „relansat” de comisiile FRF pentru acest joc vital pentru „ddb”, fază faină dealtfel, cu centrare Amzăr, pe centrul careului și „cap” al „iertatului”. Și 2-0, cu corner Politic, cap MIlanov de lângă Trif (hai, către căși băiatule), și reluare din „culcat” a lui Patriche din careul mic. Și eu am spus imediat, „gata, asta a fost!”. Vă arăt ciorna!

Aș avea de pus la zid câțiva băieți ce își petrec timpul prin echipa lui Rednic. Dar o las pe zilele următoare, că poate unii au treabă și noi îi reținem. Și-n final, Mircea, băieți, grea viața-n București, da? Și nu fiți supărați, că „coach” e o legendă la clubul care v-a bătut, iar voi, așa, mai din provincie, nu vă simțiți fotbaliști când aveți treabă prin capitală. Vacanță faină!


Declarații la cald

Mircea Rednic: „Mi-aș fi dorit altceva și mulți s-au jucat cu postul lor la echipă. Eu am transmis un mesaj clar, le-am spus că vreau să văd atitudine, dacă vrei să rămâi la UTA și dacă vrei să fim împreună pentru ceea ce ne-am propus în sezonul următor, aș fi vrut altceva. Nu spun cine, ei știu foarte bine și eu nu mă joc, ți se oferă șansa, trebuie să demonstrezi până la capăt. OK, i-am felicitat pentru sezon, a fost greu, nimeni nu se aștepta ca noi să câștigăm acest play-out, dar mă interesează și atitudinea de la ultimul meci. Am spus clar, nu că ultima impresie contează, pentru că ce-au făcut ei și ce-am făcut noi merită laude din partea tuturor, dar aș fi vrut  să se termine altfel acest play-out.”


REZUMAT VIDEO – preluare Orange Sport


Foto: INQUAM PHOTO


 

Categorie: Sport
Etichete: Dinamo - UTA, DINAMO – UTA 2-0, mircea rednic
Distribuie:
Articolul anterior
„Ştiinţele Pământului” la Arad
Articolul următor
Arhidiaconul politruc Noghiu Bogdan – un „exemplu live” al faptului că de la sclavie la trufie e exact aceeași distanță ca de la politică la biserică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie