Municipalitatea își propune plata în avans a sumei de 14.403.140 lei, aferentă lunii martie 2022, către SC CET Hidrocarburi

cet arad
Distribuie:

 

Pentru a evita sincope în furnizarea agentului termic către populație, municipalitatea propune în CLM adoptarea unei hotărâri de consiliu privind plata în avans a sumei de 14.403.140 lei, aferentă lunii martie 2022, cu titlu de „Subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif la energia termică livrată populației” către SC CET Hidrocarburi SA Arad, în vederea achitării în avans a consumului, către furnizorul de gaze naturale.

Până în prezent nu a fost virată nici suma de 4.570.288,88 lei reprezentând subvenția aferentă lunii decembrie 2021, pentru acoperirea creșterii prețului gigacaloriei.

În raportul de specialitate care stă la baza proiectului de hotărâre se menționează că sunt îndeplinite „condițiile stipulate în legislația națională și comunitară în vigoare pentru acordarea subvenției în avans, de către ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale către furnizorii de energie termică pentru populație, în vederea achitării în avans a consumului de gaze naturale, către furnizorul de gaze naturale”.

Proiectul de hotărâre care va fi supus votului consilierilor locali în ședința extraordinară din 27 ianuarie 2022:

Art. 1. (1) Se aprobă plata în avans, a sumei de 14.403.140 lei, aferentă lunii martie 2022, cu titlu de „Subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif la energia termică livrată populației” către SC CET Hidrocarburi SA Arad. Suma va fi utilizată în vederea achitării în avans a consumului de gaze naturale către furnizorul de gaze naturale.
(2) Valoarea deconturilor justificative pentru alocarea efectivă a sumelor acordate în avans se va deduce lunar din avansul acordat potrivit alin. (1) .
Art. 2. Prezenta se va duce la îndeplinire de către Direcția Economică și se va comunica celor interesați prin grija Serviciului Administrație publică locală.

Categorie: Administrație
Etichete: energia termică livrată populației, primaria arad, SC CET Hidrocarburi SA Arad, subventii
Distribuie:
Articolul anterior
Mai multe centre de vaccinare din municipiu vor fi desființate. Spațiile revin la destinația anterioară
Articolul următor
Mihai Fifor: Plafonarea facturilor este doar un pas, reglementarea prețurilor la energie și gaze, cel mai devreme de la 1 aprilie 2022, este absolut necesară!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

predare cf halmagiu2 1 large

Comuna Hălmagiu este cadastrată integral

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Arad a finalizat lucrările de înregistrare sistematică pe întreg teritoriul comunei Hălmagiu. Au fost predate administrației locale 13 000 de cărți funciare și…
cionca charlie ottley ghioroc1 1 large

Cionca, acum și pe Netflix!

Jurnalistul britanic Charlie Ottley, cunoscut pentru celebrul serial „Flavours of Romania”, a filmat miercuri în județul Arad, pentru sezonul trei al producției difuzate de Netflix. În baza prevederilor Legii 544…