Locuitorii Sâmbăteniului cer LĂMURIRI de la DSP privind clamarea unui focar COVID… inexistent conform realității din teren

sambateni1
Distribuie:

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Către,
DSP ARAD

Având în vedere repetatele atacuri la adresa  Sâmbăteniului, ca fiind localitate focar-Covid, vin cu rugămintea clarificării de către dvs a acestei situații, deoarece din datele de la fața locului, în calitate de locuitor al acestui sat, nu reprezintă realitatea expusă prin intermediul mass media.

Referitor la cele 44 cazuri aproximativ acum vreo 3 săptămâni, solicit expunerea la zi a situației precum și aducerea la cunosțința publică a numărului de persoane infectate în fiecare zi, asta pentru că periodic apar în spațiul public articole care prin conținutul lor discriminează din punctul meu de vedere cetățenii Sâmbăteniului, aceștia fiind percepuți de cei din afara comunității ca niște persoane proscrise.

Vă informez totodată că a fost solicitat ajutorul DSP-ului de către Primăria Păuliș, existând și o înregistrare audio neoficială în acest sens, unde persoana desemnata de către aceasta instituție recomandă spălarea pe mâini, distanțarea socială și purtatul măștii, aceste măsuri fiind suficiente pentru ieșirea din această situație neplăcută.

Dacă nu s-a considerat necesară măsura carantinării localității, acum 3 săptămâni, când era poate o necesitate, vă rog să explicați motivul pentru care acum, când cazurile pozitive au scăzut considerabil, se continuă cu articole prin intermediul cărora se fac afirmații nesusținute de realitate.

Aș vrea să amintesc autorităților competente că multi din cetățenii acestui sat au fost obligați să rămână în șomaj tehnic chiar dacă nu au fost declarați pozitivi, și asta doar pentru că vin din așa-zisa zonă „focar”, unele programări medicale au fost anulate până la „reglementarea situației”, bisericile au recomandat „celor din Sâmbăteni” să rămână acasă, pe scurt drepturi și libertăți îngrădite fără a se lua măsuri efective, pierzându-ne în dezbateri politice de parcă asta ar fi prioritatea în momentul de față.

În concluzie, solicit o informare transparentă a cetățenilor precum și a opiniei publice asupra situației efective din localitatea Sâmbăteni ( număr de cazuri noi pozitive zilnic – a se vedea pagina de Facebook a primarului din Timișoara, care expune zilnic numărul de persoane infectate de la începutul Pandemiei), mai exact luarea de decizii concrete/corecte, etice și morale și în condiții de neutralitate și imparțialitate, în folosul cetățenilor acestui sat precum și a celorlalți cetățeni din comunitatea arădeana, în temeiul dispozițiilor imperative ale art. 30-31 din Constituția României.

Mulțumesc!

Loredana Vrâncianu

PARTIDUL NEAMUL ROMÂNESC – FILIALA ARAD

Categorie: Politice
Etichete: DSP Arad, focar covid, loredana vrancianu, parttidul nemul romanesc, sambateni
Distribuie:
Articolul anterior
STOP! Nu mai vrem victime ale sistemului medical arădean! Povestea domnului Alexandru
Articolul următor
Episodul II din „Plânge Stolo la Arad”: „Cionca îl va nominaliza pe Bîlcea ca și candidat la președinția C.J.A.”?! Deloc exclus!

1 comentariu. Leave new

  • avatar of florea virgil
    florea virgil
    2 august 2020 14:53

    Din păcate, unor astfel de solicitări doamnei nu i se vor da nici un fel de lămuriri. Este comportamentul acelora care decid fără argumente din normalitate cu care ne-am obișnuit în vremea de după anul 1946. N-au rușine iar de Dumnezeu nu se tem. Iau decizii proaste în ideea evidențierii preocupării lor. Numai că ceea ce fac nu convinge pe nimeni cu excepția unei categorii, ( sper eu subțire ca număr) slab dotate intelectual sau a celor cu interese directe în obținerea unor beneficii fără de care viața lor e lipsită de orice sens,

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

falca fifor

Totul merge conform CALCULELOR DOMNULUI GENERAL: IEPURII de sacrificiu ai lui Falcă sunt „varză de Brucsles”… așa că lupta pentru câștigarea MARATONULUI PENTRU PRIMĂRIA ARAD se va da FĂȚIȘ între „micul faraon” și „marele său dușman”, Mihai Fifor

  „Iepure de sacrificiu” este o expresie care provine din jargonul curselor de atletism, „unde un alergător sau mai mulți, fără șanse la câștigarea cursei, țin trena unui alt jucător, în…