Polițiștiii arădeni lansează un apel către cetățeni prin care avertizează cu privire la metoda de fraudare spoofing care are drept ținte clienții băncilor. Aceștia pot fi contactați prin e-mail sau SMS de către persoane care pretind că sunt de la departamente antifraudă ale băncilor și care, sub pretextul unei plăți „suspecte”, cer date de pe card și codul de securitate. Poliția precizează că reprezentanții unităților bancare vă vor solicita niciodată informații personale sau coduri de securitate prin telefon sau mesaje SMS.
ATENȚIE! Vă rugăm să fiți extrem de vigilenți și să nu vă lăsați păcăliți de apeluri sau mesaje frauduloase!
Modul de operare „spoofing”!
Noua metodă utilizată de infractori implică transmiterea unor mesaje, prin e-mail sau SMS, aparent trimise de către instituții bancare de încredere cu privire la o plată suspectă făcută de persoana vătămată.
Într-un astfel de context, mai multe persoane, inclusiv din Arad, au fost contactate de diverse persoane care s-ar fi prezentat drept angajați ai departamentului antifraudă, din cadrul unor instituții bancare din România.
Apelurile sunt efectuate, de regulă, de pe numere de telefon similare cu cele ale unităților bancare.
Apelantul pretinde că există o plată suspectă și solicită informații personale, datele de pe card și codul de securitate pentru a anula acea tranzacție.
Este important să rețineți că instituțiile bancare nu vă vor solicita niciodată informații personale sau coduri de securitate prin telefon sau mesaje SMS!
De asemenea, trebuie să verificați întotdeauna autenticitatea apelurilor sau mesajelor primite, în special atunci când sunt implicate sume mari de bani sau date sensibile.
Fiți prudenți și nu divulgați niciodată informații personale sau coduri de securitate către persoane necunoscute sau nesolicitate.
Dacă aveți orice îndoială cu privire la legitimitatea unui apel sau mesaj, contactați direct instituția bancară în cauză, folosind numerele de contact oficiale.
Siguranța dumneavoastră financiară este prioritară! Nu cădeți pradă răufăcătorilor și rămâneți vigilenți în fața tentativelor de fraudă!
Mai multe detalii găsiți aici:
https://sigurantaonline.ro/gestoteca-pentru-siguranta-online/
Citește și: Spoofing – o nouă metodă de fraudă care are drept ținte clienții băncilor