„Muschetarii roboticii” au participat la FAZA NAȚIONALĂ a celui mai mare concurs de ROBOTICĂ din Romania, „BRD First TechChallenge” de la Bucuresti, sezonul 3”

muschetarii roboticii
Distribuie:

 

Muschetarii roboticii au participat la faza națională a celui mai mare concurs de robotică din Romania BRD First TechChallenge de la Bucuresti, sezonul 3.

Au fost prezenți peste 2000 de elevi aparținând celor 124 de echipe atât din țară cât și din străinatate. Meciurile au fost organizate pe două mari divizii: Vlaicu (60 de echipe) și Coandă (64), iar meciurile s-au desfășurat pe două alianțe: albastră și roșie – fiecare echipă jucând 6 meciuri.

Muschetarii de la Liceul Național de Informatică au câștigat 3 meciuri din 6, situându-se pe la mijlocul clasamentului.

„Acest sezon a adus o nouă provocare echipelor, propunând misiuni mai complexe și mai greu de rezolvat. Echipele de FTC din toată țara au dat dovada de ingeniozitate în rezolvarea acestor misiuni, rezultând o competiție puternică pentru obținerea unui număr cât mai mare de puncte, cu roboți foarte bine proiectați și realizați” – ne spune prof. Romana Sălăjan, coordonatoare a proiectului liceenilor.

Muschetarii au avut onoarea de a-i intalni și povesti cu FIRST Alumni Julien Bertrand  și președintele FIRST, Donald E. Bossi si a audia discursului laureatului cu premiul Nobel 2017 în fizică, domnul Kip Thorne.

„Experiența câștigata de elevi, relațiile formate, oamenii întâlniți contribuie la formarea personalității lor.”

9k=

Pe lângă competiția națională, colegii săi au sărbătorit, pe data de 24 martie, ziua de naștere a programatorului Muschetarilor, Matiuț Cristian.

Z

2Q==

Atmosfera din sala de concurs și cea de la final se pot „simți” din  aceste fotografii.

„Mulțumiri sponsorilor LICCO PROMPT 2000, SANO SRL, Webasto, ASOCIATIA HELP FOR YOU, conducerii liceului, părinților care ne-au însoțit –  Farcas Ioan și Stana Ioan au dus la Bucuresti robotul în condiții de siguranță, atât anul acesta cât si anul trecut – părinților și tuturor susținătorilor!” – mai țin să precizeze organizatorii și tinerii care s-au îmbogățit, astlel, cu o experiență minunată.

Z

Categorie: Știri
Etichete: domnul Kip Thorne., FIRST Alumni Julien Bertrand, laureatului cu premiul Nobel 2017 în fizică, liceul national de informatica, Matiuț Cristian, prof. Romana Sălăjan, programatorului Muschetarilor, „Muschetarii Roboticii”
Distribuie:
Articolul anterior
O nouă ediție a Cupei „Emilia Eberle”, la Sala Polivalentă
Articolul următor
Un grup de elevi de la Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului a lucrat în SPANIA, în LABORATOARE de analiză a apei, solului și aerului de ÎNALTĂ CLASĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie

poza 3 1

Ziua Aradului sărbătorită la Pécs

Ziua Aradului a fost sărbătorită și în acest an la Pécs (județul Baranya), în data de 21 septembrie 2023, cu o expoziție de artă și un spectacol dinamic în piața…
Urmăriți-ne pe